A csodálatos máj..

 

Az előző cikkben már írtam a tavaszi méregtelenítésről, amely pl. egy vírus, bakteriális fertőzés esetén gyakran több, mint 9 hónapot is kitesz.A mai  modern életvitelünk gyakori velejárói az állandó negatív stressz, a gyenge táplálkozás, a túlzott alkoholfogyasztás, és olyan környezeti ártalmak, mint a mérgező, vegyipari anyagok, a biológiai fertőzések. Mindezek együttesen túlterhelik szervezetünket, és a méregtelenítésre képes szervünket, a májunkat.

 

Éppen ezért ma már nem elegendő 2-3 db készítmény étrend-kiegészítőből, már csak azért sem, mert tudományos kutatások kimutatták, hogy a járványok, téli fertőzések után mindenki szervezete gyengébb, mint előtte akár fertőzött volt, akár nem.

 

Májunk több mint 500 létfontosságú feladatot lát el.

Fontos szerepet játszik a szénhidrát, a zsír és a fehérje anyagcserében, részt vesz a vitaminok anyagcseréjében. Májunknak nélkülözhetetlen szerepe van a betegség tünetekkel szembeni védekezésben kiszűri a vérből a mérgező anyagokat és ártalmatlanítja azokat: az alkoholt, a drogokat, hormonokat, a káros baktériumokat, vegyi anyagokat, amelyeket ma már szinte minden táplálékban megtalálunk. 

Ipari forradalom utáni világunkban még egészségtudatos életmód mellet is számos méreganyaggal kell megküzdenie a májunknak nap, mint nap: minden elfogyasztott étel, folyadék után nem beszélve a levegővételről, hiszen a légzés által is végső soron a máj méregtelenít, amíg képes rá. A vegyipar évente mintegy 400 millió tonnányi vegyi anyagot gyárt. A Természetvédelmi Világalap (WWF) felmérése szerint 107 vizsgált vegyi anyagból 73 biztosan kimutatható a magyar családok – nagyszülők, szülők és gyermekeink – vérében. 

A legyengült máj kevésbé ellenálló a Hepatitis A, B, és C vírusokkal szemben, nagyobb az esélye a májrák és a májcirrózis kialakulásának. Itthon a krónikus májbetegség a 3. legjelentősebb halálokká vált.

Ahhoz, hogy ezeket a problémákat elkerüljük, minél egészségesebb életmódot kell választanunk, és kitartóan odafigyelni mit viszünk be a szervezetbe.Az egészség megelőzése, karbantartása csakis rajtunk múlik.

Májbetegségek és tüneteik

Testünk szűrő, feldolgozó és méregtelenítő üzemeként, a máj kiszűri és ártalmatlanítja a mérgező anyagokat, melyeket a levegővételkor belélegzünk, étkezés közben elfogyasztunk, vagy amit folyadékként megiszunk.

Napjainkban akkora mennyiségű veszélyes méreganyag jut szervezetünkbe, amely már túlterheli ezt a létfontosságú szervet, és korlátozza regenerálódási képességét.

Hogyan védhetjük májunkat?

Egyszerű lépésekkel is óriási változások érhetőek el , ehhez keresünk egy holisztikus egészségfejlesztőt, aki személyre szabottan segít összeállítani étrendünket minél változatosabban, minél többféle élelmiszerből, de legalább lehetőségeket, irányt mutat, hogy mit az amit kerüljünk, és mely táplálékok hasznosak számunkra. 

Természetes májvédő hatóanyagok

  • Minden nap fogyasszunk minél több olyan ételt, italt illetve étrend-kiegészítőt, amelyek antioxidánst tartalmaznak,olyat például, mint az astaxantin, vagy az A, C és E vitamin.Ilyen például az Asta C vitamin.
  • Mérsékeljük az alkoholfogyasztást, a szeszes italok energia felesleget jelentenek szervezetünknek, támogat bennünket a Schüssler sók közül például a Magnesium Phosporicum a függőség megszüntetésében.
  • Az egészséges szokások kialakítása mellett a természethez is fordulhatunk segítségért, hiszen léteznek régóta ismert és bevált gyógynövények, melyek segítenek májunk egészségének megőrzésében: az articsóka, a csalán, a savanyított káposzta, a retek, az édesgyökér, a gyermekláncfű, az algák és gombafélék.Ha időnk szűkös, akkor tegyünk meg annyit önmagunkért, szeressük annyira a testünket, lelkünket, hogy olyan komplex készítményt használunk, amelyek elősegítik a könnyebb érzetet.Ahogy említettem a kezdetekben, hogy egy-egy fertőzés után eltarthat több hónapig a méregtelenítés, így érdemes előre gondoskodni, és váltogatni , hogy még csak esélyt se adjunk a szervezetnek, hogy egyoldalúan tápláljuk.
  • Néhány említésre méltó, és elégedettséget mutató természetes anyagok a következők:Spaceman , Algeo, és a hazai Entero semelyik háztartásból nem hiányozhat, mert nemcsak gazdaságos, de tisztán magyar termék.
  • Nehézfém-kivezetést csak akkor kezdünk el, ha a bélrendszer helyreállt kórokozómentes, és akkor is keressünk egy szakértőt, aki felméri, hogy milyen nehézfém található meg a szervezetünkben.Személy szerint a Schüssler féle arcanalízissel nézem meg, hogy milyen nehézfém eloszlási zavar van, és ha az emésztő rendszer elég erős, kezdünk hozzá a fémek ki-be mozgosításához.

 

Ne az internet legyen a segítőnk, mert az általános, vagy bejön, vagy nem, vagy használ, vagy árt, de mindenesetre nem ránk szabott.

 

 

További egészségesebb, elégedetebb életet kívánok Neked, és ha érzel kapcsolódást, akkor várlak szeretettel online vagy személyesen.
Titanilla

További cikkek ebben a témában

Tavaszi megújulás holisztikusan, integráltan 1.rész

Mit mond az irodalom a tavaszi méregtelenítésről? Itt a tavasz, itt van újra... Tavaszi születésú vagyok, így különösen ebben az időszakban érzem magam a legenergikusabban, hiszen genetikailag is ebben van a legtöbb élet-és munkatapasztalatom. De számos író, költő is...

Hogyan maradj éber, és csillapítsd gyorsan a fájdalmat?

Hogyan ellensúlyozható a mentális terhelés? Ahogy egyre többet tanul az oktatási rendszerben a diák, többször szorul rá a digitális eszközökre a tanulás és munka miatt, ami hátrányos az egészségre, ezért a tudatosan élő próbál talpon maradni természetes...

Hogyan ismered fel a bántalmazót, és a nárcisztikust?

Hogyan tesztelheted, hogy nem vagy a csapdájában egy mérgező embernek? Ha a társad, környezeted támogató, tisztel, elismerő szavakkal illet, akkor csak menj tovább az élet áramlásán.Ellenben mindent neked kell csinálni, küzdeni, és a fent említett tisztelet, szeretet...

Gyors közérzet javítás orvosság helyett?

Mit tesz a lakosság, ha egészségügyi panasza van? A lakosság nagy része ha valamije fáj, vagy éppen energiája lankad, akkor legjobb esetbe elmegy a patikába, a gyógyszerésztől kér javaslatot, vagy megy a közértbe és vesz egy hell energiaitalt, aztán közelít is a hell...

Hogyan állíthatod meg a hajhullást, és lehet szép hajkoronád?

Korábbi cikkemben már írtam az integrál szemléletű gyógyulásról, most ezen szemlélet szerint feltárjuk a hajhullás tudományos okait, kietekintünk a klinikai és természetes gyógyulás lehetőségeire.  Célom a gazdaságos, és minőségi egészségfejlesztés, éppen ezért osztok...

Hogyan integrálható a Keleti a Nyugati orvoslással?

A kémia, szorosan kapcsolódik a többi természettudományhoz: a fizikához, biológiához, matematikához, földrajzhoz; eredményei nélkül elképzelhetetlen a modern orvostudomány. A kémia alaptudomány, ugynakkor kísérleti tudomány is, vagyis tapasztalati kísérletek útján...

Hogyan kapcsolódik a Business az Egészséghez?

Sokan úgy vélik, hogy karriert váltottam és teljesen mással foglalkozom, mint évekkel ezelőtt. Ez korántsem így van, mindössze a látókörömet tágítottam. A HR - üzletfejlesztést és a karrier/business coachingot(karrieredző) remekül kiegészíti az egészségfejlesztés. A...

Hogyan javult meg a látásom, és hagytam el a szemüveget?

Korábban az elhízás okairól, a túlsúlyról, és tippekről írtam most a látásról. A misszióm a gazdaságos, és minőségi egészségfejlesztés, éppen ezért osztom meg a személyes tapasztalataimat. Amikor a rossz látás oka az életmódban rejlik...   Nézzük meg a...

Adventi evés-ivás-túlsúly ellenszerei!

Korábban a meghűléses betegségek megelőzéséről írtam, most az elhízás okairól, a túlsúlyról, és tippekről írok, ami adventre jellemző. A misszióm a gazdaságos, és minőségi egészségfejlesztés, éppen ezért osztom meg a személyes tapasztalataimat is olykor. Amikor a...

Jelentkezz te is a kedvezményekre

A konzultációk és tanfolyamok árából 3.000 Ft engedmény

Sikeresen feliratkoztál!