Mesterek és tanítványok vagyunk

Szerző: | Cég, HR, Karrier, Önismeret, Spiritualitás

Mesterek és tanítványok vagyunk

A szlogennek – Mesterek és tanítványok vagyunk – több vetülete, jelentése is van. Az egyik, ami mindenki számára valószínüleg érthető, hogy az egyénnek szüksége van egy magasabb tapasztalattal, tudással rendelkező “példaképre”, tanítóra, mesterre. Lehet az a családból egy személy, esetleg egy ismerős, tudós, motivátor, mentor stb…

A másik jelentését a cikk végefelé fejtem majd ki.

A segítségkérés az erő jele, mint ahogy a felajánlott segítség elfogadása is az. A segítségkéréshez bátorság kell. Gyakran úgy érezzük, ha segítségért folyamodunk, az a gyengeség jele, a másik pedig tehernek érzi. De minél tovább próbálunk segítség nélkül boldogulni, annál tovább nem kapunk támogatást, s ha ez a mintázat elég sokáig ismétlődik, arra az elhibázott álláspontra juthatunk, hogy azt hisszük, egyáltalán nincs segítség.  – Doreen Virtue

mesterek és tanítványok kérj segítséget

Te ismered a hibáidat? Meg mered látni magadban, amit nem is szeretnél ott látni?

Az emberek többsége nem akarja elismerni a hibáit, gyengeségeit és különféle elhárító módszereket talál erre. Gyakori az is, hogy nem is tudunk egy múltbéli lelki sebről az elme, gondolati szintjén. Tapasztalatom szerint idő és rengeteg megtapasztalás szükséges hogy egyéniségünket mélyebb szinteken is megismerjük. Lehet,  hogy a kezdetekben egy segítőre, egy tanítóra van szükségünk, amíg el nem sajátítjuk azokat a módszereket, amivel sorsunk mélyére tekinthetünk.

Kezdhetünk az önismerettel is, hogy a jelen pillanatnyi állása szerint, a mostani életünkben melyek a főbb kincseink, és azt is választhatjuk, hogy nem csupán a fizikai testünkkel, de szellemi testünkkel, gondolatvilágunkkal is megismerkedünk.

Nincs jó vagy rossz választás. Az utóbbiakhoz erős lélekjelenlét, éberség, kitartás és bátorság szükséges. Előfordulhatnak fájdalmas pillanatok, amikor szembenézünk önmagunkkal, vagy éppen múltbéli emlékekkel. Tudd azt, hogy kellő kitartással a végén kisimul az idő múltával, ahogy a szívünk, lelkünk feldolgozza a történéseket, összerakja a mozaikokat, és dönt arról, hogy nem akarja már a régmúlt terheit cipelni, jó emberré akar válni.

Hogyan kezdjünk bele?

Most mondhatják a racionális szemléletűek, hogy álljunk meg egy szóra a mai felgyorsult világban. Hogyan lehetséges ez, hiszen élni kell, pénzt kell keresni, ehhez pedig plusz időre, energiára van szükség.

A jó hírem az, hogy közben mindig teszed a dolgod, és szükséges is a fizikai térben munkálkodnod, hogy el ne ragadjon a szellő. Jómagam is két lábbal a Földön állok és semmi újat nem mondok, csupán az értékes gyermeki bensőd meglátására hívlak. A magamba vetett hit, remény és az Univerzum, isteni gondoskodás állandó.

Mindenki valamiben mester, ugyanakkor tanítvány is, hiszen adottak a képességeink, iskolában elsajátítják az intelligenciához szükséges információkat, és az érzelmi, lelki oldalunk megtámogatja a mindennapjainkat.

 

Ez volt az én utam

A legkézenfekvőbb, ha saját példámat mutatom meg, csak dióhéjban, konkrétan.

2002-ben visszatértem Magyarországra, de után kb. 2 éven át nem találtam a helyemet a munkámban, pedig nem volt munkanélküliség vagy külső nehézség. Persze én arra fogtam tudatlanságomban. Aztán eljutottam egy hölgyhöz, akiről fogalmam sem volt mit tud, csak egy kedves barátom hozzáirányított.

Bíztam benne, hogy jó lesz… Telt, múlt az idő, kitisztult, hogy mivel akarok foglalkozni megnevezve, és az is, hogy miért. Rövidesen lett munkám – fejvadász. Elindultam a karrierlépcsőn, és 3 év alatt szakmailag olyan csúcsra értem, amiből már többet más cégében nem lehetett kihozni. Vállalkozó lettem, és elindult a Karrieredző programom.
Még ímmel ámmal segítettem fejvadász projektekbe, de a fent említett hölgy konzultációi, módszerei hatására ismét előnyösebb változást találtam. Létrehoztam a vezetői programot – A cég lelke a munkaerő – amiben egyesül a fejvadászatban megszerzett tudás, a coaching, a 10+éves élettapasztalat és egyéb megtanult eszközök. A konzultációk előre mutatóan megerősítették a programokat. Ugyanebben az időben indítottam el egy HR FB csoportot HRHELPAll névvel. Miért? Szerettem volna valamit, ami az enyém. Egy közösséget, és tanítani azt, amit megtapasztaltam. Immár több mint 3 éve, hogy dolgozom ezen is. Az élet nem áll meg, mert függő lettem a tudásra, csillapíthatatlan vágyat érzek a mélyebb ismeretek megszerzésére.

 mesterek és tanítványok intuíció

Ki vagyok én valójában, mire vagyok képes még? Van még tudás, ami lázba hoz, hová tudok fejlődni?

Az utóbbi év a 2020-as különösen érdekes, izgalmas örömeli út, tanulás, fejlődés volt számomra. Soha nem tudtam magolni, mindig meg akartam érteni az újat és magát az embert is szerettem volna minél jobban megérteni. Rájöttem, hogy a HR csupán egy lépcsőfok, és valójában nem tudunk mi semmit az emberről, ahhoz képest, amennyit lehetne.

Elindultam egy egészségügyi képzésen, majd a temészetgyógyász tanulmányaimon keresztül megismerkedtem a szervezetünk biológiai hátterével, és újra rátaláltam dr.Schüssler szervezet építő támogató terápiájára.

Intuíció és információ használata a tanulás során

Tanultam itthoni orvostól, könyvekből, de nem állt össze a kép, hiányzott valami. Bebarangoltam az internetet szó szerint értve keletről – nyugatra. Indiában is használják, egészen USA-ig, Ausztráliáig. Mivel gondolkodó lény vagyok kezdtem megkérdőjelezni az magyarországi mainstream-et. Hányan is panaszolják azt, hogy semmit sem érnek a Schlüsser féle ásványi anyagok? Sokan, és jogosan. Én is hébe-hóba 10 éve használgattam, de nem láttam változást.

Mi a megoldás, ha szerintünk valami másképp van?

Keressük meg az eredetit, a forrást vagy legalábbis próbáljuk ki azt!
Így találtam rá a Biokémia atyjára, a német biokémiai társaságra, akiknek missziója, hogy az eredeti tudást, gyógyítási módszereket adják át. Főképpen azért szerettem bele a tanításaikba mert elismerik, sőt javasolják is, hogy akik súlyos betegséggel küzdenek, azok folytassák az orvosi terápiát. Számos betegséghez hozzáteszik: fordulj orvoshoz is!!!

Büszkén kijelenthetem, hogy a 6. érzékem nem hagyott cserbe, ma már hivatalos konzulense vagyok ennek a szervezetnek és misszóm egyike, hogy a valós tanításokat adjam át. Fontos, hogy a Schüssler sókkal támogatjuk a szervezetet, és nem patológiás értelemben gyógyítunk.

 

Tanulni, fejlődni jó, de honnan kapjuk a tudást?

Számomra azért hiteles ez a tudás, mert a tudomány a természet kapcsolódásának logikus biológiai-kémiai összefüggése kerül napvilágra, és őszintén beismeri a doktor úr, hogy kik voltak rá hatással. Olyan érték van a kezünkbe, amit már évezredek óta használtak, csupán feledésbe merült, és a technikai fejlődésnek köszönhetően kényelmes, elérhető mindenki számára.

Hamarosan titkokat, praktikákat osztok majd meg az alábbi témakörökben:

  • hogyan előzd meg a betegségeket?
  • hogyan őrizd meg bőröd fiatalságát, ráncok kialakulását?
  • hogyan fogyjál vagy hízzál?
  • mit tegyél, ha stresszes vagy?
  • hogyan tudod gyermeked tanulási nehézésgeit támogatni?
  • hogyan semlegesítsd a digitális, elektromos eszközök, mérgek okozta károsodást?

 

Ki lehetnek még a Mesterek?

A Mesterek és Tanítványok másik jelentésével jómagam is csak néhány éve foglalkozom, amikor jobban odafigyeltem a gyermekeimre, mit mondanak, hogyan vélekednek rólam, vagy másokról.

Gyakran megesik, hogy ők mutatnak egy tükröt, elém rakják, és még ha fáj is néha beismerni, hogy igazuk van – csak én nem mertem beismerni, vagy éppen az egom viaskodott –  be kell látnunk, hogy ők azért születtek hozzánk, hogy tanítsanak minket, és mi azért hoztuk őket a Világra, mert mi is tanítunk nekik valamit. Egyenrangú félnek tekintem a gyerekeket, ennek az elfogadása a “gyermeknevelés” alapja.

Minden nap tanulok a gyerekektől valamit, előfordul ugyan, hogy feszültebb a helyzet közöttük, de már csak pillanatokról van szó, és nem durcizunk napokig. Igyekszem, törekszem olvasni a gondolataikat, támogatni az ötleteiket, megadni nekik azt, amire érzelmileg szükségük van a meleg otthonon kívül.

Hogy értsd pl.ha azt látod, hogy a gyermekednek kimeríthetetlen édességvágya van, az érzelmi szinten egy hiány jelent, vágyik édes életre, szeretetre, odafigyelésre, minőségi időre. Biológiai szinten vitamin, ásványanyaghiány is állhat a háttérben. A mi dolgunk az, hogy mindegyiket pótoljuk, felelősek vagyunk értük, és ők a mi mestereink, akik jelezték nekünk az édesség mohósággal, hogy hahó, itt vagyok, figyelj rám!

mesterek és tanítványok ki tanít

Vörösmarty Mihály: GONDOLATOK A KÖNYVTÁRBAN vers idézetével zárom soraimat.

Mi dolgunk a világon? küzdeni,
És tápot adni lelki vágyainknak.
Ember vagyunk, a föld s az ég fia.
Lelkünk a szárny, mely ég felé viszen,
S mi ahelyett, hogy törnénk fölfelé,
Unatkozzunk s hitvány madár gyanánt
Posvány iszapját szopva éldegéljünk?
Mi dolgunk a világon? küzdeni
Erőnk szerint a legnemesbekért.
Előttünk egy nemzetnek sorsa áll.

További szép napot kívánok Neked,
Titanilla

További cikkek ebben a témában

Elakadás, mókuskerék? Önismereti kaland változásmentesen?

Hol hagytuk el az önismeretre való képességünket? Először is nyugodj meg, senki sem ismeri teljesen önmagát, de vannak, akik már mélyebben ismerik erősségeiket, vagy éppen gyengeségeiket, és vannak, akik inkább belelovallják magukat a munkába,vagy valami függőségbe.Ők...

Változó-kori váltás, változás:Karrierváltás holisztikusan

Hogyan jön az ihlet? Erre a cikkre egy spanyol barátnőm inspirált, amikor tegnapi madridi-magyar beszélgetés közepette azt mondta, a jó coach-hoz mindig mennek az emberek, és követik. Megfeledkeztem az utóbbi időben a karrier coach tevékenységemről, mert a legtöbben...

Hogyan ismered fel a bántalmazót, és a nárcisztikust?

Hogyan tesztelheted, hogy nem vagy a csapdájában egy mérgező embernek? Ha a társad, környezeted támogató, tisztel, elismerő szavakkal illet, akkor csak menj tovább az élet áramlásán.Ellenben mindent neked kell csinálni, küzdeni, és a fent említett tisztelet, szeretet...

Hogyan kapcsolódik a Business az Egészséghez?

Sokan úgy vélik, hogy karriert váltottam és teljesen mással foglalkozom, mint évekkel ezelőtt. Ez korántsem így van, mindössze a látókörömet tágítottam. A HR - üzletfejlesztést és a karrier/business coachingot(karrieredző) remekül kiegészíti az egészségfejlesztés. A...

Őszi „lomtalanítás” minden szinten szeretettel, békésen

Ebben a témában gyakran keverednek a fogalmak, és kapcsolódnak hozzá pozitív vagy épp negatív érzések, gondolatok. Bonyodalmak helyett egyszerűsítsük az életünket. Kapcsolódjunk a szeretethez, az örömhöz, találjuk meg mindenben a tanulságot, az erőt, a szépet.Válságok...

Építsd az életed elementáris elemekkel

A kémia, más néven vegyészet napjainkban szorosan kapcsolódik a többi természettudományhoz: a fizikához, biológiához, matematikához, földrajzhoz; eredményei nélkül elképzelhetetlen a modern orvostudomány, és a műszaki tudományok alaposabb ismeretéhez is...

Mihez ragaszkodsz? Jólét Elixír vagy Feszültség

Nézz szembe önmagaddal. Ha a jólét megküzdést, küzdelmet, nehézséget jelent, akkor biztos lehetsz benne, hogy diszharmónia, egyensúlyvesztés van a háttérben.Van valami, ami hiányozhat az  életből érzelmi síkon: a valós/ igaz szeretet,  az őszinte megértés, a felhőtlen...

Vedd fel a küzdelmet a tini problémákkal!

Szembeszálljunk a tini ügyekkel, vagy beletörődjünk? Egy tinédzser naplójából…. Van megoldás a görcsökre? Évek óta komoly havi menstruációs problémákkal küzdöttem. Sok kitartás, segítség és küzdelem árán végül biztonságot, menedéket találtam a Schüssler sókban, és a...

Hogyan tölts be űrt a munkaerő-piacon?

Találtál már ki valaha pozíciót? Logikus nézőpontváltás multilaterális gondolkodóknak.    Ez az edukációs cikk azoknak szól, egyrészt akiknek több területen van tapasztalatuk, számos különböző pozícióban dolgoztak, másrészt azon munkáltatóknak hasznos útmutató,...

Kontrollálni vagy inkább pozitív hatással lenni másokra?

" Ogni principio è difficile - Minden kezdet nehéz” mondja egy olasz közmondás. A külső világban történő nagy változások (szabály-, törvény-módosítás, áremelkedés, infláció, válság, háború, természeti katasztrófák, betegségek, munkahelyi konfliktusok stb…) miatt...

Jelentkezz te is a kedvezményekre

A konzultációk és tanfolyamok árából 3.000 Ft engedmény

Sikeresen feliratkoztál!