Tályog kezelése (furunkulus) Schüssler sókkal

Szerző: | Schüssler só

Mi az a tályog?

A tályog kezelése előtt nézzük, mit is jelent ez a gyakori betegség, gyulladásos tünet pontosan.

A furunkulus egy gennyes gyulladás, mely gennykeltő baktériumok hatására alakul ki. A tályog színe belül sárgászöld folyadék, ami fehérvérsejtet, elhalt szövetelemeket tartalmaz.

Bőr alatti, gáttáji tályog

A történetünk hőse, egy fiatal hölgy személyében van, akinél gyakran előfordul a test különböző helyein gennyel telt furunkulusa. Személyes tapasztalatból tudom, milyen szenvedéssel, fájdalommal jár a mechanikus, sebészi beavatkozás, talán éppen ezért motivált az, hogy vágás nélkül, fájdalommentesen kezdjünk hozzá a tályog kezeléséhez.
A bőr alatti  gennyes beolvadással keletkező gennyel telt üreget tályognak nevezzük, amely gyakori gáttájékon, vagy nőknél a bikinivonalnál is előfordulhat.
Fontos! Tilos szúrni tűvel, mivel elfertőződhet, és így ezeken a részeken nagyobb és fájdalmasabb hólyag keletkezhet.

A furunkulus kezelése holisztikusan

Minden gyulladás a szervezet védekező reakciója, így a gyulladást tulajdonképpen szeretnünk “kellene”, mert jelzett számunkra, hogy bakteriális támadóval van dolgunk. Ha gyakori, visszatérő gyulladást észlelünk, akkor nem elég csak a tüneti kezelés, hanem szükségszerű, és kiváltképp ajánlatos felgöngyölíteni a páciens kórképét, a nyugati orvostudomány úgy nevezi ezt a módszert, hogy teljes diagnózis felállítása, a természetgyógyászat, és Dr. W. Schüssler pedig anamnézist állít fel. 

A nyugati, akadémikus orvoslásban leggyakrabban antibiotikummal látják el a bakteriális gyulladást az orvosok. Tapasztalatom szerint mostanában a sebészet foglalkozik a tályoggal. Előnye, hogy tőlünk nem kíván sok szakértelmet, a sebész kezeli a furunkulust, ugyanakkor felhívják a figyelmet arra a tényre, hogy kiújulhat. Ez óriási hátrány, senki nem szeret szenvedni. A kiújulás megelőzhető a teljes felméréssel, és a valódi okok kezelésével.

A teljes anamnézis, felmérés azt jelenti, hogy kikérdezzük az egyént az előzményekről:

  • Van-e valami veleszületett genetikai zavara?
  • Milyen betegségei voltak neki, és akár felmenőinek.
  • Továbbá fontos megtekinteni, hogy milyen az alkati típusa az egyes gyógyító rendszerekben: Ayurvéda, Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO). 
  • Az is nélkülözhetetlen szempont, hogy milyenek az életkörülményei – nemcsak a családon belül, de a közvetlen környezetében, illetve tágabb értelemben a társadalomban a Világ eseményeiben is –  nyugalom, vagy éppen negatív stresszes?

Csak a teljes kép felmérése adhat megoldást a végleges gyógyulásra, a fájdalommentes eljárásra, a természetes, de gyengéd öngyógyító módszer megtalálására.

Mi okozza a tályogot jelen esetünkben?

Jelen esetben egy kalcium anyagcsere zavaros egyénről beszélünk, aki genetikailag is hozott egy vérszegénységi állapotot. Ebből következik, hogy állandó immunerősítésre is van szüksége, és vannak mindennapi életmódbeli kötelezettségei.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a gyulladás okozója bakteriális eredetű, és az öröklött, eredeti alkat hajlamos a kórokozók „befogadására”.
Az is tény a hölgynél, hogy megnagyobbodott mandulái vannak. A mandulák nyirokszervek, amelyekben olyan fehérvérsejtek termelődnek, amiknek az immunitásban van fontos szerepük.

A nyirokrendszer az egész testünket behálózza, ahogy az erek hálózata is.

Valószínűsíthető, hogy pont egy nyirokrendszeri nyílásban fejlődött ki a furunkulus, mivel ott talált helyet magának a gyulladást okozó baktérium, vagy baktériumtörzs.
Ezen kívül tény, hogy a hölgy a digitális eszközöket is gyakran használja, melyek használata nagy  ásványi anyag terhelést jelent a szervezet számára. Konkrétan a magnéziumot eszi meg ilyenkor leginkább a szervezetünk, nem hiába ajánlják negatív stresszre a magnéziumot. 

Az alábbi tünetek is hozzájárulnak a furunkulus kialakulásához

Mindezen túl az is lényeges volt, hogy az utóbbi évek járvány helyzetét noha viszonylag könnyen átvészelte, de gyakrabban volt fáradt – bár ki nem? – és az állandó maszkviselés nem kedvezett neki, hiszen alap betegségében, ahogyan azt korábban említettem, a “páciens”  oxigénellátottsága is gyengébb az átlagosnál. 

A személyre szabott immunerősítés kiegészítése

Fiatal hősünk táplálkozására jellemző az egészséges táplálkozás, ezt már tudatosan alakította ki, mert kb. 2 éve gluténérzékenységet állapítottak meg nála, amit a Schüssler sók hatására, illetve életmódbeli változások támogatásával sikerült minimalizálni, így puffadás, emésztési problémák szinte alig jelentkeznek az utóbbi időkben.

Vitaminokat, nyomelemeket és makro ásványi anyagokat is szed, illetve követi a HKO, a Hagyományos Kínai Orvoslás 5 elem tanának egészségtámogató javaslatait. Jelenleg a máj, epe erősítésén dolgozik elsődlegesen.

Azt is tudjuk, hogy volt nehéz menstruációs, görcsös időszaka évekig, ami mára elég jól rendeződött elmondása szerint a Schüssler sók áldásos hatása miatt, illetve a lelki, belső munka nélkülözhetetlen volt. A menstruáció az alkímia, és az Ayurvéda szerint is a 2. csakra központunk, ami egybeesik a fentebb említett kalcium anyagcsere zavarral. Így alapból elsődlegesen az ezekhez tartozó sókat szedte, és az immunerősító mix-et.

Kezelés külsőleg – furunkulus kenőcs “házilag”

Kívülről a tályog kezelése alkoholos fertőtlenítéssel kezdődött, majd néhány Schüssler esszenciális ásványi sót porrá zúzva és Schüssler krémmel elkeverve felvitt a tályogra. Teafaolajos ecsetelővel is segítette a tályog gyógyulását, ami 1 nap után felhólyagosodott, és az éj leple alatt kifakadt a furunkulus hólyag, kifolyt belőle a méreg anyag egy része. Ezt követően tovább szedte az adott helyzetben ajánlott Schüssler sókat és külsőleg is kezelte a tályogot az ásványi sókkal.

Mit tegyünk a kiújuló tályog ellen?

A cél jelen esetben a teljes test és lélek tisztítása, ami hosszabb folyamat, így elkerülhető a kiújulás.

Amint láttuk a történetből, hogy sok más egyéb dolog, tényező van a hölgy életében, így rövid távú terápia mellet hosszú távú gyengéd, öngyógyítás is szükséges.

Az öngyógyítás, ingerterápiával történik elsősorban, vagyis a Schüssler ásványi sók segítik a sejtek egészséges működését, az aminosavak, enzimek képződését, és végső soron a hormonrendszert is támogatják.

A Schüssler ásványi sókban semmi varázslat nincsen, csupán a szervezetet, fizikai és lelki testünket sarkallják a helyes működésére.

További szép napot kívánok Neked,
Titanilla

További cikkek ebben a témában

Tavaszi megújulás holisztikusan, integráltan II. rész

A csodálatos máj..   Az előző cikkben már írtam a tavaszi méregtelenítésről, amely pl. egy vírus, bakteriális fertőzés esetén gyakran több, mint 9 hónapot is kitesz.A mai  modern életvitelünk gyakori velejárói az állandó negatív stressz, a gyenge táplálkozás, a...

Tavaszi megújulás holisztikusan, integráltan 1.rész

Mit mond az irodalom a tavaszi méregtelenítésről? Itt a tavasz, itt van újra... Tavaszi születésú vagyok, így különösen ebben az időszakban érzem magam a legenergikusabban, hiszen genetikailag is ebben van a legtöbb élet-és munkatapasztalatom. De számos író, költő is...

Gyors közérzet javítás orvosság helyett?

Mit tesz a lakosság, ha egészségügyi panasza van? A lakosság nagy része ha valamije fáj, vagy éppen energiája lankad, akkor legjobb esetbe elmegy a patikába, a gyógyszerésztől kér javaslatot, vagy megy a közértbe és vesz egy hell energiaitalt, aztán közelít is a hell...

Hogyan állíthatod meg a hajhullást, és lehet szép hajkoronád?

Korábbi cikkemben már írtam az integrál szemléletű gyógyulásról, most ezen szemlélet szerint feltárjuk a hajhullás tudományos okait, kietekintünk a klinikai és természetes gyógyulás lehetőségeire.  Célom a gazdaságos, és minőségi egészségfejlesztés, éppen ezért osztok...

Hogyan integrálható a Keleti a Nyugati orvoslással?

A kémia, szorosan kapcsolódik a többi természettudományhoz: a fizikához, biológiához, matematikához, földrajzhoz; eredményei nélkül elképzelhetetlen a modern orvostudomány. A kémia alaptudomány, ugynakkor kísérleti tudomány is, vagyis tapasztalati kísérletek útján...

Hogyan javult meg a látásom, és hagytam el a szemüveget?

Korábban az elhízás okairól, a túlsúlyról, és tippekről írtam most a látásról. A misszióm a gazdaságos, és minőségi egészségfejlesztés, éppen ezért osztom meg a személyes tapasztalataimat. Amikor a rossz látás oka az életmódban rejlik...   Nézzük meg a...

Őszi „lomtalanítás” minden szinten szeretettel, békésen

Ebben a témában gyakran keverednek a fogalmak, és kapcsolódnak hozzá pozitív vagy épp negatív érzések, gondolatok. Bonyodalmak helyett egyszerűsítsük az életünket. Kapcsolódjunk a szeretethez, az örömhöz, találjuk meg mindenben a tanulságot, az erőt, a szépet.Válságok...

Itt a nyár! Leégjek vagy egész-ségesítsem magam?

Itt a nyár, és mindig kevés a szünet, de ez jó alkalom felkészülni az őszre, feltöltődni, jó formába hozni magunkat. A nyári cikksorozatot olvasod, mint EGÉSZségfejlesztő szólok hozzád, hogy mit tehetsz meg magadért, és az egész családodért, barátaidért, rokonokért,...

Segítség rovarcsípés, napégés esetére!

Rovacsípésre praktika ingyen A nyári napsütés a szabadba csalogat, de ezzel együtt jár a rovarszezon is. Ezek a kis kártevők néha kellemetlenségeket okozhatnak. De ne aggódj - ezen a Schüssler-sók is segíthetnek: A 2., 3., 4., 8. és 10. számú Schüssler-sókat gyakran...

Jelentkezz te is a kedvezményekre

A konzultációk és tanfolyamok árából 3.000 Ft engedmény

Sikeresen feliratkoztál!