Itt a nyár! Leégjek vagy egész-ségesítsem magam?

Szerző: | Család, Egészségfejlesztés, Gyerek, Schüssler só

Itt a nyár, és mindig kevés a szünet, de ez jó alkalom felkészülni az őszre, feltöltődni, jó formába hozni magunkat.

A nyári cikksorozatot olvasod, mint EGÉSZségfejlesztő szólok hozzád, hogy mit tehetsz meg magadért, és az egész családodért, barátaidért, rokonokért, hogy kellemes közérzet járja át napjaidat.

Nyáron tökéletes lehetőség nyílik az életünk strukturális szervezéséhez, a hasznos pihenéshez. A tudatos életmód által számottevő energiát, vitalitást tudunk felhalmozni, amiből gazdálkodhatunk a jövő év tavaszáig is. Könnyebben átvészelhetjük az őszt, a téli virus szezont, ha elegendő vész tartalékokkal rendelkezik a szervezetünk.

Mik a tények nyáron?

Sokan úgy vélik, hogy nyáron minden adott ahhoz, hogy egészségesen éljünk.Ez tévhit, a közhiedelemmel ellentétben ez csak részben igaz . Az tény, hogy több az idény gyümölcs, – zöldség, ugyanakkor azt már kutatások is kimutatták, hogy a vitamin, ásványi anyag mennyisége akár 50%-al kevesebb mint egy 50 évvel ezelőtt, a nagymértékű iparosodás, technológiai fejlődés és a környezeti toxikumok miatt. 

Az is kevésbé köztudott, hogy a nyári viszontagságos időjárás nagyobb mértékben veszi igénybe a szervezetünket, mint más évszakban. A túl meleg, és közben a hirtelen jött nyári zápor is a szervezetet megterhelő időjárásnak számít.

Tudományos tények, nyári tippek

Valószínűleg ismert az a tény, hogy nyáron megdagad a láb, és gyakorta ilyenkor arra gondolnak az emberek, hogy szokásosan nyáron nagyobb a lábam.

Ennek a biológiai oka  vízháztartás szabályozási probléma.Ilyenkor a szív meridián túlfűtött üzemmódban van, annak szervei diszharmóniában lehetnek. Tudományban is ismert tény, hogy a hő hatására a molekulák  rezgése olyan nagymértékű lehet, hogy a rácsszerkezetük „szétesik”. Mivel szervezetünk is molekulékból, elemekből áll ugyanez a jelenség megy végbe a testünkben.Az emberi szervezet “szétesése” egyszerúen fogalmazva a testi, lelki tüneteink.  Tartós melegben a szervezetünk nagy igénybevételnek van kitéve. A meleg hatására kitágulnak az erek, a szívet fokozott munkavégzés terheli. A hőszabályozó rendszerünk is intezívebben munkálkodik, a test hő hatására fokozottan izzad. Az elvesztett folyadék pótlása nagyon fontos.

A fokozottabb izzadás folyadékvesztést okoz, és ha nem pótoljuk megfelelően a folyadékot, akkor a test vízháztartása felborulhat. Mivel testünk 70%-a víz, sejtjeink 90%-a víz nagyon fontos komolyan venni a hidratálás kérdését, mert a vízhiány hosszútávon szellemileg és testileg is tönkretehet bennünket.

Az izzadás során azonban nemcsak folyadékot, hanem szervezetünk egészséges működéséhez nélkülözhetetlen  ásványi anyagokat is veszítünk. A  magnézium hiánya csökkenti a gondolkodást, feszültebbek, ingerlékenyebbek az emberek. Lábgörcs is kellemetlen érzést kelthet, ezt gyakran a kálcium, magnézium, vagy kálium hiány okozza. De a szívbetegek esetében a kálium szintre nagyon oda kell figyelni, mert a lecsökkent kálium szint szívritmus zavarokat is kiválthat.

Az immunrendszerünk is gyengülhet, hiszen a melegben a kórokozók is könnyebben szaporodnak, gyakori, hogy megfázunk, pedig nagyon meleg van. Kerülni lehet a ventillátorok, klíma berendezések által keltett „szelet” ami a kínai gyógyászat szerint 1000 betegség alapja.

A kánikula megzavarja az idegrendszeri folyamatokat is, az  idegrendszeri problémás emberek ilyenkor gyakran kerülnek letargiába. Fokozottabb alvászavarok jelentkeznek, de a koncentrációs zavarok miatt  növekszik a baleseti kockázat is.

 

Emlékezz!!! Csak teljes felméréssel, és a Dr.Schüssler féle arcdiagnosztikával dönthetjük el, hogy hol van gyengeség a szervezetünkben, ezzel együtt ásványi anyag hiány, köznyelven szólva mely szerv(ek), hozzátartozó szövet(ek),és sejt(ek)  nem működnek megfelelően.

 

Ásványianyag hiány, dehidratáltság 10 szembetűnő jele:

 1. Bőrszárazság,
 2. Szalmasárga vizelet helyett sötétebb színű a vizelet
 3. Gyakori hát és ízületi fájdalmak,
 4. Fáradtság, nyűgösség, gyakori szélsőséges hangulatingadozások,
 5. Állandó éhségérzet,türelmetlenség,idegesség
 6. Emésztési problémák,
 7. Magas vérnyomás-szédülés,hányinger
 8. Megnövekedik a vér koleszterinszintje
 9. Akné,miteszer, pattanás, ekcéma, pikkelysömör és pigmentfoltok,
 10.  Kellemetlen fejfájások-mert a vízhiány az agy receptorait roncsolhatja.

 

Az akadémikus orvoslás statisztikájából is kiderült már, hogy a viszontagságos időjárásban több a trombózisos, szívproblémás esetek száma, illetve a kiszáradás is jobban fenyeget.

Mit tehetsz a kellemes nyári percekért önmagadért, szeretteidért?

Az emberek nyáron hajlamosak arra, hogy ellazuljanak minden téren, és minden étrend, vagy táplálék kiegészítőket is nyári szünetre küldik. 

De ugye nem vagyunk ellenségei önmagunknak?

Ha szeretjük eléggé önmagunkat, akkor a következő tippek segíthetnek.

Ilyenkor több folyadékra, sóra, kevesebb szénhidrátra van szüksége a szervezetnek, ugyanakkor jótékony hatásúak a galagonya készítmények, a C, D , K, A, E vitamin, és a Schüssler sók nélkülözhetetlen sói a Ferrum Phosporicum, és a Nátrium Chloratum a leégés elkerülése, és a hidratálás miatt is.

Az utazás új élményekkel és emlékekkel ajándékoz meg bennünket, de az utazással járó egészségügyi kihívások néha korlátoznak bennünket. 


Most is érdemes megvásárolni a tiszta, természetes ásványianyagot, terméket, melyek ősidők óta működőképes, ráadásul itthon bányászott:

 1. Entero-komplex ásványi anyag és nyomelem komplexum, amely regenerálja az elhalt sejteket, szöveteket, úgy hogy táplálja őket a vulkanikus kőzetekből származó anyagokkal. Jelen tudásunk szerint ez a Világon egyedülálló, különleges, nálunk egészségtudatosabb országokban folyamatosan alkalmazott.

A Schüssler sóknál kérdezze meg GBA tanácsadóját a mennyiségről, és a potenciáról, mert kizárólag az egyénre szabott terápia hoz örömteli eredményt.Kizárólag a D6 és a D12 -es hígítású Schüssler sók számítanak az eredeti terápia részeként.

Ügyelj arra, amit Dr. W. Schüssler követői is javasolnak, hogy annyi féle (sejt) sót használj, amennyi hiány van, ha szükséges mind a 33 félét. Az ásványi anyag hiányát a szakértő arcanalízissel állapítja meg, mindenki arca szerencsére más, és más.

Emellett tanácsos kiegyensúlyozottan táplálkozni, étrendkiegészítőket szedni és eleget inni, hogy a szervezetet fontos tápanyagokkal lássuk el, és erősítsük a szervezet védekezőképességét.

A megfelelő étrendkiegészítőket, egészséget szolgáló termékeket, melyek nemcsak minőségi, de árban ideális, webshopunkba megtalálhatod, melyet folyamatosan töltünk fel.

Szeretettel kívánok egészséges, örömteli nyarat!

 

Eideh Titanilla

Akkreditált Schüssler só konzulens és oktató

Egészségfejlesztő-Mentál Kozmetikus 

(Családi testi-lelki terápia, Schüssler só diagnózis arcelemzéssel, a numerológia, alkímia, és a HKO segítségével. 

Biomező -generációs elakadások feltérképezése, blokkoldása kicsiknek, és nagyoknak egyaránt)

Ha a kiegyensúlyozott táplálkozás ellenére szeretnéd alaposabban szemügyre venni az egészséged, és szeretnéd száműzni a zavaró tüneteket, akkor  várlak szeretettel, és kedves családod is.

 

 

További szép napot kívánok Neked,
Titanilla

További cikkek ebben a témában

Tavaszi megújulás holisztikusan, integráltan II. rész

A csodálatos máj..   Az előző cikkben már írtam a tavaszi méregtelenítésről, amely pl. egy vírus, bakteriális fertőzés esetén gyakran több, mint 9 hónapot is kitesz.A mai  modern életvitelünk gyakori velejárói az állandó negatív stressz, a gyenge táplálkozás, a...

Tavaszi megújulás holisztikusan, integráltan 1.rész

Mit mond az irodalom a tavaszi méregtelenítésről? Itt a tavasz, itt van újra... Tavaszi születésú vagyok, így különösen ebben az időszakban érzem magam a legenergikusabban, hiszen genetikailag is ebben van a legtöbb élet-és munkatapasztalatom. De számos író, költő is...

Hogyan maradj éber, és csillapítsd gyorsan a fájdalmat?

Hogyan ellensúlyozható a mentális terhelés? Ahogy egyre többet tanul az oktatási rendszerben a diák, többször szorul rá a digitális eszközökre a tanulás és munka miatt, ami hátrányos az egészségre, ezért a tudatosan élő próbál talpon maradni természetes...

Hogyan ismered fel a bántalmazót, és a nárcisztikust?

Hogyan tesztelheted, hogy nem vagy a csapdájában egy mérgező embernek? Ha a társad, környezeted támogató, tisztel, elismerő szavakkal illet, akkor csak menj tovább az élet áramlásán.Ellenben mindent neked kell csinálni, küzdeni, és a fent említett tisztelet, szeretet...

Gyors közérzet javítás orvosság helyett?

Mit tesz a lakosság, ha egészségügyi panasza van? A lakosság nagy része ha valamije fáj, vagy éppen energiája lankad, akkor legjobb esetbe elmegy a patikába, a gyógyszerésztől kér javaslatot, vagy megy a közértbe és vesz egy hell energiaitalt, aztán közelít is a hell...

Hogyan állíthatod meg a hajhullást, és lehet szép hajkoronád?

Korábbi cikkemben már írtam az integrál szemléletű gyógyulásról, most ezen szemlélet szerint feltárjuk a hajhullás tudományos okait, kietekintünk a klinikai és természetes gyógyulás lehetőségeire.  Célom a gazdaságos, és minőségi egészségfejlesztés, éppen ezért osztok...

Hogyan integrálható a Keleti a Nyugati orvoslással?

A kémia, szorosan kapcsolódik a többi természettudományhoz: a fizikához, biológiához, matematikához, földrajzhoz; eredményei nélkül elképzelhetetlen a modern orvostudomány. A kémia alaptudomány, ugynakkor kísérleti tudomány is, vagyis tapasztalati kísérletek útján...

Hogyan kapcsolódik a Business az Egészséghez?

Sokan úgy vélik, hogy karriert váltottam és teljesen mással foglalkozom, mint évekkel ezelőtt. Ez korántsem így van, mindössze a látókörömet tágítottam. A HR - üzletfejlesztést és a karrier/business coachingot(karrieredző) remekül kiegészíti az egészségfejlesztés. A...

Hogyan javult meg a látásom, és hagytam el a szemüveget?

Korábban az elhízás okairól, a túlsúlyról, és tippekről írtam most a látásról. A misszióm a gazdaságos, és minőségi egészségfejlesztés, éppen ezért osztom meg a személyes tapasztalataimat. Amikor a rossz látás oka az életmódban rejlik...   Nézzük meg a...

Jelentkezz te is a kedvezményekre

A konzultációk és tanfolyamok árából 3.000 Ft engedmény

Sikeresen feliratkoztál!