Kapcsolódj a saját erőforrásodhoz [tisztánlátás]

Szerző: | Cég, Önismeret, Spiritualitás

Bort iszik, vizet prédikál vs. tisztánlátás

 

Kapcsolódj a saját erőforrásodhoz, a megújuló energiaforrásodhoz. A wikipédia szerint megújuló energiaforrásnak nevezzük az energiahordozók azon csoportját, amelyek emberi időléptékben képesek megújulni, azaz nem fogynak el, ellentétben a nem megújuló energiaforrásokkal. Te is egy energiahordozó vagy a tudományos megközelítés szerint. A cikkem végére világossá válik számodra, mit értek az előbbi kijelentésem alatt.

A jelen helyzetben sokan meglovagolják a  különböző “ész osztásokat”, vagyis tanácsot adnak. De milyen jogon, milyen ismeretek, megélések alapján?

Közel 26 éves tapasztalatom, tudásom konzekvenciája az, hogy egyetlen egy tanács sem lehet önazonos, mivel nincs két egyforma ember, senki nem élte át azt, amit Te, senki soha nem volt a Te bőrödben. Az elméd, szíved, lelked nem azonos, csupán hasonló lehet másokkal.

Amiben segítségedre lehet valaki, az az, hogy végigkísér, vagy támogat. Együttérzést, beleérzést mutat irányodban, és képes kapcsolódni hozzád. Azonban a szíved a Tied, az irányítás, döntés a te kezedben van. A valós segítő legfeljebb foghatja a kezedet, melletted állhat bajban, de a terhet nem viheti helyetted, csak megkönnyítheti a cipelését.

Óvatosságra hívom fel a figyelmedet, tapasztalatom szerint az a hiteles, aki már átélt egy közel hasonló válságot, fent maradt, vagy éppen sikeres lett.

Van egy mondás “bort iszik, vizet prédikál”…

Jelen helyzetben többségben olyanok adnak tanácsot, akik nem tapasztaltak még meg egy olyan válságot, amikor testi, lelki, gazdasági bizonytalanságban éltek.

Hiteles lehet az, aki egy polgárháborút vagy egy nagy Világgazdasági válságot átvészelt, és megtalálta a kivezető utat.

Mi szükséges az áthidaláshoz?

 

Mindezt azért írom Neked, mert a Valóság, az Igazság számomra lételem. Számtalan változáson mentem keresztül, de a legerősebb az volt, amikor 6 évi Közel-Keleti tartózkodásom alatt polgárháborús időszakba életem, belecsöppentem egy nagy VÁLTOZÁSba. Szinte mindenki életét átszőtte a mindennapos veszély fenyegetettsége, hogy életbe marad-e az ember, mivel egy év alatt kb. 86 terrorista merénylet, robbantás volt. Egy olyan országban, ahol a gazdaság nagyobb része a turizmusból élt, sorra zártak be irodák, cégek. Megsokszorozódtak a lopások, csalások, és a manipulációk. Ketté vált az ország: reményteli, erős mag és egy egy reményvesztett, aggódással teli mag bontakozott ki. Szeretet és gyűlölet. Irigység és önzetlen segítőkészség járta át az országot. Nagyban hasonlított a jelen helyzethez.

Mi lehet a tanulság?

A legnagyobb tanulság az volt számomra, hogy olyan cég vezetője mellett dolgozhattam, akik válság ötletekre nyitott volt, átszervezte a cég profilját, aki mellett megtanultam, hogyan lehet a lelket a dolgozókban tartani, és motiválni.

Mai szemmel nézve büszke vagyok magamra, hogy képes voltam a rugalmasságra, a nézőpont váltásra, és megtaláltam önmagamban a kreativitás forrását.

Megtanultam, hogy a válságban az embereknek még nagyobb szüksége van az odafigyelésre, a szeretetre, a megértésre, együttérzésre. 

Csak akkor tudja megtalálni a kiutat az egyén, ha megőrzi nyugalmát, és a saját maga lényegére, erőforrására támaszkodik, összpontosít. A lehető leginkább arra van szüksége meglátásom szerint, hogy kizárja a külső világot, pontosabban szűrjön az információkból, hogy mit enged be, és mit nem.

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy az információ szűrés kiemelkedően fontos, mivel egy szó is kibillinthet a célodtól, és visszahúzhat a mélységekbe. Úgy érezheted, mintha bekerültél volna egy spirálba, egy örvénybe, és nem tudsz kijutni, csak azért küzdesz, hogy meg ne fulladj. Ilyenkor sérülékeny az ember, könnyen hiszékennyé válik, mert megmentésre vágyik. Jöjjön már valaki, aki megmondja, hogy mit, hogyan csináljak, de SOS!

Milyen csapdák vannak?

Előre bocsátom, hogy minden negatívban van valami pozitív is. Ergo, lehet, hogy a saját bőrödön kell megtapasztalnod, hogy nem segített valami, vagy csapdába kerültél, mert ez által megerősödsz.

Nekem is át kellett élnem ilyen helyzeteket, és arra volt jó, hogy ma átlássam, tisztán lássam a mögöttes szándékot. De ha nem lettem volna részese, honnan tudtam volna meg? Ha nem esik a gyerek, akkor honnan tanulja meg, hogy fel lehet állni az esésből, és a sérülések is begyógyulhatnak?

A jelenhelyzet segítői: önző vagy önzetlen célok?!

Visszakanyarodva az elejére, nézzük, mivel találkozol lépten-nyomon:

1. Sajnos nehéz a helyzet, válság lesz,ezért segítek neked ingyen, csak e-mail címedet kell megadnod.

“Fordítom” a szavak, gondolatok mögöttes jelentését: ilyen helyzetekben a csali az, hogy előrevetíti neked, hogy válság lesz, még jobban belehúz érzelmileg a “sajnos” és “nehéz”, “segítek” szóval. Igyekszem tudatosan kerülni ezeket, és kérlek nézd el, ha mégsem sikerül mindig.

————————————————–

2.Töltsd ki a kérdőívünket a válsághelyzettel kapcsolatosan, és tekintettel a jelen válságos helyzetre segítünk.

“Fordítom” a szavak, gondolatok mögöttes jelentését: maguk sem tudják pontosan, hogy mi a problémád, az emberek problémái, és így szedik ki az információt, hogy tudjanak tervezni, tehát olyannak segítesz, akinek nincsen még teljesen kész terve, stratégiája. 

————————————————–

3.Online ingyenes konferenciát tartunk, regisztrálj ingyenesen, és a legjobbaktól tanulhatsz. Segíts másokon, és oszd meg, hogy Ő is részesüljön a jóból.

“Fordítom” a szavak, gondolatok mögöttes jelentését: mi a legjobbak vagyunk, Te szegénykém még nem tartasz ott, lásd nagylelkűségünk, és leereszkedünk hozzád. ”Bizonyára még van néhány sorstársad, jó ha meghívod”. Itt azt a marketing, érzelmi alapú manipulációt használják, hogy minél több hasonló ember van, annál jobban tudnak irányítani. Tanultunk erről pszichológiában, hogy a közösség erejét hogyan kell kihasználni; és fizikába is tanultuk – lásd: a klasszikus mechanikában  – az általános tömegvonzás törvényét- amit gyakran negatív hátsó szándékkal lehet hasznosítani.

 

Összefoglalva, ami számodra tanulságos lehet, hogy összpontosíts önmagadra, iktass ki minden lehetséges külső forrást (közösségi oldalak, média, panaszkodó ismerősök, családtagok). Mivel ténylegesen nagyobb segítségre, odafigyelésre, együttérzésre van szüksége mindenkinek, ne sajnáld magadtól az időt, az energiát, befektetést, hogy HITELES segítőre találj, aki a Te erőforrásod beindításában, az energiaforrásod újjáépítésében támogat, mert Benned az erő, akárki akármit is javasol.

Az INGYENES tudásátadás értékteremtő, ha önzetlen, és nincs kötöttséged – nem kérnek tőled cserébe semmilyen adatot, információt…

További szép napot kívánok Neked,
Titanilla

u.i.: lentebb görgetve megtalálod a többi cikkemet is ebben a témában

További cikkek ebben a témában

Jelentkezz te is a kedvezményekre

A konzultációk és tanfolyamok árából 3.000 Ft engedmény

Sikeresen feliratkoztál!