Hogyan legyél (költség) hatékonyabb a munkaerő keresés során?

A ReBirth mentoring bemutatja “a cég lelke a munkaerő” programját, szolgáltatását

-védett, minden jog fenntartva-

Több éve dolgozok Titanillával. Először magánszemélyként ismertem meg, majd segített fejvadász hátterével a munkaerő keresésben. Több mint 3 évet dolgozott nálunk az általa hozott jelölt, ez elégedettséggel töltött el.
Ezúttal azért kerestem fel, mert az új munkahelyemen cégvezetőként egy másik látásmódra volt szükségem, belső HR-esünk nincs. Tudtam, hogy Titanilla a munkaerő keresést, kiválasztást immár tanítja, de olyan – világviszonylatban piacvezető cég ügyvezetője vagyok, akinek építkezésre van szüksége, és azt csak kiváló emberekkel lehet elérni, akik a hajót egy irányba evezik, velem együtt. Módszere, hozzáállása segíti a munkaerő közvetítőket, a jelölteket, és engem is.
Váradi Zoltán – Kuhn ügyvezető igazgató

 A cég lelke a munkaerő program – a hagyományostól eltérő munkáltatói és munkavállalói élményt nyújt, amely a döntéshozó értékeire, erősségeire alapoz.

 

 check Sziporkázó cégvezetőknek, szervezeti egység döntéshozónak szól, akik elég nyitottak és bátrak ahhoz, hogy eltérjenek a hagyományostól. Életútjukat globális szemlélet jellemzi, képesek távlatokba gondolkodni.

check Vezetőként hisznek abban, hogy a munkaerő érték, és ezt kommunikálják is. Ezért Önmagukat, és munkatársaikat is fejlesztik. 

check Különösképpen családbarát munkahelyeknek ajánlott, vagy azoknak, akik azzá szeretnének válni.

A cég lelke a munkaerő – ahogy az autó lelke a motor, a drive….

ReBirth Mentor 20+ HR tapasztalattal

A 2000-es évektől kezdve interjúzok, kiválasztással, dolgozói készség, kompetencia méréssel, fejlesztéssel foglalkozom.
Itt olvashatsz rólam és az értékrendemről bővebben.

Rebirth mentorként magvető vagyok, mielőtt elszórom a magokat teljes körültekintéssel végzek felmérést, analizálást, mert csak így indulhat csírázásnak a mag.

cég lelke a munkaerő - Titanilla

Kinek ajánlom a ReBirth Mentoring munkaerő keresési módszert?

Általában kedvező táptalajba szoktam magokat vetni, ahol megfelelő fényviszonyok is vannak.
Tisztázzuk az elején, hogy lehetünk-e egymás szolgálatára! Gyakorlatban ilyen ügyfélkörrel dolgozom:

check a minőség, top piaci előnyt építenek

check kiváncsiak, különleges termékekkel, szolgáltatásokkal rendelkeznek

check nyitottak a szokásostól eltérő kiválasztási rendszertől 

check egy alkalmazott felvételével több évre gondolkodnak

check vágynak fejlődni, tanulni 

check bizonytalanok, s biztosabbra törekednek, gyorsabb megoldásban

check akik olyan munkatársat szeretnének, akitől tanulnának is

check akik létszámban Magyarországon, vagy a részlegéhez tartozók nem haladják meg az 25-50 főt

check szellemi munkaerőt keresnek

check szeretik a természetet, kalandokat, olvasásni, kreatívitást

check fontos a család számukra, önmaguk szellemi fejlődésére hajlandóak befektetni

check akik bíznak az ernyő látásmódban, a részletekben, mindenre kiterjedő munka stílusban, és hajlandóak, vagy élvezik,  a mainstream-mel szembe menni

check gyakran előfordul cégeknél, az is, hogy nincs budget, vagy hirdetés útján is megoldható a jelöltek felkutatása

check vagy éppen nem bíznak a fejvadászatban, és önmaguk szeretnék megoldani a kiválasztást a vezetők

Bombabiztos módszer nincs, mivel ma már közismert tény, hogy csak a változás örök, semmi nem biztos. De egy biztos azért mégis van, hogy születésedtől kezdve esélyed, lehetőséged van fejlődésre, gyarapodásra, mind anyagilag, szellemileg, érzelmileg és fizikálisan is.

Hol helyezkedek el a munkaerő közvetítés során?

3:1 SIKER mindenki NYER

Közvetítek a kiválasztásban részt vevők között. Olyan helyzetet teremtek, és tanítok, melyek mindenki számára hasznosak. Ezt a következő részben kifejtem bővebben.

Jelölt, pályázó

+

ReBirth Mentor

Fejvadász, munkaerőközvetítő

+

ReBirth Mentor

Vezető, döntéshozó

Várható eredmények és hatások, avagy lépéselőnyök szegmensekre bontva

 

Munkaerőközvetítő, fejvadász bevonásával a következők az eredmények, ha felkérnek segítségként:
A kiválasztást végzők hamarabb betölthetik a megbízást, mivel a cég képviselőjétől kapnak visszajelzést, gyakran már képesség tesztre sincs szükség, így költséget, időt takaríthatnak meg mindenképp, mint coach, szakmabeli kolléga, társ…

 

A megbízó cégnek azért előnyös, mert ha bizonytalan, akkor jelen van vele interjún egy másik látásmód, aki független szakertelmevel segiti a toborzasi folyamat hatékonyságát…a cég lelke a munkaerő programján keresztül…Nem csupán tanácsot kap, de tanul is…így egy idő után akár önállóan is képes lesz dönteni…

Annak ellenére, hogy nem közvetlenül te választottad őt ki, úgy érzem nagy szereped van abban, hogy megtaláltam a megfelelő jelöltet. Abban az időben voltál épp mellettem, amikor kellett egy támasz, hogy ne adjam fel, ráadásul olyan alapot nyújtottál a kiválasztáshoz, ami nélkül azt hiszem fel sem hívtam volna az illetőt. Ezt nagyon köszönöm.
Anita, vezető

Harmadsorban a jelöltnek is hasznos, hiszen kaphat visszacsatolást, egy független karrieredzőtől, ha esetleg nem ő a befutó. Ilyenkor még mindig van esélye a jelöltnek, ingyenes jut egy kis karrier coachinghoz, tanácshoz, amiből tanulhat. Gyakori eset, hogy a jelölt nincs tisztában önmagával, így általában nem érti, miért vall kudarcot…

Titanillával álláskeresésem során találkoztam, amikor felhívott, mint bármelyik HR-es vagy fejvadász a jelentkezőt. Amikor személyesen találkoztunk megdöbbentő pozitív meglepetés ért: tényleg kíváncsi volt RÁM. Eleve mögé nézett a CV-ben leírtak soroknak, pedig az egy történelemi iromány, bármelyik történelem könyvbe be lehetne tenni, csak annyival másabb, hogy az enyém. Aztán perceken belül rájött, hogy Útkereső vagyok nem Álláskereső. Ellátott tanáccsal. Ma sincs állásom, viszont nem sokára indítom a vállalkozásom…..nekem ez kellett. Titanillánál együtt van minden, hogy sikerkulcsot tudjon a kezünkbe adni: tudás, tapasztalat, képesség, személyiség, érzék, szív és szeretet.
Petra

A hatékonyabb munkaerő keresés össszefoglalva

 

ReBirth HR-es szerepmodell a szervezeti kiválóság erősítéséhez

ReBirth énkép, önismeret, emberismeret, önbizalom fejlődése a szolgáltatói, partneri szerep betöltéséhez

 

Egy kis tudásmegosztás – a fejvadász, munkaerő közvetítő feladata: 

Múltbéli fejvadászként hadd segítsek azoknak, akik homályosan látják a recruitment, fejvadász,  munkaerőközvetítő szerepét. 
Az Ő feladatuk, hogy szakmai kompetenciák, job description, profil alapján döntsenek a kiválasztásban. De nem feladatuk – és nincs is rá kapacitásuk – szervezetfejlesztő módban dolgozni. Ha nem sikerül egy folyamat, akkor hajlamosak a munkaerő kiválasztás folyamatában lévő szereplők –  fejvadász, megbízó, jelölt – kifogásolni valamelyik félt, szereplőt.
Az is sajnos a hátrányuk, hogy sikerdíjjal dolgoznak rendszerint, így az idő meghatározó tényező a számukra. Ezt bizonyítottan tudom, hiszen egy közel 1400 fős HR csoportot vezetek.

Ha felkeltettem az érdeklődésedet, keress bátran