Korábbi cikkemben már írtam az integrál szemléletű gyógyulásról, most ezen szemlélet szerint feltárjuk a hajhullás tudományos okait, kietekintünk a klinikai és természetes gyógyulás lehetőségeire. 

Célom a gazdaságos, és minőségi egészségfejlesztés, éppen ezért osztok meg valós esetet.

Hogyan is kezdődött a haj mizéria?

 

Nézzük meg a következőkben a hajhullási problémák leggyakoribb okait, és járjuk körül tudományos alternatívát…

Történt egyszer, hogy egy hölgy érkezett hozzám, hogy a haja hullik, és a hajvégei mindig töredezettek, így nem tudja növeszteni a haját.

Beszélgetésünkből kiderült, hogy gyermekkorában sem bővelkedett dús hajjal, többféle vizsgálaton keresztül ment.

Vérkép nem mutatott ki semmit.Bőrgyógyászatilag sem jutottak megoldáshoz.hajanalízist is kipróbálta, és már több százezer forintot költött mindenféle kozmetikai szerekre, vitaminokra, amik a hajhullást, hajerősítést célozták meg.

Genetikailag gyakorlatilag mindenkinek szép, dús haja volt, tehát így az sem jöhetett szóba, hogy a haj erőssége, hajhullás öröklött mintázat.

 

Éppen  a fent említett okok miatt, további vizsgálatra adta a fejét, hiszen az akadémikus orvoslás a kozmetikai ipar nem adott tartós megoldást, legfőképp szomorúságot, kilátástalanságot hozott.Egy nő életében különösen esztétikailag fontos a haj állapota, minősége, és hossza.

Elindult kutatni az interneten, és így talált rám a Schüssler sók adta lehetőség kapcsán.A Schüssler sókat, melyek mikro ásványi anyagok, sejt-szövetterápiának is nevezhetjük, a szervezet erőforrásait hivatott mozgosítani.

 

Mit gondol a HKO , kínai orvoslás a hajproblémáról?

A haj a Hagyományos Kínai orvoslás szerint legfőképp a vese meridián, vagyis a vese csatorna működésbeli gondjaira utal.

A vese fő feladata a vér és a többi testfolyadék megszűrése. 

A szervezetben képződő méreganyagok, vagyis salakanyagok jelentős részét a vese távolítja el, és a máj méregtelenítő munkájában is körültekintően közreműködik. Amennyiben a szervezetben túl sok a méreganyag, az túlterheli a vesét.

 

 A hajhullásnak, a haj dússága, gyér állagának számtalan oka lehet: ásványianyag- vitamin egyensúlytalan eloszlása, a hormonrendszer felborulása, a mirigyműködés zavara, lelki jellegű. Az okoknak mindenképpen utána kell járni, hogy megfelelően lehessen kezelni.

 

Ha ehhez hozzájön még a másik hajat érintő probléma , igen sok gondot okozó korpásodás., az már nagyon kellemetlen, hiszen a ruhánk minduntalan tele lesz apró, fehér foszlányokkal, arról nem is beszélve, hogy a korpás fejbőr viszket, és esztétikailag kellemetlen, hanyag külsőt sugároz. Sokan csak időszakosan szenvednek a korpásodástól, ám az emberek egy részénél állandó jelenség. 

 

A legtöbb ember össze-vissza vásárol különféle samponokat, hajszeszeket, és eszeveszettül emeli le a gyógynövény boltok polcairól a különféle vitaminokat, ásványi anyagokat, mert majd Ő az internet, reklámok alapján megoldja.Ha átgondolná, mennyire gazdaságosabb lenne, ha egy állapotfelmérésssel, célzott kezeléssel hatékonyabb lenne, akkor rácsodálkozna az esztelenségre.

Gyakran  mire szakértőhöz ér, már annyit költött, hogy már olcsón akarja megúszni a célzott kezelést.Pedig ha rátalál egy gondos vizsgálatra, kezelésre, akkor nemcsak a haj problémái, de számos semmibe vett ügye is megoldódhat.

 

Általánosságban elmondhatjuk, hogy más szervi, vagy lelki problémák is vannak a háttérben. Annyira el van foglalva a szépséggel  az ember, hogy nem is gondol arra, hogy lehet a háttérben tudatos, vagy tudatalatti félelem is.

A félelem szó már jelzi is, hogy csupán fél-ig vannak meg az elem-eink. Az elemek alkotják az emberi test minden porcikáját, szervét, szöveteit,sejtjeit.

Mit mond az Ayurvédikus orvoslás a haj ügyekről?

 

Az Ayurveda 5000 éves orvostudománya, akárcsak a hagyományos Kínai orvoslás ősi tudomány, mely legfőképp növényi összetevőket használ különböző betegségek kezelésére. Az Ayurveda, a HKO, a Schüssler sók rendszere kezeli a betegség, a probléma kiváltó okát, nem a felületes tünetek kezelését, mely módszer a leghatékonyabb kezelésévé teszi. Az Ayurvédikus orvoslás szerint a hajproblémák a szervezetben előforduló egyensúlyhiány következményei, amelyek különböző tényezők, például a nem megfelelő étrend, a stressz, a toxikus környezet , lelki tényezők miatt következnek be. Tehát, ha az eredendő egyensúlyhiányokat kezeljük mind a 3 terápiánál, a hajproblémák automatikusan gyógyulnak.

 

Hogyan javult a hajhullás?

A teljes állapot felmérésből kiderült, hogy ásványi anyag, és vitamin eloszlási zavar, szorongások, aggodalmak állnak a háttérben.

Nagyobb súlyban játszottak szerepet a különböző típusú félelmek, mint maga az étrend. Ebből is kiderül, hogy mennyire felesleges pénzkidobás gyakran az, hogy össze-vissza vásárolunk, mielőtt átgondolnánk.Érzelmi, lelki terápia során mini családállítás, csakra egyensúly optimalizálás, energia blokk oldást is végeztünk.

Felhasználva a HKO, Ayurvéda, és Dr.Schüssler biokémáját, vagyis a keleti-Nyugati orvostudomány tapasztalatait állítottuk össze az ásványi anyag, vitamin és táplálék kiegészítőket.

A Kineziológia adta mozgásgyakorlatok sem maradhattak ki, hiszen az mentális segíti a gyógyulást. Ezzel az integrál szemléletű gyógyulási folyamattal, most csak arra hívom fel a figyelmet, hogy először nyugodjunk meg, és keressünk egy átfogó, integrál vagy holisztikus szemléletű állapotfelmérést. Az is lehet, hogy nem elsőre találjuk meg, mintahogy fiatalabb koromba én is több biorezonancia felmérésen is voltam, és egyikkel sem voltam teljesen elégedett, de mindegyikbe volt valami, ami előre vitt, mígnem rátaláltam a Schüssler sók adta, több ezer évre visszamenő terápiájára.

Menjünk sorjába konkrétabban a lépéseken:

  1. Először is a bélrendszer , és a sav-lúg egyensúlyt tartottam fontosnak, mint megannyi természetgyógyász is.Erre az egyik legalkalmasabb alap ásványi anyag a magyarországon bányászott zeomineral entero terméke, megfelelően elkészítve, de nem úgy, ahogy a leírásban látod, mert egyénre kell szabni mindent.
  2. Másodsorban a Schüssler sejtterápiát, a Schüssler sókat használtuk, egyénre szabva az adagolást, vagyis nem az interneten használatos módszert alkalmaztam.A módszer lényege az ok feltárása.
  3. Természetesen átbeszéltük a táplálkozási, étrendi szokásokat.
  4. A C+D+K vitamin mindenkinek ajánlott, abból is a legtermészetesebbeket választom, néhányat megtalálhatsz a webshopban.
  5. A mentális, érzelmi egészséget célzó módszerek nem maradhattak ki: kineziológia, családállítás, meditáció, introspekció, biomező-alkímia.

Ha Te is szeretnél a hajad állagán, minőségén változtatni, akkor várlak szeretettel az állapotfelmérésre, hogy személyre szabott terápiát kaphass!

 

 

 

 

További szép napot kívánok Neked,
Titanilla

További cikkek ebben a témában

Tavaszi megújulás holisztikusan, integráltan II. rész

A csodálatos máj..   Az előző cikkben már írtam a tavaszi méregtelenítésről, amely pl. egy vírus, bakteriális fertőzés esetén gyakran több, mint 9 hónapot is kitesz.A mai  modern életvitelünk gyakori velejárói az állandó negatív stressz, a gyenge táplálkozás, a...

Tavaszi megújulás holisztikusan, integráltan 1.rész

Mit mond az irodalom a tavaszi méregtelenítésről? Itt a tavasz, itt van újra... Tavaszi születésú vagyok, így különösen ebben az időszakban érzem magam a legenergikusabban, hiszen genetikailag is ebben van a legtöbb élet-és munkatapasztalatom. De számos író, költő is...

Hogyan maradj éber, és csillapítsd gyorsan a fájdalmat?

Hogyan ellensúlyozható a mentális terhelés? Ahogy egyre többet tanul az oktatási rendszerben a diák, többször szorul rá a digitális eszközökre a tanulás és munka miatt, ami hátrányos az egészségre, ezért a tudatosan élő próbál talpon maradni természetes...

Gyors közérzet javítás orvosság helyett?

Mit tesz a lakosság, ha egészségügyi panasza van? A lakosság nagy része ha valamije fáj, vagy éppen energiája lankad, akkor legjobb esetbe elmegy a patikába, a gyógyszerésztől kér javaslatot, vagy megy a közértbe és vesz egy hell energiaitalt, aztán közelít is a hell...

Hogyan integrálható a Keleti a Nyugati orvoslással?

A kémia, szorosan kapcsolódik a többi természettudományhoz: a fizikához, biológiához, matematikához, földrajzhoz; eredményei nélkül elképzelhetetlen a modern orvostudomány. A kémia alaptudomány, ugynakkor kísérleti tudomány is, vagyis tapasztalati kísérletek útján...

Hogyan kapcsolódik a Business az Egészséghez?

Sokan úgy vélik, hogy karriert váltottam és teljesen mással foglalkozom, mint évekkel ezelőtt. Ez korántsem így van, mindössze a látókörömet tágítottam. A HR - üzletfejlesztést és a karrier/business coachingot(karrieredző) remekül kiegészíti az egészségfejlesztés. A...

Hogyan javult meg a látásom, és hagytam el a szemüveget?

Korábban az elhízás okairól, a túlsúlyról, és tippekről írtam most a látásról. A misszióm a gazdaságos, és minőségi egészségfejlesztés, éppen ezért osztom meg a személyes tapasztalataimat. Amikor a rossz látás oka az életmódban rejlik...   Nézzük meg a...

Adventi evés-ivás-túlsúly ellenszerei!

Korábban a meghűléses betegségek megelőzéséről írtam, most az elhízás okairól, a túlsúlyról, és tippekről írok, ami adventre jellemző. A misszióm a gazdaságos, és minőségi egészségfejlesztés, éppen ezért osztom meg a személyes tapasztalataimat is olykor. Amikor a...

1 ősi illóolaj, ami 10+ problémára gyors, és hatékony!

Korábban írtam már az influenza megelőzéséről, most mesélek arról, amit számos esetben használunk mi is gyors segítségre. A misszióm a gazdaságos, és minőségi egészségfejlesztés, éppen ezért osztom meg a személyes tapasztalataimat is olykor.A modern orvostudománynak...

Jelentkezz te is a kedvezményekre

A konzultációk és tanfolyamok árából 3.000 Ft engedmény

Sikeresen feliratkoztál!