Tavaszi fáradtság – depresszió vagy megújulás?

Szerző: | Schüssler só, Spiritualitás

Mi a tavaszi fáradtság, ami olyan sok ember számára okoz gondot? Ez nem egy olyan állapot, mint a megfázás vagy a depresszió, hanem a szervezet anyagcsere-változásával van összefüggésben. Szervezetünk minden évben átesik az átalakuláson, és ez néhány hétig is eltarthat. Az átalakulás, megújulás nemcsak a testünket érinti, de hatással van érzelmi állapotunkra is. Meglátásom szerint ilyenkor érdemes a kapcsolatainkra is rátekinteni. Tapasztalatom szerint ilyenkor van a legtöbb kapcsolat és karrier váltás, legalább is ilyenkor fordulnak hozzám a legtöbben ezekben a témákban.
Gyakoriak ilyenkor a belső vívódások. Tedd fel magadnak ilyenkor az alábbi kérdéseket: Tudok-e nélküle élni? Vagy függő vagyok? Kit, vagy mit érzek korlátozónak?

Az időjárás szerepe a tavasz fáradtságban

Ezalatt a hosszabb nappalok csökkentik a melatonin alváshormon termelődését, az emelkedő hőmérséklet pedig az erek kitágulásához vezet, ami vérnyomás csökkenését okoz. Ez szédüléshez vezethet.

Aki télen kevesebb vegyszermentes gyümölcsöt és zöldséget evett – vagyis több élő vitamint fogyasztott – annál hiány tünetek jelentkezhetnek. Ez első körben inkább hangulati változásokat okozhat, melyet ha időben észre vesz, akkor a fizikális tüneteik csökkenthetőek, vagy el is kerülhetőek.

Mit tehetsz most a tavaszi fáradtság ellen, hogy erővel és lendülettel kezdd a tavaszt?

Ételek egy fitt tavaszhoz

Sokan közülünk többet kaptunk a téli csemegékből. A téli zsírtól való megszabadulás vágya ezért nagyon csábító. De vigyázat, a radikális gyors gyógymódok hiányokat okohatnak, ezáltal súlyosbítva a meglévő helyzetet.

Tavasszal sem szabad elhanyagolni az immunrendszert, ezért nyúlhatunk a citrusfélékhez, petrezselyemhez. Minden, ami zöld, mint például a saláta, a csírák, a gyógynövények, tavasszal különösen egészségesek, mert tartalmaznak nyomelemeket, például káliumot, kalciumot és foszfort, és nagyon gazdagok vitaminokban is.

A vas bevitelét teljes kiőrlésű termékekkel segítik elő. A vas nagyon jól hat a fáradtság ellen, hiszen fontos a vérképzésben, így a szervezet oxigénellátásában, de javaslom a jobb felszívódáshoz a folsavat vagy a folátot beszerezni, különösen nőknek, gyermekeknek esszenciálisan fontos ez.

Tavaszi fáradtság elleni vitaminok, melyek erősítenek

A B12-vitamint a szervezet hosszú ideig raktározhatja, így a hiányt sokáig nem veszi észre. Számos fontos testi funkcióért felelős, például a vörösvértestek képződéséért. Ezek viszont felelősek az oxigénellátásért. A B12-vitamin-ellátás nagyon fontos, különösen a vegetáriánusok és a vegánok számára.

A szervezet maga is képes előállítani és tárolni a D-vitamint . A fáradtság D-vitamin-hiányra utalhat. De a szervezet számos más funkciójához is fontos.

A K-vitamin hiánya fáradtságként vagy fejfájásként is megnyilvánulhat. A K-vitamin különösen hiányos a bélrendszeri betegségekben szenvedőknél.

Az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott étrendet. Egyes termékek hosszútávú alkalmazása káros is lehet. Minden esetben azt javaslom, hogy Schüsschler terapeutával, természetes gyógymódokkal foglalkozó szakértővel egyeztessünk, hogy milyen étrend-kiegészítőkre van szükségünk. A vegetáriánusoknak és a vegánoknak is érdemes odafigyelni értékeikre, és nem csak tavasszal.

Megfelelő mennyiségű és minőségű folyadék

Végül, de nem utolsósorban a megfelelő hidratálás. A sok víz és cukrozatlan teák fogyasztása fontos a fejfájás és a fáradtság elűzéséhez.

Ha a kiegyensúlyozott táplálkozás ellenére szeretnéd alaposabban szemügyre venni az egészséged, és szeretnéd száműzni a fáradtságot, akkor célzott táplálkozással, lelki fröccsel, azaz Rebirth – megújulás villám konzultációval vagy étrend-kiegészítők bevitelével segíthetsz magadon. Az első lépés mindig a teljes felmérés, anamnézis.

Hogyan zajlik ez a Rebirth-megújulás programban?

  1. Telefonon felveszed velem a kapcsolatot, ilyenkor kiderülhet, hogy érzünk-e kölcsönös bizalmat, szimpátiát, hogy tovább haladjunk. Küldök számodra ezután egy tájékoztatót röviden, és “szerződünk”.
  2. E-mailben egy egészségcentrikus tesztet küldök, amelyet majd az első alkalom előtt szükséges visszaküldened. Az online konzultációhoz szükség lesz smink nélküli arc fotóra – elölről és oldalról is, kézről, ahol látszanak a körmök. Személyes találkozás alkalmával ez nem szükséges.
  3. Az első találkozásunkra mindketten több időt szentelünk, így további feladatod lesz, hogy jelezd felém írásban, hogy mi a legfőbb panaszod, problémád, milyen kezelés alatt állsz jelenleg, ha ez fenn áll.
  4. Eljött a nap,amikor látjuk egymást, szánj rá 1,5 órát. Tudod már a kezdetektől, amikor felvetted velem a kapcsolatot elindultál a gyógyulás, a problémamegoldás útján. Kitartásod gyümölcséül elküldöm neked az első havi tervedet.

Tapasztalatom azt mutatja, hogy amikor már hozzám fordulnak az emberek, régóta dédelgetett ügyei vannak, és most telt be a pohár, nincs hova csorogni már.
Éppen ezért ugyanilyen türelmesnek kell lenned a megoldást illetően is. Tudod a mondás is azt tartja, türelem rózsát terem… Engedd meg magadnak, hogy olyan szépen kinyílj, akárcsak egy rózsa.

További szép napot kívánok Neked,
Titanilla

További cikkek ebben a témában

Tavaszi megújulás holisztikusan, integráltan II. rész

A csodálatos máj..   Az előző cikkben már írtam a tavaszi méregtelenítésről, amely pl. egy vírus, bakteriális fertőzés esetén gyakran több, mint 9 hónapot is kitesz.A mai  modern életvitelünk gyakori velejárói az állandó negatív stressz, a gyenge táplálkozás, a...

Tavaszi megújulás holisztikusan, integráltan 1.rész

Mit mond az irodalom a tavaszi méregtelenítésről? Itt a tavasz, itt van újra... Tavaszi születésú vagyok, így különösen ebben az időszakban érzem magam a legenergikusabban, hiszen genetikailag is ebben van a legtöbb élet-és munkatapasztalatom. De számos író, költő is...

Elakadás, mókuskerék? Önismereti kaland változásmentesen?

Hol hagytuk el az önismeretre való képességünket? Először is nyugodj meg, senki sem ismeri teljesen önmagát, de vannak, akik már mélyebben ismerik erősségeiket, vagy éppen gyengeségeiket, és vannak, akik inkább belelovallják magukat a munkába,vagy valami függőségbe.Ők...

Változó-kori váltás, változás:Karrierváltás holisztikusan

Hogyan jön az ihlet? Erre a cikkre egy spanyol barátnőm inspirált, amikor tegnapi madridi-magyar beszélgetés közepette azt mondta, a jó coach-hoz mindig mennek az emberek, és követik. Megfeledkeztem az utóbbi időben a karrier coach tevékenységemről, mert a legtöbben...

Hogyan ismered fel a bántalmazót, és a nárcisztikust?

Hogyan tesztelheted, hogy nem vagy a csapdájában egy mérgező embernek? Ha a társad, környezeted támogató, tisztel, elismerő szavakkal illet, akkor csak menj tovább az élet áramlásán.Ellenben mindent neked kell csinálni, küzdeni, és a fent említett tisztelet, szeretet...

Gyors közérzet javítás orvosság helyett?

Mit tesz a lakosság, ha egészségügyi panasza van? A lakosság nagy része ha valamije fáj, vagy éppen energiája lankad, akkor legjobb esetbe elmegy a patikába, a gyógyszerésztől kér javaslatot, vagy megy a közértbe és vesz egy hell energiaitalt, aztán közelít is a hell...

Hogyan állíthatod meg a hajhullást, és lehet szép hajkoronád?

Korábbi cikkemben már írtam az integrál szemléletű gyógyulásról, most ezen szemlélet szerint feltárjuk a hajhullás tudományos okait, kietekintünk a klinikai és természetes gyógyulás lehetőségeire.  Célom a gazdaságos, és minőségi egészségfejlesztés, éppen ezért osztok...

Hogyan integrálható a Keleti a Nyugati orvoslással?

A kémia, szorosan kapcsolódik a többi természettudományhoz: a fizikához, biológiához, matematikához, földrajzhoz; eredményei nélkül elképzelhetetlen a modern orvostudomány. A kémia alaptudomány, ugynakkor kísérleti tudomány is, vagyis tapasztalati kísérletek útján...

Hogyan javult meg a látásom, és hagytam el a szemüveget?

Korábban az elhízás okairól, a túlsúlyról, és tippekről írtam most a látásról. A misszióm a gazdaságos, és minőségi egészségfejlesztés, éppen ezért osztom meg a személyes tapasztalataimat. Amikor a rossz látás oka az életmódban rejlik...   Nézzük meg a...

Jelentkezz te is a kedvezményekre

A konzultációk és tanfolyamok árából 3.000 Ft engedmény

Sikeresen feliratkoztál!