Sikerélményt, elégedettséget a jelenkori ember akkor ér el, ha visszatalál önmagához, vagyis emberségesen viselkedik. A nyugati orvostudomány nem nyújt azonnali gyógyulást, az én elméletem, modellem viszont azonnali pozitív változást hoz, társadalmi összefogással.

A modellemet biológiai, történelmi, és egyszerű gazdasági példákkal támasztom alá.

 1. Az emberi szervezet megfelelő működéséhez a sejtek megfelelő energiaáramlása és információ cseréje szükséges.(Csak 1 emberi szervezetben 100 trillió sejt létezik, óránként mintegy 100 milliárd sejt elhal, de helyüket és szerepüket azonnal új sejtek veszik át). Ha hibás információt kapnak, vagy gyenge energiához jutnak, akkor rossz közérzet, később betegség alakul ki.) Egy gazdasági szervezet egyénekből áll, így egyéni szinten is elengedhetetlen, hogy megfelelő energia és valós információcsere történjék. Éppen ezért időben, korán már gyerekkorban szükséges odafigyelnünk a nevelés, oktatás által. Miért éppen kamaszkorban? Mert ebben a korban már intellektuálisan elég fejlettek a gyerekek, és a legnagyobb változási korban vannak.

   

 2. Nézzük nyugati orvostudomány aspektusból. A nyugati orvostudomány tüneteket kezel, és ha pl. antibiotikumot kapunk, akkor azt mondja az orvos, hogy nem rögtön hat, min. 3 nap után fejti ki hatását, de ahhoz, hogy meggyógyuljunk, be kell szedni az összes tablettát. Mindig valamilyen mellékhatással szükséges számolnunk, ezért probiutikumot is javasolnak. A modellem viszont azonnal pozitív hatást eredményez, mert az alapja megfelelő információátadás és energiaáramlás. Mi nem a tüneteket kezeljük, hanem a gyökerét találjuk meg a problémának, azt gyógyítjuk, hogy minél tünetmentesebb, erősebb immunrendszerrel rendelkezzünk.

   

   

 3. Természetismeretből már megtanultuk, hogy akkor bőséges, ízletes a gyümölcs, és tovább él, ha megfelelő tápanyagban gyökerezik és állandó gondoskodás veszi körül. Azt is tudjuk, hogy egy erős gyökér könnyebben ellenáll az erős, viharos szélnek, mint a gyenge gyökérzetű, amit egy szellő is eldönt. Hol van a mi gyökerünk? A gyerekkorban kezdődik, a kamaszkor a változások kora, így az oktatás igen nagy hangsúlyt kap, ők lesznek a gazdaság mozgatórugói, akár munkaerejei. Ahhoz, hogy mi is kapjunk a gyümölcsből nyugdíjas korunkba, adni kell nekik megfelelő anyagot-tudást, információt és teremtő gondoskodással, hozzáállással. Mikor tudunk mi számukra megfelelő információt, energiát adni, Ha jó magunk is rendelkezünk azzal. Csak abból tudunk adni, amink van. Jelenleg mink van? Túlterhelt, elismerés hiányában bolyongó nyüzsis, vagy elfáradt emberek vannak, akik elfeledkeztek az ókori mesterek tanításairól. Seneca, Platón, Arisztotelész…

   

   

 4. Történelemből már megtanultuk, hogy egy csatát akkor nyerhetünk minimalizálva veszteségeinket, hogy jó előre, előrelátóan felkészülünk rá, ezáltal könnyedén tudjuk kivédeni az első támadást, ami a legerősebb. A munkaerő probléma, a gazdasági krízis már nem mostani keletű, nem készültünk fel rá megfelelően, itt az idő, hogy a korai szakaszban a kiskamaszkortól, középiskolákon át felkészítsük a Valóságra, hiszen akkor fogékonyak, formálhatóak a gyerekek leginkább, a felsőoktatás már nem elegendő. Az oktatás szereplő a szülő, pedagógus, diák. A szülő, tanár szerepek összemosódhatnak, hiszen lehet egy cégvezető is, egy álláskereső-karrierváltó is szülő, és tanár is lehet szülő. Mindannyian az elismerésre, elégedettségre vágyunk, ennek hiányéban képtelek vagyunk elvonatkoztatni a belső feszültségünktől, elégedetlenségünktől, és így hibás, vagy hiányos információt, tudást adunk át. Egy beteg szervezet is csak betegséget képes adni, gyógyulásra képtelen.

Mindebből arra következtethetünk, hogy az emberiséghez szükséges visszatérnünk: őszinteség, igazság, hála: adok-kapok. Ahogy Seneca mondja: a szerzés sosem elegendő az élethez, tudnod kell bánni azzal, amit megszereztél: valójában csak az a tied, amivel másoknak a hasznára vagy „Gazdagság, hírnév, szerencse mulandó”.
Tanítsuk a jövő nemzedékét, munkaerejét teremteni jólétet, gazdagságot a szó minden értelmében.

Jelentkezz te is a kedvezményekre

A konzultációk és tanfolyamok árából 3.000 Ft engedmény

Sikeresen feliratkoztál!