Hol van a Varázserőd a zűrzavarban?

Szerző: | Cég, Önismeret, Spiritualitás

A politikusoknak, a gazdasági vállalkozásoknak, a szervezeteknek, az iskoláknak mindnek van minimum 1 forgatókönyve a normál és a “mi van, ha esetekre”. Ahhoz, hogy Te ne követő legyél, hanem követett, iránymutató, egy saját forgatókönyvet szükséges létrehozni.

A mai materialista világban, ahol csak a tudomány és a technológia által bizonyított tényekben hisz az emberek többsége, szinte lehetetlennek tűnik az embereket ráébreszteni a saját varázserejükre.
Semmilyen nagyhatalomnak sem áll érdekében az, hogy olyan lények, mint Atlantisz bölcsei lakjanak a mi bolygónkon is. Mindenesetre neked célszerű felismerned értékeidet, megtapasztalni a benned lévő erőt, képességeidet. Saját történeteddel, jeleneddel és a hozzákapcsolódó múltbéli történésekkel összerakhatod a saját önképedet, a valósat –  ráadásként a szellemileg fejlődésen túl még a fizikai képességeidet is növelheted.

 

Minden eset, minden helyzet MÁS

Az előző cikkemben már írtam erről, hogy különböző érzések, gondolatok járhatják át az embereket a különböző helyzetekben, ezáltal a te forgatókönyved merőben más lehet, mint bárkié. Ehhez elengedhetetlen, hogy megismered jelen, múltbéli önmagadat, kapcsolataidat, a jövőre vonatkozó céljaidat, képedet, hivatásodat. Így szabad maradhatsz és biztonsággal léphetsz – semmilyen körülmény, vagy helyzet nem tud eltéríteni az uticélodtól.

A külső körülmények mindig is változhatnak –  a politika, a gazdaság, a barátok, kapcsolatok –  egyetlen dolog soha nem változik, a magadhoz való szívbéli, lelki kapcsolódás. Ha rátalálsz önmagadra, akkor semmi és senki  nem téríthet el, mert olyan erővel rendelkezel, ami most még csak varázslatosnak tűnik. Tapasztalatból tudom, hogy az a fejlődési út, amiben én is jelen vagyok biztonságos, mert még a legnagyobb viharokban, tornádókban is megtalálod a kiutat. Például  rátalász olyan segítő emberekre, akik támogatnak az utadon, vagy egy olyan tanácsadóról lesz tudomásod, akire nem is gondoltál addig. Egy szóval azáltal, hogy elfogadással és hittel tanulmányozod önmagadat, szeretettel teli életet élsz, az Univerzum gondoskodik rólad.

 

Az erő legyen veled

Az út, amit nap, mint nap megteszel gondolati ösvényeiden, amik átjárják az agytekervényeidet csupán másodlagosak – illúziók, elméletek, vélemények – meg kell találni az  egyensúlyt a szíveddel, lelkeddel. Az az erő, érték ami benned van, az a valós érték.

változás hatása 8

Gyakran történnek dolgok, amelyek nem úgy történnek, ahogy Te elgondoltad? Kudarcként, sikertelenségnek éled meg? Mi lenne, ha mostantól kezdve úgy tekintenél ezekre a dolgokra, mint tanulnivaló, ami abban segít, hogy erősebb legyél szellemileg, és az életcélod eléréséhez elengedhetetlen. Képzeld el, amikor gyerekkorodban esetleg becsúszott egy számodra kedvezőtlen osztályzat, talán nem törekedtél arra, hogy azt a jegyet számodra kedvezőbbé kijavítsad?

Vagy a vállalkozók is jól értik, ha például volt egy üzleti tervük, egy forgatókönyvük – mit, hogyan tesznek az év során – és mégis jött egy változás, például a mostani járvány helyzet, ami felborította a tervüket, a forgatókönyvet. Erre pont így senki sem volt felkészülve, de mégis sok cég így is teljesíti az adott célját. Így is megtartotta munkaerőt fizetéssel, sőt olyanokkal is találkoztam, akik magasabb nyereséggel zárnak TISZTESSÉGESEN.

 

Figyelve tanulni… 

Csupán az előző héten beszéltem 5 nagyvállalattal, és összességében arra jutottunk, hogy az éberség, kreativitás, rugalmasság, elfogadás, tettrekészség, emberség-szívbéli gondoskodás, jóakarat tulajdonságaiknak köszönhették sikerüket. Bizonyos szinten sodródtak az árral, figyelték az eseményeket, alkalmazkodtak a körülményekhez és gyorsan tudtak rá reagálni, mivel már kellően felkészültek abból a tanulóleckéből, hogy semmi nem billentheti ki őket a céljaiktól. Ha “A” terv nem jó, akkor jöjjön egy “B terv, ha az sem, akkor majd lesz egy “C” terv.

Az elfogadás nem a meghátrálást jelenti, hanem a megnyugvást, hogy van egy másik út, harmóniába vagyok önmagammal, és megtanulom, megtalálom a módját annak, hogy minél hamarabb kijussak a túlpartra lehetőleg a legkevesebb áldozattal.

Ha a megszokott, berögzült rendszerekkel haladtak volna tovább, nem lehettek volna sikeresek. Magasabb fejlődési fokra léptek ezek a cégek, a vezetők, munkatársaikkal együtt, hiszen elengedték az eredeti szokásokat, új forgatókönyvet írtak, személyiségük fejlődésével, önmaguk lehetőségeiket felmérve, korlátainak ismeretében léptek.

változás hatása 7

Erőfeszítéseid neked is meghozhatják a gyümölcsét, ha időben elkezdesz kitartani az életcélod felé, elfogadással, bátorsággal, türelemmel bizakodva fordulsz a változásokhoz, és a kudarcokhoz egyaránt.

 

Te máshogy érzed?

Az is lehet, hogy jelenleg úgy érzed, többet adtál bele, mint amit a sorstól kaptál, gondolok itt a megnövekedett munkádra, vagy az éppen megcsappant forrásodra. Maradj a jelenbe és figyelj az egyensúlyra. Segíthet ebben egy mindennapi mantra, például “Most pedig befogadok minden jót az életembe”. Az is lehetséges, hogy a járványhelyzet, változás benned is felhozott erős érzéseket, fájdalmat, régi elfelejtett szomorúságot. Ezt úgy veheted észre, ha feszültebb, ingerlékenyebb vagy, ha kapcsolataid nem olyanok, mint voltak, ha terhesnek érzel dolgokat, vagy embereket. Vannak akiknél fizikai tünetei is vannak, gyakoribb fejfájás, hízás vagy fogyás. Lelki, pszichésen befelé fordulás, kedvetlenség, vagy éppen úgy érzi, hogy hasztalan a világnak, nem tudja, miért létezik, céltalan.

 

Mire szólítanak ezek vagy egyéb tüneti változások?

Fogd fel ezt úgy, egyszerűen megfogalmazva, hogy kaptál egy lehetőséget arra, hogy jobb legyen az életed. Ha van egy lehetőséged, vagy ajándékot kapsz, akkor Te mit teszel?

Személy szerint én a jelekre figyelek, akkor amikor már többször hasonló helyzetbe kerültek, az egy jel volt, hogy cselekednem kell. Ha dilemmám, problémám volt, akkor is kerestem valakit, akik objektíven tudja szemlélni a helyzetemet.
Megesett az is, hogy az anyagiak döntöttek, de sajnos abból is tanulnom kellet, mert az a segítő, tanácsadó nem értett meg. Ez is egy tanulópénz volt.
Arra jöttem rá, hogyha arra fókuszálok, hogy megszabaduljak terhektől, elengedjek, régi gondolati mintákat, szokásokat, akkor képes vagyok befogadni az újat csontig, vérig. Ráadásul csak ebben az esetben jelenik meg az új erő, a pozitív élmény vagy támogatás – legyen az anyagi vagy lelki. A vonzás törvényének is szokták nevezni ezt a jelenséget, amit Newton törvénye is alátámaszt.

Lehetséges – visszakanyarodva a jelen helyzetre és a felbukkanó érzésekre – hogy azt érzed, hogy az életedet felborították, megborította a régi rendedet a külső körülmény, jelenleg a járványhelyzet. Tudd, hogyha vmi felborul, akkor az energia megcsappan. Az energiacsökkenés azt jelzi, hogy úgy érezzük nincs elég időnk szint semmire

 

Hozd egyensúlyba az életedet

Hogyan tudnám, amikor..? – már hallom is a kifogáskeresést. A megoldás a rendszer kiépítése, tervezése, és az a törekvés, hogy azt be is tartsd. Ezzel a módszerrel találsz rá az egyensúlyra, így hozhatod magadat vissza a középpontodba.

Emlékszel, mit mondtam a sejtek működéséről, amit az egészségügyi képzés által is tanultam? Ha nem kapnak megfelelő impulzusokat a sejtek, nem képesek megfelelően működni. A sejtek az élőlények olyan legkisebb önálló egysége, amely a fő életjelenségeket mutatja: anyagcsere, mozgás, ingerlékenység, idegrendszer stb.

változás hatása 9

Az egészség vagy normális állapot, az az egyéni testi, szellemi működési egyensúlyának összessége, amely képes az őt körülvevő, állandóan változó környezet figyelembevételével egyensúlyban maradni.

Látod az összefüggést a biológia és az egyéni elégedettség között? Szépen összecsengenek, a test és a szellem állapotának így van kapcsolata egymással.

Ha túlterheltnek érzed magadat, akkor ne habozz segítséget kérni a rendszered, a terved elkészítéséhez. Törekedj a munka, kikapcsolódás, tanulás = személyiségfejlődés + család időbosztására, mert így érzel majd teljes örömöt. Ha a harmónia, egyensúly kialakul, akkor energiádat visszabillented és erőteljesebben teljesítesz, ezáltal a karriereden, vállalkozásodban is eredményeket érsz el.

Hol rejlik a konfliktus?

Ha megbillen az egyensúly – a germán medicina szerint  – akkor a konfliktus kap teret.

  • üzleti vagy magánéleti kapcsolatok, párkapcsolat, gyermekkel való kapcsolat, 
  • munka, karrier, hivatás, vállalkozás
  • egészség
  • önmagunkkal való kapcsolat, önbecsülés, önbizalom, önreflexió

A konfliktus valójában egy belső ellentét, egyensúly felborulása, amely rendszerint valamilyen külső vagy belső elváltozásban nyilvánulhat meg.

Már beszéltem arról, hogy lehetnek fizikális tünetei is, illetve materiális vonatkozásúak, Érezheted úgy, hogy az utóbbi időben túlteljesítettél, többet adtál a sorsnak, mint amit kaptál, vagyis az adás-befogadás nincsen egyensúlyban. Például egy kisgyerek vágya az, hogy amikor szüksége van a figyelemre, megértésre, ölelésre, bátorításra (Gary Chapman: 5 szeretetnyelv), akkor azt megadja neki a szülő. Gyakran tapasztalom, hogy a legtöbben ebből keveset kaptak a gyerekkorukban, és úgy érezhetik, hogy nem voltak elég fontosak  a szüleiknek. Ezért kialakul valamiféle hiányérzet, akár Te is érezhetsz most valamiféle hiányt. Ha csak adsz, akkor kimerülsz, neheztelni fogsz, és szenvedsz. Ha csak kapsz, akkor nem fogod élvezni azt, amid van.

 

A természetes egyensúly

Természetesen az egyensúly azon alapszik, hogy félelem nélkül adsz és örömmel, hálával fogadod be, ha kapsz. Pontosan úgy értsd ezt, mint ahogy a lélegzés is működik. Ahogy belélegzel, ugyanúgy ki is lélegzel. E kettő csak együtt működik. Ezt a gondolatmenetet ültesd át az adok-kapok rendszerbe is.

Gyakorold mindennap az adást és a befogadást – a be és a kilégzést. Ha ezt megtanulod, akkor soha nem érzel majd késztetést, szükségletet valamit birtokolni, megszerezni mindenáron.

Azt mondják, ahol nyugalom, béke van, ott a szeretet is van. Én azt mondom, ahol van szeretet ott a béke is honol. Ha szívből szeretsz, beleértve önmagadat is, akkor semmi sem keríthet hatalmába, sem a kétségbeesés, sem a türelmetlenség. Csak olyankor leljük meg a türelmetlenséget, ingerültséget vagy zűrzavart, amikor eltűnik az önbecsülés és a szeretet.

Szentelsz időt  a legfontosabb dolgokra, netán bizonytalan vagy, hogy miként kezdj hozzá? Vagy attól félsz, hogy nem vagy képes megvalósítani ?

Ha kellő időt, energiát fordítasz az önmegvalósításra, javítod közérzeted, akkor kevésbé leszel türelmetlen, kiegyensúlyozatlan. Belső nyugalmat érzel magadban, kevésbé képes kihozni bármi/bárki a sodrásból, kibillenteni a nyugalomból, belső békéből. Régi holmikon túl adni – régi szokásokon túladni… – helyettük újat kapsz.

További szép napot kívánok Neked,
Titanilla

u.i.: lentebb görgetve megtalálod a többi cikkemet is ebben a témában

További cikkek ebben a témában

Jelentkezz te is a kedvezményekre

A konzultációk és tanfolyamok árából 3.000 Ft engedmény

Sikeresen feliratkoztál!