Mi a Schüssler só és milyen kapcsolata van az ásványi anyagokkal?

Szerző: | Schüssler só

Mi a Schüssler só és milyen kapcsolata van az ásványi anyagokkal? Erre a kérdésre ad választ a cikk, tisztázva sok téves és hiányos információt.

Ásványi anyagok és a Schüssler só kapcsolata

Az ásványi anyagok az anyagcsere szinte minden fázisában fontos szerepet töltenek be. Egy-egy ásványi anyag több funkciót is ellát a szervezetben.

Hogy melyik ásványi anyagra milyen mennyiségben van szüksége a szervezetnek, azt az életkor, a nem, az egészségi állapot, és a fizikai aktivitás is befolyásolja.

Ha kevesebb ásványi anyag kerül a szervezetbe, akkor módosul a felszívódása, beépülése, és ez különböző betegségek kialakulásához vezethet. Ezen kényes egyensúly kialakításában lehetnek segítségünkre a Schüssler-sók.

Schüssler terápiás rendszere azonban nem direkt szubsztitúciós (helyettesítő) terápia, hanem ingerterápia, a szervezet, a sejtek számára.

A schüssler sók nem a tényleges hiányt pótolják, hanem azt az ingert adják meg a szervezet számára, hogy mit kell tennie, hogy rendezni tudja az ásványi só hiányos állapotot.

A Schüssler által kiemelt ásványi sók összetevőit, a tudomány jelenleg a makro-, illetve a mikroelemek között tartja számon, melyek a szervezet számára elengedhetetlenül fontos ásványi anyagok.

A Schüssler só nem homeopátia!

A Schüssler sók a homeopátia nagycsaládjába tartoznak. Ennek megfelelően a Schüssler-féle funkcionális szereket homeopátiás gyógyszerkönyvekben foglaltaknak megfelelően tejcukorban dörzsölik el, potenciálják és tablettázzák. Ezzel az eljárással biztosított a hatóanyagok nagyfokú feltárása, és reakciókészsége. A biokémiai szerek így mintegy molekuláris méretűek és ebben a formájukban – mint ionok – a sejtmembránokon képesek áthaladni.

Előállításuk bár homeopátiás módon történik, mégis különböző technikával készülnek, mint a hagyományos homeopátiás golyócskák. Mivel ebben a formában tudják a megfelelő hatást kifejteni a sejtekre, ezért nem helyettesíthetők a hagyományos homeopátiás golyócskákkal (illetve csak ha orvosi szempontból indokolt – pl. erős tejcukor érzékenység esetén). 
A gyakori félreértést – mint fentebb látjuk – az okozza, hogy a homeopátiás szerekhez hasonlóan állítják elő – még a hatásmechanizmusa teljes mértékben eltér azokétól.

Schüssler só használata

A Schüssler sók segítségével kezelhetünk akut, azaz hirtelen fellépő betegségeket (pl. influenza, vesegörcs, lumbágó, krónikus betegségeket (pl. aranyér, visszér) és hiányállapotokat (pl. az ásványi sók hiánya látható eltéréseket hoz létre az arcon, melyek az arcdiagnosztikát elsajátítva, egyértelművé vállnak számunkra).

Schüssler sók segítségével bizonyos betegségek megelőzhetővé válnak, hiszen sok esetben még azelőtt nyilvánvalóvá válik egy-egy ásványi só hiánya, hogy az betegséget okozna.

Schüssler sók a mindennapokban

[online kurzus]

Mit szólnál hozzá, ha ezzel a természetes módszerrel segítenél magadnak és családodnak a hétköznapi betegségek/tünetek  (nátha, fejfájás, láz, görcsök…) esetében?

További szép napot kívánok Neked,
Titanilla

További cikkek ebben a témában

Miért van szükségünk a Schüssler sókra?

Tudomány és természet kapcsolata A tudomány(tudás) - természet fontos szerepet tölt be az életünkben. Minden pillanatban szinte kapcsolatban vagyunk, találkozunk vele, még amikor alszunk is. Vagy tovább gondolva, ahogy táplálkozunk, ahogy cselekszünk, dolgozunk, vagy...