Mit mond az irodalom a tavaszi méregtelenítésről?

Itt a tavasz, itt van újra…

Tavaszi születésú vagyok, így különösen ebben az időszakban érzem magam a legenergikusabban, hiszen genetikailag is ebben van a legtöbb élet-és munkatapasztalatom.

De számos író, költő is ír a tavasz jelentőségéről, melyet érdemes mélyen értelmezni, nemcsak a színekre, illatokra figyelni, habár a testszagunk is átalakuláson megy keresztül.

Kukkantsunk bele a magyar irodalom tavaszi méregtelenítési javaslatába!

Csordás Zoltán verse is újjászületésre ösztönöz.

“A természetnek ugyanúgy része vagy.

Ha újjászületik, élj vele és benne!

Ne halogasd, és ne mulaszd el

egyik évben sem tavasszal

a napokat, az órákat, a perceket!

Mert a természettel együtt,

minden évben

Te is

újjászülethetsz.”

 

Ady Endre is felhívja a figyelmet a megújulás lehetőségére tavasszal:

“Óh, tavasznak sokfajta nedve,
Száguldjátok be vetekedve.

Kicserélődve, fiatalon,”

Biológiai értelmét fedezhetjük fel a versekben,  a testünk nedveit, vizet, vért, nyiroknedvet stb..tisztítani szükséges…

 

Miért is alakul ki  mérgezés a szervezetben?

Kezdjük az elején, hogy megértsd, és lépj is magad érdekében a tavaszi méregtelenítésért.

A jelenlegi kor többé-kevésbé a tudományra, a technológiára helyezte a hangsúlyt, és mégsem érkezett meg a várva várt csoda,  hogy jó létben, egészségben él az emberiség..Helyette ahogy Popper Péter írja az illúzió halála c. könyvben:, növekedett a neurózisok, a pszichés zavarokkal küzdők száma.

Körül nézhetünk a Világ bármely országába, és még sem találunk egyetlen egy olyan társadalmat, ahol teljes egyensúly alakult volna ki, ahol a bőség egészségben , és materiális vonatkozásban is jelen van.Akkor mit ért el eddig a technológia önmagában? Valamit, de nem a teljességet, messze nem a tökéletességet.

Tudomány-technológia amit nem oldott meg…

Popper Péter ír arról is, hogy megbomlott az egyensúly a Földön: gazdagság-és éhínség, növekvő rejtélyes  betegségek, amelyre sem a technológia vívmányai, sem a fejlődő tudománynak nem  sikerült megoldást találnia.

A technológia : a dolgok készítésének, elvégzésének szisztematikus tanulmányozása.A tudomány a világ megértésének, értelmezésének szisztematikus kísérlete..a modern kori ember dilemmája a folyamatos információ halmazból kiszúrni, hogy mi számára valóság, és mi a látszat.

A tudomány állandóan változik, a természet is,elég csak az évszakok váltakozására gondolnunk, a technika folyamatosan újabb és újabb felfedezéseket tesz…vagyis téves hit azt feltételezni, hogy bármi állandó kivéve a VAGYOK-tól, a létezéstől.Szeretnél jól LÉTEZni?

A létezés alapja a be-és kiáramlás, az anyagcsere. Ha az anyagcsere nem optimális működik, akkor mérgek, toxikumok maradnak a szervezetünkben.

A mérgek lehetnek kézzel fogható, és kézzel megfoghatatlan elemek, ezek az un.környezeti ártalmak, mérgező gondolatok, látványok, érzések stb…Szervezetünk ideig-óráig önmaga optimalizálja a mérgezést, de amikor már a rendrakó sejtjeink, szerveink a kiégés szélén vannak, akkor érezzük, hogy fáradtabbak, szomorúbbak, hangulatemberek vagyunk.

Az információ korszakában társadalmi zűrzavar nyomása alatt vagyunk és ez által kialakul a harmónia hiánya, bonyodalmak, félreértések, viták belső-külső konfliktus tépázza az egyént, és végső soron a társadalmunkat.

Mi az, ami állandó a Világban?

Aki elég tudatosan, bölcsen cselekszik, éli az életét rájön, hogy minden emberi tudás/tudomány csupán puhatolózódás, feltételezés, és mindig útólagos kiigazításra szorul. Dr David Hawkins szerint is.az ún.tények is ideiglenes kijelentések, mert ugyebár az adatok is újra értelmezhetőek.

Vajon a 50,100, 1000 évvel ezelőtti felfedezések a jelenben is állják a helyüket?

Korántsem..minden változik, nincs állandóság a külvilágban.

És a belső világgal, az emberi szív, érzelem mennyiben változott eredetétől?

Az emberi szív ahogy megteremtődött , ugyanazt a funkciót látja el?

IGEN,

Tehát örök érvényű állandóság csak 1 területen van a Világon a szervezet funkció ellátása, a metabolizmus, az anyagcsere, mint a légzés, emésztés stb..minden korban ugyanazt a műveletet végzik. Sarkalatosan rövidítve a hasznosat beépíti, a mérgezőt kiüríti, DE csak addig, amíg elbírja a terhet.

Az állandóságról, a szervezet működéséről ízelítőt kaphatsz cikkeimből, vagy személyesen is.

A megújulásról, a sejtek, szövetek rehabilitációjáról fogok beszélni bővebben  a Dr.Schüssler sejt-szöveti sók tükrében, kitekintve a Hagyományos Kínai Orvoslásra a tavaszi Színes Akupunktúra Rendezvényen.

Számos gyógyász mesél a saját módszereiről, a moxa, a biorezonancia , mikrobiom jelentőségéről. Jelen tudásom szerint nincs egyetlen egy módszer, technika amivel tökéletesek leszünk egészségileg, lelkileg, mentálisan, fizikailag.

Éppen ezért, gyere el, és minőségi előadások, vendéglátás sorozatából lehetőséged adódik, összeállítani egy sajátos, egyénre szabott terápiát.

Addig is figyeld a cikkeimet, és legyél a patrónusom, támogasd az edukációs cikkeimet azzal, hogy megosztod másokkal is a tudást, tapasztalatot.

A következő cikkembe arról írok, hogy mit tehetsz Te a megújulás, a tavaszi nagytakarítás érdekében. Szó lesz arról, hogy a bélrendszer, hogyan függ össze az agy működésével, mi a felelős a tiszta gondolatokért, a hatékonyabb munkavégzésért.A felkapott fémkivezetés, méregtelenítés valótlanságáról, is a helyes egyénre szabott tisztításról.

 

Te is lehetsz olyan tudatos, hogy felhasználd a nyugati és a keleti orvoslás legjavát, integrálhatjuk a legjobb tapasztalatokat, tényeket.

Írd be a szakmai napot a naptáradba, mert ez merőben más esemény lesz májusban.

Ha szeretnél találkozni több módszerrel, és kedvet kaptál csatlakozni erre a színvonalas eseményre, jelentkezz időben itt.

 

 

További szép napot kívánok Neked,
Titanilla

További cikkek ebben a témában

Tavaszi megújulás holisztikusan, integráltan II. rész

A csodálatos máj..   Az előző cikkben már írtam a tavaszi méregtelenítésről, amely pl. egy vírus, bakteriális fertőzés esetén gyakran több, mint 9 hónapot is kitesz.A mai  modern életvitelünk gyakori velejárói az állandó negatív stressz, a gyenge táplálkozás, a...

Hogyan maradj éber, és csillapítsd gyorsan a fájdalmat?

Hogyan ellensúlyozható a mentális terhelés? Ahogy egyre többet tanul az oktatási rendszerben a diák, többször szorul rá a digitális eszközökre a tanulás és munka miatt, ami hátrányos az egészségre, ezért a tudatosan élő próbál talpon maradni természetes...

Gyors közérzet javítás orvosság helyett?

Mit tesz a lakosság, ha egészségügyi panasza van? A lakosság nagy része ha valamije fáj, vagy éppen energiája lankad, akkor legjobb esetbe elmegy a patikába, a gyógyszerésztől kér javaslatot, vagy megy a közértbe és vesz egy hell energiaitalt, aztán közelít is a hell...

Hogyan állíthatod meg a hajhullást, és lehet szép hajkoronád?

Korábbi cikkemben már írtam az integrál szemléletű gyógyulásról, most ezen szemlélet szerint feltárjuk a hajhullás tudományos okait, kietekintünk a klinikai és természetes gyógyulás lehetőségeire.  Célom a gazdaságos, és minőségi egészségfejlesztés, éppen ezért osztok...

Hogyan integrálható a Keleti a Nyugati orvoslással?

A kémia, szorosan kapcsolódik a többi természettudományhoz: a fizikához, biológiához, matematikához, földrajzhoz; eredményei nélkül elképzelhetetlen a modern orvostudomány. A kémia alaptudomány, ugynakkor kísérleti tudomány is, vagyis tapasztalati kísérletek útján...

Hogyan kapcsolódik a Business az Egészséghez?

Sokan úgy vélik, hogy karriert váltottam és teljesen mással foglalkozom, mint évekkel ezelőtt. Ez korántsem így van, mindössze a látókörömet tágítottam. A HR - üzletfejlesztést és a karrier/business coachingot(karrieredző) remekül kiegészíti az egészségfejlesztés. A...

Hogyan javult meg a látásom, és hagytam el a szemüveget?

Korábban az elhízás okairól, a túlsúlyról, és tippekről írtam most a látásról. A misszióm a gazdaságos, és minőségi egészségfejlesztés, éppen ezért osztom meg a személyes tapasztalataimat. Amikor a rossz látás oka az életmódban rejlik...   Nézzük meg a...

Adventi evés-ivás-túlsúly ellenszerei!

Korábban a meghűléses betegségek megelőzéséről írtam, most az elhízás okairól, a túlsúlyról, és tippekről írok, ami adventre jellemző. A misszióm a gazdaságos, és minőségi egészségfejlesztés, éppen ezért osztom meg a személyes tapasztalataimat is olykor. Amikor a...

1 ősi illóolaj, ami 10+ problémára gyors, és hatékony!

Korábban írtam már az influenza megelőzéséről, most mesélek arról, amit számos esetben használunk mi is gyors segítségre. A misszióm a gazdaságos, és minőségi egészségfejlesztés, éppen ezért osztom meg a személyes tapasztalataimat is olykor.A modern orvostudománynak...

Jelentkezz te is a kedvezményekre

A konzultációk és tanfolyamok árából 3.000 Ft engedmény

Sikeresen feliratkoztál!