Mi a Schüssler só és milyen kapcsolata van az ásványi anyagokkal?

Szerző: | Schüssler só

Mi a Schüssler só és milyen kapcsolata van az ásványi anyagokkal? Erre a kérdésre ad választ a cikk, tisztázva sok téves és hiányos információt.

Ásványi anyagok és a Schüssler só kapcsolata

Az ásványi anyagok az anyagcsere szinte minden fázisában fontos szerepet töltenek be. Egy-egy ásványi anyag több funkciót is ellát a szervezetben.

Hogy melyik ásványi anyagra milyen mennyiségben van szüksége a szervezetnek, azt az életkor, a nem, az egészségi állapot, és a fizikai aktivitás is befolyásolja.

Ha kevesebb ásványi anyag kerül a szervezetbe, akkor módosul a felszívódása, beépülése, és ez különböző betegségek kialakulásához vezethet. Ezen kényes egyensúly kialakításában lehetnek segítségünkre a Schüssler-sók.

Dr. William Schüssler terápiás rendszere azonban nem direkt szubsztitúciós (helyettesítő) terápia, hanem ingerterápia, a szervezet, a sejtek számára.

A Schüssler sók nem a tényleges hiányt pótolják, hanem azt az ingert adják meg a szervezet számára, hogy mit kell tennie, hogy rendezni tudja az ásványi só hiányos állapotot. 

Dr. W. Schüssler által kiemelt ásványi sók összetevőit, a tudomány jelenleg a makro-, illetve a mikroelemek között tartja számon, melyek a szervezet számára elengedhetetlenül fontos ásványi anyagok.

A Schüssler só nem homeopátia!

Nem homeopátiás szer a Schüssler só, de a homeopátia nagycsaládjába tartoznak. Ennek megfelelően a Schüssler-féle funkcionális szereket homeopátiás gyógyszerkönyvekben foglaltaknak megfelelően tejcukorban dörzsölik el, potenciálják és tablettázzák. Ezzel az eljárással biztosított a hatóanyagok nagyfokú feltárása, és reakciókészsége. A biokémiai szerek így mintegy molekuláris méretűek és ebben a formájukban – mint ionok – a sejtmembránokon képesek áthaladni.

Előállításuk bár homeopátiás módon történik, mégis különböző technikával készülnek, mint a hagyományos homeopátiás golyócskák. Mivel ebben a formában tudják a megfelelő hatást kifejteni a sejtekre, ezért nem helyettesíthetők a hagyományos homeopátiás golyócskákkal (illetve csak ha orvosi szempontból indokolt – pl. erős tejcukor érzékenység esetén). 
A gyakori félreértést – mint fentebb látjuk – az okozza, hogy a homeopátiás szerekhez hasonlóan állítják elő – még a hatásmechanizmusa teljes mértékben eltér azokétól.

Schüssler só használata

Az ásványi sók segítségével kezelhetünk:

– akut –  azaz hirtelen fellépő betegségeket (pl. influenza, vesegörcs, lumbágó, krónikus betegségeket (pl. aranyér, visszér). Ez esetben egy villám online konzultáció segíthet gyorsan megoldani a problémát.
– hiányállapotokat  – az ásványi sók hiánya látható eltéréseket hoz létre az arcon, melyek az arcdiagnosztikát elsajátítva, egyértelművé vállnak számunkra. Például egy kozmetikus egy arckezelés közben akár egy komplett arcdiagnosztikát is el tud végezni, magasabb szintre emelve ezzel a szolgáltatásait.

Bizonyos betegségek megelőzhetővé válnak a Schüssler sók segítségével, hiszen sok esetben még azelőtt nyilvánvalóvá válik egy-egy ásványi só hiánya, hogy az betegséget okozna.

Schüssler sók a mindennapokban

[online kurzus]

Mit szólnál hozzá, ha ezzel a természetes módszerrel segítenél magadnak és családodnak a hétköznapi betegségek/tünetek  (nátha, fejfájás, láz, görcsök…) esetében?

További szép napot kívánok Neked,
Titanilla

További cikkek ebben a témában

Tavaszi megújulás holisztikusan, integráltan II. rész

A csodálatos máj..   Az előző cikkben már írtam a tavaszi méregtelenítésről, amely pl. egy vírus, bakteriális fertőzés esetén gyakran több, mint 9 hónapot is kitesz.A mai  modern életvitelünk gyakori velejárói az állandó negatív stressz, a gyenge táplálkozás, a...

Tavaszi megújulás holisztikusan, integráltan 1.rész

Mit mond az irodalom a tavaszi méregtelenítésről? Itt a tavasz, itt van újra... Tavaszi születésú vagyok, így különösen ebben az időszakban érzem magam a legenergikusabban, hiszen genetikailag is ebben van a legtöbb élet-és munkatapasztalatom. De számos író, költő is...

Gyors közérzet javítás orvosság helyett?

Mit tesz a lakosság, ha egészségügyi panasza van? A lakosság nagy része ha valamije fáj, vagy éppen energiája lankad, akkor legjobb esetbe elmegy a patikába, a gyógyszerésztől kér javaslatot, vagy megy a közértbe és vesz egy hell energiaitalt, aztán közelít is a hell...

Hogyan állíthatod meg a hajhullást, és lehet szép hajkoronád?

Korábbi cikkemben már írtam az integrál szemléletű gyógyulásról, most ezen szemlélet szerint feltárjuk a hajhullás tudományos okait, kietekintünk a klinikai és természetes gyógyulás lehetőségeire.  Célom a gazdaságos, és minőségi egészségfejlesztés, éppen ezért osztok...

Hogyan integrálható a Keleti a Nyugati orvoslással?

A kémia, szorosan kapcsolódik a többi természettudományhoz: a fizikához, biológiához, matematikához, földrajzhoz; eredményei nélkül elképzelhetetlen a modern orvostudomány. A kémia alaptudomány, ugynakkor kísérleti tudomány is, vagyis tapasztalati kísérletek útján...

Hogyan javult meg a látásom, és hagytam el a szemüveget?

Korábban az elhízás okairól, a túlsúlyról, és tippekről írtam most a látásról. A misszióm a gazdaságos, és minőségi egészségfejlesztés, éppen ezért osztom meg a személyes tapasztalataimat. Amikor a rossz látás oka az életmódban rejlik...   Nézzük meg a...

Őszi „lomtalanítás” minden szinten szeretettel, békésen

Ebben a témában gyakran keverednek a fogalmak, és kapcsolódnak hozzá pozitív vagy épp negatív érzések, gondolatok. Bonyodalmak helyett egyszerűsítsük az életünket. Kapcsolódjunk a szeretethez, az örömhöz, találjuk meg mindenben a tanulságot, az erőt, a szépet.Válságok...

Itt a nyár! Leégjek vagy egész-ségesítsem magam?

Itt a nyár, és mindig kevés a szünet, de ez jó alkalom felkészülni az őszre, feltöltődni, jó formába hozni magunkat. A nyári cikksorozatot olvasod, mint EGÉSZségfejlesztő szólok hozzád, hogy mit tehetsz meg magadért, és az egész családodért, barátaidért, rokonokért,...

Segítség rovarcsípés, napégés esetére!

Rovacsípésre praktika ingyen A nyári napsütés a szabadba csalogat, de ezzel együtt jár a rovarszezon is. Ezek a kis kártevők néha kellemetlenségeket okozhatnak. De ne aggódj - ezen a Schüssler-sók is segíthetnek: A 2., 3., 4., 8. és 10. számú Schüssler-sókat gyakran...

Jelentkezz te is a kedvezményekre

A konzultációk és tanfolyamok árából 3.000 Ft engedmény

Sikeresen feliratkoztál!