Sokan úgy vélik, hogy karriert váltottam és teljesen mással foglalkozom, mint évekkel ezelőtt. Ez korántsem így van, mindössze a látókörömet tágítottam. A HR – üzletfejlesztést és a karrier/business coachingot(karrieredző) remekül kiegészíti az egészségfejlesztés.

A következőkben arra mutatok rá, hogy mi a kapcsolódás a üzleti élet és az egészségfejlesztés között, és ezt példákkal illusztrálom.

Ez a kapcsolódási pont bizonyára érthető

 • a tudatosan élők számára,
 • a holisztikus szemléletű embereknek,
 • akik mélyebb tudást merítettek az egészség 3 aspektusából,
 • vagy azoknak, akik tisztában vannak a magyar nyelv etimológiájával.

A misszióm a gazdaságos, és minőségi egészségfejlesztés, éppen ezért osztom meg saját és személyes tapasztalataimat.

Amikor szorít az idő…

Nézzük meg a következőkben az ész, értelem – és az érzelmi intelligencia hármasát.

„Semmilyen látás nem bizonyult eddig élesebbnek a lélek látásánál, s nem tudta figyelmesebben felismerni a jót és a rosszat.” Seneca

Ész és értelem

Most bizonyára azt gondolja az olvasó, hogy éppen elég dolgom van. A társadalom nagyrésze leginkább a túlélésért küzd. Tapasztalat hiányában, még nem tudják, hogy az ”annyi dolgom van”, “ki sem látszok a feladatokból”, “el kell érni a célt időben” – mind olyan gondolatok, melyek nagyban gátolják a fejlődést. De ez értelem ezt diktálja.

Érzelmi intelligencia

Jelen korunkban ebben az információgazdag világban kell elmélyíteni a tudást, képezni önmagát az embernek, ha nem csak a mindennapok túlélése a cél, hanem egy nagyobb cél érdekében él. Itt kapcsol be az érzelmi intelligencia, érzem, hogy nem akarok rutinfeladatoknak élni.

Hogyan kapcsolódhat az üzleti élet az EQ-hoz még?

Az intuíció egy készség. „Az az érzés”. Meghalljuk? Menynire hagyjuk felszínre törni az ilyen érzéseinket egyáltalán?

A minap olvastam egy felmérést, hogy a vezetőknek, döntéshozóknak szükségük lesz az intuíciós képességükre ahhoz, hogy meglássák mit gondolhat a másik fél valójában. Mi lehet az, amit például nem tudott megfelelően jól kommunikálni a másik fél.

Erre nagyon jó példa egy fejvadászkori élményeim: az ügyfeleim rácsodálkoztak, hogy annyi kérdésem van, mielőtt elkezdem keresni nekik a potenciális jelöltet vagy mielőtt megfogalmazom az álláshirdetést. 

 1. A tervezést nagyon fontosnak tartom, mert így időt takarítunk meg a kivitelezés során.
 2. Másrészt azért is van sok kérdésem, mert azt szeretném megtudni, hogy valójában az ügyfél milyen emberrel tudna együttműködni nyugodtan, harmóniában. A harmónia megteremtése egészséget teremt. Stresszmentes, vagy kisebb feszültség, boldogabb, elégedettebb napokat eredményez. Itt így kapcsolódik a business az egészséghez.

Röviden írok róla, hogy mi az amit tettem a tisztán látásért, majd az esettanulmány második részébe írok konkrétumokat is.

Nézzük meg ezt micro-macro szinten!

Mi a kapcsolat egy vezető-és egy családfő között?

A döntéshozó olyan, mint egy családfő, akinek felelőssége a családi összetartozás, és a családi béke megteremtése egy egészséges környezettel a háttérben. Ilyen értelemben az egészség nemcsak a fizikai állapotot, de a mentális és lelki fejlődést is jelenti.

Egy döntéshozónak, vezetőnek természetesen nem olyan nagymértékben kell felelősséget vállalni a dolgozókért, mint egy anyának vagy apának, de hasonlóképp nekik kell iránymutatónak, példamutatónak lenni.

Az egészséghez vezetői fejlődési folyamatokban a kommunikáció, az intuíció, a kreativitás, képzelőerő mind fontos készségek, amit az üzleti életben és a magánéletben is egyaránt szükséges elsajátítani egy magasabb szinten, mint ami jelen társadalmunkat jellemzi.

Igazságvizsgáló készülék helyett, bízz magadban!

Ugye Te sem használsz igazságvizsgáló készüléket, de a kérdezéstechnika, a megérzés., intuitív képesség fejlesztés közelebb hoz az igazsághoz.

Például tegyük fel a gyermeked a szobájába van, és azt mondja tanul, holott éppen tiktokozik. Nálunk is előfordult már, hogy ilyenkor ráérzek, hogy igazat mond-e, anélkül, hogy az orrát megvizsgálnám, hogy puha -e? Ismered azt, amikor azt mondják, hogy akinek puha az orra hazudik.

Általában az emberek úgy fogalmazzák meg, hogy valami nem stimmel, de nem tudom megmagyarázni, hogy miért nem akarom felvenni azt a pályázót. Ezt érzem a zsigereimben.

Ugye veled is előfordult már?

Te is valahogy döntesz. De mi lenne, ha tudatosabban kihasználnád a képességeidet és azt fejlesztenéd?

Milyen előnyökkel jár, ha követed a példám?

 • fejlettebb antennákkal, jobban tudod venni az adást,
 • gyorsabban fogsz dolgozni,
 • kevesebb idő alatt elvégzel több munkát,
 • elégedettebb, boldogabb leszel,
 • egészségesebb leszel,
 • a problémákhoz hamarabb megtalálod a megoldást,
 • a feszültséget könyebben, hamarabban oldod meg,
 • nem beszélve arról a fizikai törvényszerűségről, hogy “Egy jó több százat csinál” pozitív hatással leszel a környezetdre, a magánéletben, és az üzleti életben is.

Hogyan kezdj neki az értelem – érzelem hídját kialakítani?

 1. Először is jelentkezz egy konzultációra, hogy eldönthessük, hogy mi lenne számodra a leghatékonyabb megoldás a nagy cél eléréséhez. Választhatod a Villám konzultációt is, ha bizonytalan vagy.
 2. Másodsorban gondold át, hogy egyéni / személyes, vagy online tananyag + online konzultáció számodra a legmegfelelőbb.
 3. Harmadszor, szedd össze a gondolataidat, a megoldandó feladataidat, problémákat, hogy személyre szabott gondoskodásban részesülj!

Ha Te is szeretnél velem hasonló cipőben járni, akkor várlak szeretettel a konzultációmra, hogy személyre szabott tervben részesülhess!

További szép napot kívánok Neked,
Titanilla

További cikkek ebben a témában

Tavaszi megújulás holisztikusan, integráltan II. rész

A csodálatos máj..   Az előző cikkben már írtam a tavaszi méregtelenítésről, amely pl. egy vírus, bakteriális fertőzés esetén gyakran több, mint 9 hónapot is kitesz.A mai  modern életvitelünk gyakori velejárói az állandó negatív stressz, a gyenge táplálkozás, a...

Tavaszi megújulás holisztikusan, integráltan 1.rész

Mit mond az irodalom a tavaszi méregtelenítésről? Itt a tavasz, itt van újra... Tavaszi születésú vagyok, így különösen ebben az időszakban érzem magam a legenergikusabban, hiszen genetikailag is ebben van a legtöbb élet-és munkatapasztalatom. De számos író, költő is...

Hogyan maradj éber, és csillapítsd gyorsan a fájdalmat?

Hogyan ellensúlyozható a mentális terhelés? Ahogy egyre többet tanul az oktatási rendszerben a diák, többször szorul rá a digitális eszközökre a tanulás és munka miatt, ami hátrányos az egészségre, ezért a tudatosan élő próbál talpon maradni természetes...

Változó-kori váltás, változás:Karrierváltás holisztikusan

Hogyan jön az ihlet? Erre a cikkre egy spanyol barátnőm inspirált, amikor tegnapi madridi-magyar beszélgetés közepette azt mondta, a jó coach-hoz mindig mennek az emberek, és követik. Megfeledkeztem az utóbbi időben a karrier coach tevékenységemről, mert a legtöbben...

Gyors közérzet javítás orvosság helyett?

Mit tesz a lakosság, ha egészségügyi panasza van? A lakosság nagy része ha valamije fáj, vagy éppen energiája lankad, akkor legjobb esetbe elmegy a patikába, a gyógyszerésztől kér javaslatot, vagy megy a közértbe és vesz egy hell energiaitalt, aztán közelít is a hell...

Hogyan állíthatod meg a hajhullást, és lehet szép hajkoronád?

Korábbi cikkemben már írtam az integrál szemléletű gyógyulásról, most ezen szemlélet szerint feltárjuk a hajhullás tudományos okait, kietekintünk a klinikai és természetes gyógyulás lehetőségeire.  Célom a gazdaságos, és minőségi egészségfejlesztés, éppen ezért osztok...

Hogyan integrálható a Keleti a Nyugati orvoslással?

A kémia, szorosan kapcsolódik a többi természettudományhoz: a fizikához, biológiához, matematikához, földrajzhoz; eredményei nélkül elképzelhetetlen a modern orvostudomány. A kémia alaptudomány, ugynakkor kísérleti tudomány is, vagyis tapasztalati kísérletek útján...

Hogyan javult meg a látásom, és hagytam el a szemüveget?

Korábban az elhízás okairól, a túlsúlyról, és tippekről írtam most a látásról. A misszióm a gazdaságos, és minőségi egészségfejlesztés, éppen ezért osztom meg a személyes tapasztalataimat. Amikor a rossz látás oka az életmódban rejlik...   Nézzük meg a...

Adventi evés-ivás-túlsúly ellenszerei!

Korábban a meghűléses betegségek megelőzéséről írtam, most az elhízás okairól, a túlsúlyról, és tippekről írok, ami adventre jellemző. A misszióm a gazdaságos, és minőségi egészségfejlesztés, éppen ezért osztom meg a személyes tapasztalataimat is olykor. Amikor a...

Jelentkezz te is a kedvezményekre

A konzultációk és tanfolyamok árából 3.000 Ft engedmény

Sikeresen feliratkoztál!