Építsd az életed elementáris elemekkel

Szerző: | Schüssler só, Spiritualitás

A kémia, más néven vegyészet napjainkban szorosan kapcsolódik a többi természettudományhoz: a fizikához, biológiához, matematikához, földrajzhoz; eredményei nélkül elképzelhetetlen a modern orvostudomány, és a műszaki tudományok alaposabb ismeretéhez is elengedhetetlen. A sokirányú kötődés interdiszciplináris tudományok egész sorát eredményezte (fizikai kémia, biokémia stb.), melyeknek szintén egyre növekvő jelentőségük van. A kémia alaptudomány, alkalmazott tudomány és kísérleti tudomány egyben.A Schüssler féle sejt/ szöveti sók, ásványi anyagok is az elemekből tevődnek össze, alapja a biokémia.(forrás:Wikipédia)

 

Mi még elementáris?

Régóta kötelező, elementáris az általános iskola elvégzése. Az általános iskolát régebben Magyarországon elemi iskolának nevezték, vagyis az is az elem szóból ered.Ma tudjuk, hogy nélkülözhetetlen, vagyis elementáris a tanulás, hiszen a fejlődést szolgálja.Az előbbiekben már taglaltuk, hogy az elemek a különböző tudományok alapjai, talán éppen ezért tanítják az iskolában a kémiát, biológiát, fizikát, matematikát a humán tantárgyakon kívűl. Az elme hatékonysága, pozitív kimenetele nemcsak a fizikai értelembe vett tanulástól függ, de a tudományosan felfedezett elemek használatától is függ. Erre jó példa a periódusos rendszer .

Mi a kapcsolat a tudomány és a Schüssler féle ásványi sók között?

Ahogy olvastuk már a periódus rendszer elemekből áll.Azt is tudjuk, hogy az atomok kötésekre képesek, és molekulákat, vagy vegyületeket alkotnak.

Vegyük példának a vízet, H2O, hidrogén és oxigén molekulák kötéséből jön létre.Az életet adó vízről tudjuk, hogy Földünk 60-70%-át vizek borítják, éppen úgy ahogy testünk 60-70%-a folyadék. A vízben jól oldódásról már kémia órán tanultunk, azt is, hogy nagyon fontos a mennyiség a megfelelő oldat elkészítéséhez.

Senki nem szereti az ételt túl sósan, vagy túl édesen, hanem kellmes, harmónikus ízeket kedvelünk.Éppen ezért elementáris, és zseniális felfedezés volt Dr.W.Schüssler higított formájú ásványi sói, hiszen ezekben az elemek egyensúlyba vannak, egymás tulajdonságait kiegészítik, és ha elegendő vizet fogyasztunk, akkor szépen oldódnak, és kellemes érzésünk lesz.

 

Téli nyavaják megelőzésére vitaminok, ásványi anyagok, melyek erősítenek

A C- vitamin nélkülözhetetlen az immunrendszer erősítésére, jó magam is napi 2000mg körül szedek.

A B12-vitamint a szervezet hosszú ideig raktározhatja, így a hiányt sokáig nem veszi észre. Számos fontos testi funkcióért felelős, például a vörösvértestek képződéséért. Ezek viszont felelősek az oxigénellátásért. A B12-vitamin-ellátás nagyon fontos, különösen a vegetáriánusok és a vegánok számára.

A szervezet maga is képes előállítani és tárolni a D-vitamint . A fáradtság D-vitamin-hiányra utalhat. De a szervezet számos más funkciójához is fontos.

A K-vitamin hiánya fáradtságként vagy fejfájásként is megnyilvánulhat. A K-vitamin különösen hiányos a bélrendszeri betegségekben szenvedőknél.

Az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott étrendet. Egyes termékek hosszútávú alkalmazása káros is lehet. Minden esetben azt javaslom, hogy Schüsshler terapeutával, természetes gyógymódokkal foglalkozó szakértővel egyeztessünk, hogy milyen étrend-kiegészítőkre van szükségünk. 

Schüssler sókból mindig személyre szabottan válasszunk, azonban általánosságban el lehet mondani, hogy a Ferrum Phosporicum immunerősítésre alkalmas, támogatja a C-vitamin felszívódását, a vérkeringés egyik alap szere.Sokszor mondja az rovos is, amikor a beteg meghüléses, hogy olyan fakó, sápadt. 

Megfelelő mennyiségű és minőségű folyadék

Végül, de nem utolsósorban a megfelelő hidratálás. A sok víz és cukrozatlan teák fogyasztása fontos a fejfájás és a fáradtság elűzéséhez.

Ha a kiegyensúlyozott táplálkozás ellenére szeretnéd alaposabban szemügyre venni az egészséged, és szeretnéd száműzni a fáradtságot, akkor célzott táplálkozással, lelki fröccsel, azaz Rebirth – megújulás villám konzultációval vagy étrend-kiegészítők bevitelével segíthetsz magadon. Az első lépés mindig a teljes felmérés, anamnézis.

Hogyan zajlik ez a Rebirth-megújulás programban?

  1. Telefonon felveszed velem a kapcsolatot, ilyenkor kiderülhet, hogy érzünk-e kölcsönös bizalmat, szimpátiát, hogy tovább haladjunk. Küldök számodra ezután egy tájékoztatót röviden, és “szerződünk”.
  2. E-mailben egy egészségcentrikus tesztet küldök, amelyet majd az első alkalom előtt szükséges visszaküldened. Az online konzultációhoz szükség lesz smink nélküli arc fotóra – elölről és oldalról is, kézről, ahol látszanak a körmök. Személyes találkozás alkalmával ez nem szükséges.
  3. Az első találkozásunkra mindketten több időt szentelünk, így további feladatod lesz, hogy jelezd felém írásban, hogy mi a legfőbb panaszod, problémád, milyen kezelés alatt állsz jelenleg, ha ez fenn áll.
  4. Eljött a nap,amikor látjuk egymást, szánj rá 1,5 órát. Tudod már a kezdetektől, amikor felvetted velem a kapcsolatot elindultál a gyógyulás, a problémamegoldás útján. Kitartásod gyümölcséül elküldöm neked az első havi tervedet.

Tapasztalatom azt mutatja, hogy amikor már hozzám fordulnak az emberek, régóta dédelgetett ügyei vannak, és most telt be a pohár, nincs hova csorogni már.
Éppen ezért ugyanilyen türelmesnek kell lenned a megoldást illetően is. Tudod a mondás is azt tartja, türelem rózsát terem… Engedd meg magadnak, hogy olyan szépen kinyílj, akárcsak egy rózsa.

További szép napot kívánok Neked,
Titanilla

További cikkek ebben a témában

Tavaszi megújulás holisztikusan, integráltan II. rész

A csodálatos máj..   Az előző cikkben már írtam a tavaszi méregtelenítésről, amely pl. egy vírus, bakteriális fertőzés esetén gyakran több, mint 9 hónapot is kitesz.A mai  modern életvitelünk gyakori velejárói az állandó negatív stressz, a gyenge táplálkozás, a...

Tavaszi megújulás holisztikusan, integráltan 1.rész

Mit mond az irodalom a tavaszi méregtelenítésről? Itt a tavasz, itt van újra... Tavaszi születésú vagyok, így különösen ebben az időszakban érzem magam a legenergikusabban, hiszen genetikailag is ebben van a legtöbb élet-és munkatapasztalatom. De számos író, költő is...

Elakadás, mókuskerék? Önismereti kaland változásmentesen?

Hol hagytuk el az önismeretre való képességünket? Először is nyugodj meg, senki sem ismeri teljesen önmagát, de vannak, akik már mélyebben ismerik erősségeiket, vagy éppen gyengeségeiket, és vannak, akik inkább belelovallják magukat a munkába,vagy valami függőségbe.Ők...

Változó-kori váltás, változás:Karrierváltás holisztikusan

Hogyan jön az ihlet? Erre a cikkre egy spanyol barátnőm inspirált, amikor tegnapi madridi-magyar beszélgetés közepette azt mondta, a jó coach-hoz mindig mennek az emberek, és követik. Megfeledkeztem az utóbbi időben a karrier coach tevékenységemről, mert a legtöbben...

Hogyan ismered fel a bántalmazót, és a nárcisztikust?

Hogyan tesztelheted, hogy nem vagy a csapdájában egy mérgező embernek? Ha a társad, környezeted támogató, tisztel, elismerő szavakkal illet, akkor csak menj tovább az élet áramlásán.Ellenben mindent neked kell csinálni, küzdeni, és a fent említett tisztelet, szeretet...

Gyors közérzet javítás orvosság helyett?

Mit tesz a lakosság, ha egészségügyi panasza van? A lakosság nagy része ha valamije fáj, vagy éppen energiája lankad, akkor legjobb esetbe elmegy a patikába, a gyógyszerésztől kér javaslatot, vagy megy a közértbe és vesz egy hell energiaitalt, aztán közelít is a hell...

Hogyan állíthatod meg a hajhullást, és lehet szép hajkoronád?

Korábbi cikkemben már írtam az integrál szemléletű gyógyulásról, most ezen szemlélet szerint feltárjuk a hajhullás tudományos okait, kietekintünk a klinikai és természetes gyógyulás lehetőségeire.  Célom a gazdaságos, és minőségi egészségfejlesztés, éppen ezért osztok...

Hogyan integrálható a Keleti a Nyugati orvoslással?

A kémia, szorosan kapcsolódik a többi természettudományhoz: a fizikához, biológiához, matematikához, földrajzhoz; eredményei nélkül elképzelhetetlen a modern orvostudomány. A kémia alaptudomány, ugynakkor kísérleti tudomány is, vagyis tapasztalati kísérletek útján...

Hogyan javult meg a látásom, és hagytam el a szemüveget?

Korábban az elhízás okairól, a túlsúlyról, és tippekről írtam most a látásról. A misszióm a gazdaságos, és minőségi egészségfejlesztés, éppen ezért osztom meg a személyes tapasztalataimat. Amikor a rossz látás oka az életmódban rejlik...   Nézzük meg a...

Jelentkezz te is a kedvezményekre

A konzultációk és tanfolyamok árából 3.000 Ft engedmény

Sikeresen feliratkoztál!