Öngyógyítás Schüssler sókkal

Szerző: | Schüssler só, Spiritualitás

Első sorban tisztázzuk magát az öngyógyítás fogalmát a cikkben, majd bemutatom, hogyan tudják ezt a folyamatot támogatni a Dr. Schüssler ásványi sók.

Hitvallásom: A gyógyító nem gyógyít, csupán segít a gyógyításban. Az érzelmi, testi zavarok gyógyulásának forrása bennünk van.

Mit jelent az öngyógyítás, a szervezet öngyógyító képessége?

Az emberi szervezet, mint bonyolultan szervezett rendszer, önszabályozó, önszervező képességgel rendelkezik, amely mindig a homeosztázis (egyensúlyi állapot) fenntartására törekszik. Ezt a képességet nevezzük életerőnek.
A mai eü-i világszervezet a WHO is hasonlóképp fogalmaz, hasonlóan határozza meg az egészséget, mint az ókori bölcs Hippokratész. Az általános életmódnak része kell legyen az egészséges életmód. Az egészséges életmód segíthet megelőzni a krónikus betegségeket és a tartós betegségeket. Az önértékelés és az önkép szempontjából fontos, hogy jól érezzük magunkat, és vigyázzunk egészségére. Őrizzük meg az egészséges életmódot azáltal, hogy a testünk – lelkünk igényeinek megfelelően cselekszünk, ekkor már elindultunk öngyógyítás útján.

 

Egészségünk alapja és az öngyógyítás

A sejt az emberi test legkisebb élő egysége. A sejtek egyik funkciója, életjelensége az anyagcsere: több milliárd sejtjeink felhasználják a számunkra hasznos anyagokat, és lebontják a károsokat. Naponta táplálkozunk, és a hasznos anyagok a szervezet szerveihez eljut például a vérárammal. A sejtek szövetekké formálódnak, azok szervekké, és végül szervrendszerré. Így épül fel a szervezetünk. Minden élőlény, így az ember létfeltétele saját szervezetének, testi, lelki egységének épsége, és a környezethez való alkalmazkodás képessége. Ez utóbbiak együttese támogatja Őt az öngyógyítás útján.

 

Mit állított Dr Schüssler?

A 19. század elején Wilhelm H. Schüssler – német orvos, patológus és homeopata – 12 ásványi anyagot azonosított halottak hamvaiból. Továbbá felismerte azt is, hogy ezek az ásványi anyagok minden emberi sejtben jelen vannak.
Felfedezését „biokémiai szöveti sóknak” vagy „sejt-sóknak” nevezte el, amelyek a test létfontosságú ásványi alkotóelemei. Kombinációkat építenek maguk és a testünkben lévő szerves anyagok között, hogy végtelen számú szövet-sejtet termeljenek és tartsanak fenn, amelyek az emberi testünket alkotják. Dr. Schüssler felfedezésének jelentősége abban rejlik, hogy a szöveti sók (TS) vagy sejtsók bármilyen hiánya betegséghez vezethet. A hiányzó „biokémiai sejtsótól” (= szöveti sótól) függően a betegség tünetei eltérőek lesznek. Dr. Schüssler megállapította, hogy ha a szervezetből hiányzik ezen ásványi anyagok bármelyike, akkor egészségkárosodás következhet be, enyhébb esetben “csak” hangulat ingadozások jelentkeznek. A tudomány mai állása szerint a betegség folyamatában, amely 6 szakaszból áll- a tünetek a 3. szintet jelentik. Tehát, ha már van tünet, akkor már jó ideje, akár évek óta hiányban szenved a testünk, lelkünk.

 

Mire alapozzuk Schüssler állításait, és Schüssler-sók hatékonyságát az öngyógyításban?

Egy egészséges felnőtt testének alkotói is ásványi anyagokból áll, ami önmagában nem is tűnik soknak. Az ásványok olyan szervetlen anyagok, amelyekre a testünknek szüksége van – elengedhetetlen – ahogy a Föld bolygónk se létezhetne nélküle. Főbb ásványok, elemek ismertek lehetnek a kémiai periódusos rendszerből, melyek: nátrium, kálium, kálcium, magnézium, vas, réz, cink, mangán, foszfor, kobalt, klór, jód, fluor stb…

 

Víz: a szervezetünkben és a Földön

Földünk felületének mintegy kétharmadát óceánok, vizek borítják, ezenkívül Föld alatti víz tartalékaink is vannak, ezek a földi vízkészlet “kimeríthetetlen” tartalékai.
Hozzávetőlegesen annyi víz borítja a Föld bolygónkat, mint amennyi víz van az emberi szervezetben testtömegünk 60-70%-a. Talán nem véletlen, hogy így teremtődött az ember, éppen úgy, ahogy a természet.

A létfontosságú víz

A víz fontosságát az mutatja legjobban, hogy szinte az összes, a szervezetünkben lezajló élettani folyamathoz vízre van szükség. Az öngyógyítás során is elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű és minőségű víz bevitele.
Így pl. a nyál, az epe, a hasnyál és egyéb más emésztőenzimek termelődéséhez, az emésztéshez, a felszívódáshoz, a tápanyagszállításhoz, a testszövetek felépítéséhez és regenerációjához, a testhőmérséklet folyamatos fenntartásához, valamint az anyagcsere során keletkezett bomlástermékek kiválasztásához és a szervezetből való kiürítéséhez. Emiatt a szomjazást sokkal nehezebben és csak rövid ideig képes tolerálni a szervezetünk, mint az éhezést. Egy találó megfogalmazás szerint a víz a legfontosabb „táplálékunk”. Éppen ezért érthető az ásványi anyagok meglétének a jelentősége. Itt jegyezném meg, hogy semmi nem véletlen az Univerzumban, nincs semmi különös ezekben a felfedezésekben sem, hiszen ha természet rendje szerint élnünk, akkor harmóniában vagyunk, ezt állítja a Hagyományos Kínai Orvoslás, és az Ayurvédikus Orvoslás is.

 

Ásványok és a víz kapcsolata

Ahogy a vízben, a föld felszínén és felszín alatt is fellelhetőek az ásványok – lásd az ásványvizeket – úgy található meg az emberi szervezetben is. Hogy mélyebben értsd az ásványok szükségességét, gondolj a cseppkövekre, melyek jórészt kalcium-karbonátból állnak, ami szintén egyik eleme a Dr. Schüssler féle sóknak.
Továbbá, ha a magyarországi természeti kincseket vesszük számításba, például az ásványvizeket, akkor tudható, hogy Magyarország számos pontján forrásokból vagy fúrt kutakból értékes ásványvizekhez jutunk.
Az ásványvíz a föld mélyéről származó olyan természetes víz, amelyben az oldott anyagok mennyisége meghaladja a 1000 mg/litert, vagy egy-egy jótékony hatású elemet (ionos formában) az átlagosnál nagyobb mennyiségben tartalmaz.

Tehát összefoglalva azért is van szükségünk vízre, mert a víz a természetben is körforgást végez, nem véletlen, hogy Dr. Schüssler sok folyadékot javasol az ásványi sók használatához, amely körforgás az embernél az anyagcserét feltételezi.

Az öngyógyításhoz elengedhetetlen a megfelelő ásványi anyag szint.

Ásványok bejuthatnak a szervezetünkbe a bőrünk apró nyílásain keresztül is, lásd a kozmetikai ipart, ahol nagy számban használják fel a különböző ásványi anyagokat. Tehát kívülről is bevihetjük a mikro-makro elemeket.

Hangsúlyozom, hogy ezen gyógymódók legalább 5000 évvel ezelőttre tehetők, mintahogy az öngyógyítás is. Például már Hippokratész és Galenus, ókori gyógyítók is megállapították a meleg, magas ásványianyag-tartalommal rendelkező gyógyvizek emberi szervezetre gyakorolt pompás hatásait. Sok nép épített ki magas fürdőkultúrát Európában. A kevés területek egyike, ahol Magyarország ma nagyhatalomnak számít: a termálvíz.

Dr. Schüssler maga is publikálta, illetve tanításait megerősítik, hogy nemcsak a szájon át bevett ásványi sók hatásosak, hanem a külsőleg – akár krémbe – elkevert ásványi anyag pótlás is jól működik. Sőt test és lábfürdő receptúráknak is hangot adott.

Összegezve Dr. Schüssler ásványi sók a szervezetünk fontos alkotó elemeit képezik le és különbözik minden más ásványi készítménytől, mivel olyan mikro mennyiségben, higított formában vannak a készítmények, amelyre csak a homeopátiában alkalmazott technika képes.

Az ásványi sók olyan finom impulzusokat, ingert nyújtanak az élőlények számára, amelyek természetesek, szelídek és ami a legfontosabb mellékhatásmentesek. A szelíd ingerrel indul be az öngyógyítás folyamata, egyénenként más- és más adagolásban és személyenként különböző, gyakran mind a 33 féle eddig kutatott ásványi sejtsó szükséges. A legtöbb esetben íztelen, szagtalan, van aki édesnek érzi, mindenesetre messze áll a sós íztől.
Családod és saját magad számára az alap információkat megtalálhatod a Dr. Schüssler ásványi sók használata a családban online kurzusban.
Viszont ha egy sürgős problémára szeretnél azonnal megoldást találni, akkor a Villámkonzultáció számodra a jobb megoldás.

További szép napot kívánok Neked,
Titanilla

További cikkek ebben a témában

Tavaszi megújulás holisztikusan, integráltan II. rész

A csodálatos máj..   Az előző cikkben már írtam a tavaszi méregtelenítésről, amely pl. egy vírus, bakteriális fertőzés esetén gyakran több, mint 9 hónapot is kitesz.A mai  modern életvitelünk gyakori velejárói az állandó negatív stressz, a gyenge táplálkozás, a...

Tavaszi megújulás holisztikusan, integráltan 1.rész

Mit mond az irodalom a tavaszi méregtelenítésről? Itt a tavasz, itt van újra... Tavaszi születésú vagyok, így különösen ebben az időszakban érzem magam a legenergikusabban, hiszen genetikailag is ebben van a legtöbb élet-és munkatapasztalatom. De számos író, költő is...

Elakadás, mókuskerék? Önismereti kaland változásmentesen?

Hol hagytuk el az önismeretre való képességünket? Először is nyugodj meg, senki sem ismeri teljesen önmagát, de vannak, akik már mélyebben ismerik erősségeiket, vagy éppen gyengeségeiket, és vannak, akik inkább belelovallják magukat a munkába,vagy valami függőségbe.Ők...

Változó-kori váltás, változás:Karrierváltás holisztikusan

Hogyan jön az ihlet? Erre a cikkre egy spanyol barátnőm inspirált, amikor tegnapi madridi-magyar beszélgetés közepette azt mondta, a jó coach-hoz mindig mennek az emberek, és követik. Megfeledkeztem az utóbbi időben a karrier coach tevékenységemről, mert a legtöbben...

Hogyan ismered fel a bántalmazót, és a nárcisztikust?

Hogyan tesztelheted, hogy nem vagy a csapdájában egy mérgező embernek? Ha a társad, környezeted támogató, tisztel, elismerő szavakkal illet, akkor csak menj tovább az élet áramlásán.Ellenben mindent neked kell csinálni, küzdeni, és a fent említett tisztelet, szeretet...

Gyors közérzet javítás orvosság helyett?

Mit tesz a lakosság, ha egészségügyi panasza van? A lakosság nagy része ha valamije fáj, vagy éppen energiája lankad, akkor legjobb esetbe elmegy a patikába, a gyógyszerésztől kér javaslatot, vagy megy a közértbe és vesz egy hell energiaitalt, aztán közelít is a hell...

Hogyan állíthatod meg a hajhullást, és lehet szép hajkoronád?

Korábbi cikkemben már írtam az integrál szemléletű gyógyulásról, most ezen szemlélet szerint feltárjuk a hajhullás tudományos okait, kietekintünk a klinikai és természetes gyógyulás lehetőségeire.  Célom a gazdaságos, és minőségi egészségfejlesztés, éppen ezért osztok...

Hogyan integrálható a Keleti a Nyugati orvoslással?

A kémia, szorosan kapcsolódik a többi természettudományhoz: a fizikához, biológiához, matematikához, földrajzhoz; eredményei nélkül elképzelhetetlen a modern orvostudomány. A kémia alaptudomány, ugynakkor kísérleti tudomány is, vagyis tapasztalati kísérletek útján...

Hogyan javult meg a látásom, és hagytam el a szemüveget?

Korábban az elhízás okairól, a túlsúlyról, és tippekről írtam most a látásról. A misszióm a gazdaságos, és minőségi egészségfejlesztés, éppen ezért osztom meg a személyes tapasztalataimat. Amikor a rossz látás oka az életmódban rejlik...   Nézzük meg a...

Jelentkezz te is a kedvezményekre

A konzultációk és tanfolyamok árából 3.000 Ft engedmény

Sikeresen feliratkoztál!