Őszi „lomtalanítás” minden szinten szeretettel, békésen

Szerző: | Egészségfejlesztés, Schüssler só, Spiritualitás

Ebben a témában gyakran keverednek a fogalmak, és kapcsolódnak hozzá pozitív vagy épp negatív érzések, gondolatok. Bonyodalmak helyett egyszerűsítsük az életünket. Kapcsolódjunk a szeretethez, az örömhöz, találjuk meg mindenben a tanulságot, az erőt, a szépet.Válságok mindig vannak, amely arra tanít, hogy az erő bennünk van. Ha a fókuszt az örömre, a hálára fordítjuk, akkor még az őszi borongós időszakban is megtalálhatjuk a saját napunkat, fényünket, szellemi értékeinket.

….szoros az a kapu és keskeny az az út….

1.Mit jelent az ősz, milyen változásra számíthatsz?

 

Az ősz az elmúlás egyik szimbolikus jelentése.Ilyenkor lassan átváltozik a természet, vele együtt mi is változásnak vagyunk kitéve, akár akarunk, akár nem.

Az utóbbi évek feszültsége, aggódása, félelme kezd felgyülemleni, ráadásul a bolygók állása sem hoz még megnyugvást.

Az ősz tele van elmúlással. Nem csak a falevelektől búcsúzunk ilyenkor, de az egykori szeretteinkre is sokat gondolunk. A veszteség mindenki életében jelen van, és végigkíséri a sorsunkat. Akármennyire is fáj a lomtalanítás, elmúlás, az élet körforgása a születésből és a halálból áll.

“Az elmúlás tényéhez alkalmazkodni kell, s az ember végtelen találékonysággal terveli ki a tagadás, netán a menekülés különböző útvonalait. Gyermekkorunkban a szülői vigasz, illetve a világi és vallásos hitrendszerek segítségével tagadjuk a halált; később megszemélyesítjük, valós alakká, szörnyeteggé, démonná tesszük.”

De gondolhatunk az őszre, mint segítőre, támogatóra is.Használjuk ki az őszi hónapok csendjét, a nyugalmat, a megújulás időszakát a belső lomtalanításra, a külvilágtól független harmónia megtalálására. Jutalmunk pedig a belső béke lesz.

Ha belegondolunk akkor az allergiák is a változáshoz köthetőek.Figyeljük meg érzéseinket. kérdezd gyakran önmgad , és vonj be egy társat is a kérdezésbe, hogy elkerüld az elme valótlan játékát. Ha konfliktudaid vannak, akkor biztos lehetsz benne, hogy szükséged van egy utitársra, aki segít meglátni a benned rejlő tudatos vagy tudat alatti harcszintért.

A kíváncsiságot a tudományos elme kívülről igyekszik megfejteni, megoldani, míg a spirituális út belülről  indul ki, és az összefüggéseket is belülről látja. Együtt karöltve azonban tökéletesek.

Teremts belső békét az őszi napokon is.

A folyamatos „változás” ijesztő ?

Az ember állandó önző többre vágyás spiráljának következményeként, nemcsak értéket “termel”, hanem a folytonos információhalom által  társadalmi zűrzavar nyomása alatt van. Ez a káosz beszippantja a modern világ emberét. Állandó rohanásban, stresszben éli mindennapjait, és már-már pánikbeteggé válik, ha nem veszi észre , hogy merre tart.

Ennek az eredménye az az egzisztenciális szorongás és mindennapi bizonytalanság is, ami az emberek sokaságát érinti. Az EGO kétségbeesetten ragaszkodik meggyőződéseihez, pontosan azért, mert akkor biztonságban érzi magát.
Az ember hajlamos a túltengő érzelmekkel, szenzációval, túlzásokkal torzított hírek felé menni, mert abban a tömeggel együtt érezheti magát, és nem izoláltan. De ez csak a belső béke látszatát kelti, hogy együtt ugynazat a nótát fújjuk.

Viszonylag könnyű objektív lenni azzal kapcsolatban, amit az ember lát. De szabad szemmel látható a szertetet, és annak áramlása, vagy a nyugalom, harmónia kézzel megfogható? Mégis sokan hiszünk benne. Vagy objektíven látjuk, hogyan szaladgálnak az atomok a Világűrben? Erre szoktam mondani, hogy mindenki abban hisz amiben akar, a szeretet akkor is a legősibb, ami már bizonyítottan gyógyít.

A tudományban az emberi tévedéseket viszonylag könnyű felfedezni. Például amikor egy beteget diagnosztizálnak, aztán kezelik, de mégis az állapota romlik.

Ami nem a spiritualitás, és mégcsak nem is tudomány

Vannak akik tudatlanság,vagyis információ hiány miatt, illetve rossz tapasztalat miatt valami gonosznak, fekete mágiának, gonosztól származó dolognak tartják azokat, akik szeretettel teli, segítőszándékúak, vagy túl őszinték. Ez nem is csoda, hiszen ma már szabadon áramolhat minden , nincs kontroll mindenen, elveszhetünk az internet adta információk tömegében, mindent megkérdőjelezhetünk! Ha a belső békén dolgozol, akkor meglátod majd, hogy mi az igaz, és mi a kétes a sok információ között. Ehhez meg kell találnod, minden napban egy apró örömöt, szépséget.

A béke, a szeretet toleráns, minden más azonban sokszor türelmetlen, és ítélkező.

 

 

 

Mit tehetsz a belső béke megteremtéséért?

Hagyomány szerint ősszel, és tavasszal is van lomtalanítás.A lomtalanítás egy tisztító folyamat, amikor a saját fizikai állapotodat, a mentális higéniádat megteremted, és érzelmi salakanyagokat kiüríted, akár egy segítővel, és a kukába való dolgoktól megszabadulsz.Teret engedünk az új befogadására, a tél kevesebb napsütést hoz még hazánkba, ami a fényt, energiát, jókedvet jelenti.Így szükségünk lesz valahogy pótolni a napsütéses órák számának hiányosságát, mely életerőt adhat.

Tehát előkészítjük magunkat a télre ősszel, megelőzzük a betegségek nehezebb kimenetelét, prevenció ez a depresszióra, a légúti megbetegedésekre.

 

Több szinten tehetsz magadért, szeretteidért a belső béke útján.

Valahol, valahol… Mi, saját magunk vagyunk a térkép, az ajtó és a kulcs is egyszerre! -a térkép sok mindent tartalmaz, lankák, dombok, vizek, napsütötte lejtők stb…

2. Mik a lépések az őszi lomtalanításkor?

  1. Nézz rá, mik azok a dolgok, amik már nem szolgálják az életed, mi az amiben már nincs élet?
  2. Számottevésként is felfoghatod. Tested oly módon üzen neked, hogy van amit már el kéne engedni.Ami testi, lelki jelek lehetnek, az például a fáradékonyság, levertség, hangulatingadozások, gyomor-emésztési problémák, epe-máj ügyek, vagy éppen érzékenység időjárásváltozásra, vagy van olyan étel, ami már nem esik jól.Ilyenkor gondolj egy kis erőnlétet adó színes ételre, vagy egyszerűen használd a Lava, a Magma, vagy bármely b vitamint tartalmazó készítményt, amiben vannak zöldségek, gyümölcsök.
  3. Fejleszd az intuíciódat, hogy az öngyógyítás terepén könnyen eligazodj.A megérzések éppen ugyanolyan szolgálatot tesznek, mint pl.az anyai ösztön, mint amikor a baba megszületik, ösztönösen gondoskodunk róla.Elcsendesedéssel, relaxációval, imával, meditációval, kertészkedéssel is tudod fejleszteni ezen ősi képességedet.
  4. Keresd a logikus biológiai, kémiai, fizikai szinten is megérthető terápiákat.Az a természetes terápia jó, amit könnyűszerivel el tud egy szakértő, segítő, terepauta magyarázni.itt van például a látásromlás..A magyar nyelv így fejezi ki: Nem lát már a dühtől…Elönti az agyát a vörös köd.

A „köd” a cselekedet és a gondolkodás homályára, a „vörös” pedig a dühre, az érzés felfokozottságára utal. A szólás tehát azt fejezi ki, hogy az illető nagyon feldühödött.

A HKO, Ayurvédékus orvoslás szerint ez a máj meridiánra utal, ami a szem, látás funkciójára utal.Tehát aki hosszú ideig teli haraggal, dühvel él, annak a látása is romolhat.

A biokémia-Dr. Schüssler máj-látás funkciójának a javítására is hasonló ásványi/sejtsókat használunk általában.Illetve amit a keleti orvostudomány is tart, hogy a félelmekből adódik a máj-epe meridián elégtelen működése-ugyanazon jelenségekre reagál Dr. Schüssler munkássága is.Kérj segítséget, ha ebben érzékelsz feladatot.

Növényi terápia is kiváló lehet ebben az időszakban, például az ánizs, kakukkfű, citromfű, zsálya , oregánó, vagy éppen a Japán menta olaj.Masszázs, inhaláció, füstölő, vagy éppen a taposó, amely az akupunktúrás, energia pontjainkat vitalizállja. A mozgás nem maradhat ki, ami mindent kalibrál, megmozgat.

5.Mindezek mellett ajánlatos az étrend kiegészítők használata, amelyek tartalmaznak kalciumot, magnéziumot, b vitaminokat, k , c, a, e vitamint, vagy bármely gyökfogó, oxidatív stressz ellen küzdő készítmény.Különösen, aki depresszív, szomorkás hangulatban van annak javasolt a b 1,3,8,12.

6.Ha bánat, sokk, érzelmi trauma szele érint meg, akkor érdemes a papaya-t , ananászt tartalmazó étrend kiegészítő a Schüssler Ferrum Phosporicum,Calcium sulfuricum sóval kiegészítve.Ehhez kérd ki integrál szemléletű tanácsadód javaslatát, hogy milyen adagolásban, mértékben használd.

Lomtalanítás  önismereti terápia is?

Objektív világ (erkölcsi relativizmus) és a szubjektív világ egyre inkább elkülönül. Összességében el kell fogadnunk az embereket (akkor is, ha nem értünk velük egyet) – erkölcsi magatartás, ez amit én “vallok”. Ez nem kultúrafüggő, ez csupán egy emberi tulajdonság, választás, akarat, elengedés kérdése.

Az Önismeretről megoszlanak a nézetek, és a vélemények. Egyesek szerint a spirituális úton haladva jutunk el az önismerethez. Mások azt tartják, hogy az önismeret a titulusokban rejlik: XY-ban,  Z szolgáltatásban vagyok a legjobb.

Számos önismereti, személyiségfejlesztési képzést, tanulmányt olvasunk naponta, de a lényegi mondanivalóját, pontos mélyreható jelentését: miért elementáris, elsődleges kevés helyen találjuk, vagy azt, hogy miért alapja mindennek az identitásunk megtalálása.

Wikipédia szerint: Az önismeret gyakran használt kifejezés, amely alatt azt értjük, hogy az egyén ismeri saját személyiségének összetevőit, határait és lehetőségeit, betekintése van viselkedésének rugóiba, hátterébe, motívumrendszerébe, és helyesen ítéli meg az emberi kapcsolatokban játszott szerepét, hatását. 

Az egyetlen, ami valóban segít, önmagunk megismerése és a szellemi és morális beállítódásnak ezáltal véghezvitt megváltoztatása. (Carl Gustav Jung)

3. Rántsuk le a leplet, szabaduljunk meg a limektől-lomoktól!

A túlzott félelem, aggódás miatt túlszaporodhatnak bennünk a virusok, gombák és annak következményeként rengeteg nyál  termelődik a szervezetben, mint a slejm, vagy éppen folyás.A kakukkfű , ánizs, gyömbér, fahéj, oregánó, citromfű, zsálya mind megfelel a támogatásra, a legjobb, ha a saját kiskertből szeded őket, mert ezek itthon is megtalálhatók.. 

Ne várd a csodát, lépj, hogy elkerüld az orvost, pszichológust.

Mivel az elme képtelen a megtapasztalttól elrugaszkodni, érzékelés lényegétől megkülönböztetni – amint azt Descartes megfigyelte -, naivan azt feltételezi, hogy a “valóságot” tapasztalja, következésképpen minden más nézet, nézőpont téves.

Ezt a jelenséget nevezi találóan Hawkins is illúziónak, korlátoltságnak, paradigma vakságnak.

Személyiségünk érettségeként  jellemezhető, az a jelenség amikor az ember segítőkész, szívélyes, barátságos és megbízható. 

A legderekabb emberek barátságosak, udvariasak, figyelmesek és kiegyensúlyozottak. Mindent összevetve, ezeket a pozitív tulajdonságokat, amelyeknek a megszerzése személyes erőfeszítést, önuralmat és türelmet igényel, nevezik „jellemnek”. Ezek a jó tulajdonságok képezik azokat az értékeket is, szeretethez vezetnek, és amely nagyon is megvalósítható cél. (David R. Hawkins: Valóság, spiritualitás és a modern ember.)

Ahhoz, hogy több szerető ember vegyen körül, nyugodtabb legyél, sok örömöt és néha fájdalmas tapasztalatot kell megélnünk. Ez a tanulás, személyiségfejlődésünk alapja, és arra ad jelet nekünk, hogy nézőpontot kell váltanunk. Ebben a változásban segítségünkre lehet egy konzulens, egy mentor, olyan aki sok fájdalmat is átélt, és újra felállt, megy tovább a mai napig. A fejlődés nem áll meg.

4. Az egyetlen út az önzetlen szeretet embertársaink felé

Valójában minden ember lelkiismerettel születik, és mindnyájan ösztönösen érezzük, hogy mikor vétettek ellenünk, illetve mi mikor vétettünk mások ellen. Ráadásul másoktól is elvárjuk, hogy hozzánk hasonlóan tisztában legyenek ezzel, és már gyermekként is ismertük a különbséget az „igazságos” és az „igazságtalan” bánásmód között. Éppen ezért hamis az a filozófia, amely arról akar meggyőzni bennünket, hogy tévedésben vagyunk, és az erkölcsi relativizmus igaz.

A gonoszságot sohasem szabad tolerálni. Vagy talán el kellene fogadni egy bűnöző álláspontját?!

Hagy idézzek egy 16 éves tanítványom tollából aki személyiségét formálja, gyakran nehezen viseli el az akadályokat, amit a társadalomban vél felfedezni:: “sokszor kitörök, mint a vulkán, és fékezhetetlen vagyok, sodródom az árral és nem találom magamat a tömegben. Azt hiszem, hogy a világ ellenem van, pedig nem. Én zárkózom el, és taszítom a távolba az univerzumot. Nehéz változtatni, félelmetes, hogy kudarcot vallok, de egy leckét megtanultam, szeretni szívből egy gyógyír.”

5. Mit tegyünk, hogy békében, boldogságban éljünk?

Ki mint vet, úgy arat – szól a mondás.

Sokszor mégsem értjük, mi miért történik velünk, nem ezt érdemeljük, mégis bántanak minket, nehezebb a sorsunk másokénál. Ilyen esetekben mindig egy fontos leckét kapunk.
A megismeréssel érdemes kezdeni, önmagunk elemzésével a boldogságkeresést.Summa summarum a recept a következő őszi lomtalanításhoz:

1. ügy feltárás

2. megemésztés, ehhez szükségeseek a természetes étrend kiegészítők, mozgás, relaxáció, meditáció, pihenés, életmódkialakítás.

3.elengedés lelki, mentális, fizikai szinten az elengedés sói támogatnak ebben a fentieken túl.

Lomtalaníts velem, ha utitársra, útmutatásra vágysz!

További szép napot kívánok Neked,
Titanilla

u.i.: lentebb görgetve megtalálod a többi cikkemet is ebben a témában

További cikkek ebben a témában

Jelentkezz te is a kedvezményekre

A konzultációk és tanfolyamok árából 3.000 Ft engedmény

Sikeresen feliratkoztál!