Ébresztő! Pán visszatért a mindennapjainkba

Szerző: | Önismeret, Spiritualitás

Hidegvér, kedves olvasó!

Az apropó amiért ismét billentyűzethez ragadtam, a mindenki által köztudott koronavírus, a járvány. Kusza ismeretek, fellángolt érzelmek dúlnak, és az elnyomott (halál)félelmek feltörnek. “Borul a bili” – magyarán fogalmazva.

Félreértések elkerülése végett egy olyan módszert adok közkinccsé, amely segít megőrizni a hidegvéredet, illetve megelőzheted vele a pánikrohamodat is.
Üzletemberek mosolyogtak, amikor a HASZON cikkembe arról írtam, hogy az egyetlen hasznod az, amikor tudásgyarapításba kezdesz, még ma, mert az a legkevésbé kockázatos befektetés.

Ébrenlétre kérlek, a felismerések folyamatában kívánok segíteni, nem a tényeket akarom megcáfolni, fontos azért, hogy minimalizáld a hírcsatornákat ami a koronavírusról szól.

Vakságból tisztán látásra van most szüksége a Világ embereinek.

A jelenlegi helyzet komplex, messzemenő következtetéseket nem szeretnék tenni, csak logikusan gondolkodni.

Egy vicc jutott eszembe, igyekszem visszaadni: 

– Egy pap ül a templomában, és tűz üt ki.
Mondják neki az emberek, hogy jöjjön ki, mert ég a templom.
– Isten majd megóv! – felelte a pap, és ott maradt.
– Atya kérjük hagyja el a templomot, a tűz terjed! – mondta neki immár a kiérkező rendőrség.
– Isten megóv engem -felelte a pap.
– Atya itt az idő, hagyja el a templomot! – kérték kis idő múltán immár a tűzoltók.
– Isten megóv engem – hajtogatta a pap.
A templomba halálát vesztette a pap. Felkerült a Mennyekbe Isten mellé, és így szólt Istenhez.
– Mondd, miért nem segítettél, azt ígérted, hogy megóvsz?
– Nem segítettelek? – kérdezte Isten. Majd így folytatta:
– Küldtem az embereket, a rendőrséget, a tűzoltókat de te hajthatatlan voltál, mentél a saját fejed után!

Jelek, amiket nem akarunk tudomásul venni

Ha ebből a gondolatmenetből indulok ki, logikára alapozva, akkor mi is kaptunk már jeleket évek óta, hiszen gyakoriak a járványok, egyre több a természeti katasztrófa. A történelem során a múltban, több járvány is végigvonult. Ha megfigyeljük, akkor, amikor nyereség hajhász életmódba kapcsolt az emberiség: gazdasági változások; vagy az emberiség elfordult az emberi lét alapvető fontosságáról.
Ember lenni minden körülmények között – mondta Arany János egyik versében.

A múltkoriban egy tinédzser így elmélkedett: „vajon létezik önzetlen barátság, vagy csak érdekkapcsolatok vannak?”

Kanyarodjunk vissza/térjünk vissza a jelenlegi tényekre, és a Félelemre, korábbi írásaimba már írtam a félelemről, de soha nem árt ismételni.

Abból indultam ki, hogy jelen helyzetbe az elnyomott érzések, szorongások, frusztrációk, félelmek, pánikrohamok a felszínre kerülnek, és ez az ami a mindennapjainkat most átszövi – akár beszélünk róla, akár nem.

Neked mi a benyomásod? 

Van, akin pánik uralkodik el a halál szó hallatán, de van aki igyekszik úrrá lenni a helyzeten. Továbbá az is előfordulhat, hogy a félelemtől félünk.

Ahhoz, hogy tudjuk mi játszódik bennünk, és a társadalomban, tisztázzuk a fogalmakat.

Wikipédia szerint: a pánik kétségbeesett rémület, amiben a menekülési kényszer felülbírálja a józan észt. A pánik gyakran bekövetkezik katasztrófahelyzetek során. Ilyenkor nem tartjuk be a viselkedési normákat, és az egyéni viselkedés sokszor függ mások viselkedésétől.

Pontosan ez történik most is a korona vírus kapcsán. A karantént is karanténozzák egyes helyeken, felvásárolnak minden élelmiszert, és azt közben észre sem veszik, hogy dupla, tripla árat generáltak a félelemben élő emberek csupán a pánikkal.

Apropó tudod, hogy honnan ered a pánik?

Mellesleg erről Ruediger Dahlke is ír a Te mitől félsz? című könyvében.

Pán, az erdők antik görög istenének a nevét rejti. A pánik szó valószínűleg a görög mitológiai Pán isten nevéből származik, aki állítólag képes volt rémületet kelteni a pártfogoltjai ellenségeinek szívében.

Pán fölött eljárt volna már az idő, vagy mégsem?

Időről időre csak be lép az életünkbe, váratlanul, szinte az árnyékból.

Ismeritek talán Pán Péter meséjét? Ő is olyan mesehős, aki csak úgy előbbukan, aztán elsuhan, ha már nincs rá szükség. Péter hanyag és nemtörődöm, hírből sem ismeri a félelmet. Mikor Péter azt hitte, hogy a Számkivetettek Szikláján meg fog halni, megijedt ugyan, ám csak egyetlenegyszer remegett meg a teste, míg más ember halálra rémült volna. Az elmúlással szembesülve csak ennyit mondott, szinte nevetve: „Meghalni… borzasztóan nagy kaland lesz”. Ezt a sort megismétli a Hookban is, a film zárómondataként pedig megfordítja: „Élni… Az lesz az óriási kaland!”.

Ez az amit szeretnék átadni, hogy legyünk mi is a félelmeinkkel, de mi irányítsuk Őt.

Ne engedd, hogy egy Pán uralkodjon rajtad. Tegyél úgy, mint amikor egy orvos rendel. Adjál a félelemnek, szorongásnak, feszültségnek egy időpontot. Legyen, mondjuk reggel 6-tól 6.45-ig. Szabjál neki határt, ez az ő ideje, ilyenkor csak vele foglalkozz. Vedd szemügyre a félelmet, aggodalmat, és mivel jön a következő beteg, ne engedd tovább elhatalmasodni, uralkodni magad felett. Fontos a benyomás, milyennek látod, érzed. Legyünk az érzéssel, de csak a kijelölt időpontban, és ne tovább!! Megvárakoztatni megvárakoztathatjuk, ahogy gyakran az orvosok teszik!

Kanyarodjunk tovább a kérdéseimhez, dilemmáimhoz

Kinek mi az ami szemet szúr? Ki mire asszociál a korona vírusról és a mostani helyzetről?

Na erre van egy történetem. Nem olyan rég egy hang a telefon végén, így szólt hozzám.

– Mennem kellene egy vizikúrára, de ez a koronavírus, aggódom… Te hogy vagy vele a családoddal?
– Az én szemszögemből nézve ennél sokkal nagyobb vírust látok: az irigység, a gonoszság, gyűlölet, ami az emberekben dúl – feleltem.
– Rám gondoltál? – kérdezi a hang a túlsó végen. Én nem irigylem tőled a jó férjedet, a csodálatos gyerekeidet, és rád sem irigykedem…
– Mindenki azt vesz magára, amit akar – mondtam.

És igen, mindent amit irigyelt tőlem, azt meg is fogalmazta.

És jöjjenek a statisztikák: vezető halálozási okok!

Kapjunk már a fejünkhöz, ha még tudunk józan ésszel gondolkodni. Ugyebár karantént létesítettek a pestis idején is, de a terjedését nem tudta megállítani.

Érdemes pozitív híreket is meghallgatni a koronavírus kapcsán, nem csak a “katasztrófa tudósításokat” beengedni.
Egy március elején megjelent hírből emelnék ki néhány biztató dologot:

 • beazonosították a vírust
 • 81% -ban az eseteknek nem komoly, 
 • fiatok alig fertőződnek meg
 • sokan felgyógyulnak
 • könnyen semlegesíthető – gyakori kézmosás, fertőtlenítő szerek használatával

Vagy itt van egy helyzetjelentés – ha már halálról beszélnek –  a WHO által közzétéve, mely a vezető halál okokat mutatja be. Miről nem beszél a köznép? Ébresztő!

“A WHO szerint a 2015-ben világszerte bekövetkezett 56,4 millió haláleset több mint egynegyede a szívbetegség és a stroke következménye. Ezek a világ legnagyobb gyilkosai az elmúlt 15 évben. De a lakosság idősödésével újabb betegségek jelennek meg a világon mindenütt, amelyek jelentősen hozzájárulnak az emberek pusztulásához. Ilyen például a cukorbetegség és a demencia. A demencia okozta halálesetek száma is gyorsan emelkedik- írja egy orvosi online magazin, a Házipatika.

Dr. David Hawkins tudattérképe is nagyon jól mutatja, hogy azok az érzések, mint a kétségbeesés, gyász, szorongás, sóvárgás, gyűlölet, lenézés alacsony tudatszinten mozognak, és valószínüleg ők azok akiket érinthet bármely betegség.

Milyen szenvedésről beszélünk, és miről nem?

Vakságból látás kell a Világ embereinek.

A pozitív impulzusokra való figyelésre hívom fel a figyelmet, és arra, amit a közgazdaságban is tanultunk.

Likviditációs elmélet szerint (lásd wikipedia): sokan a természetes megújulás hívei voltak a Világválság idején, azt gondolták, a válság büntetés a korábbi túlzott spekulációért, így nem szükséges a beavatkozás. Likvidálni kell mindent, hogy egy egészséges, új gazdaság jöjjön létre. Lehet, így is szemlélni, de lehet más nézőpontból is.
A lényeg számomra az, hogy minél többen a fény felé forduljanak, önmaguk fényét, ragyogását találják meg. Ha megtalálják, akkor másokat is fényesebben fognak látni. Minél több elfogadás, szeretet, együttérzés, pozitív személyiségformálás történik, annál fényesebben látjuk a Világot magunk körül is.

Egyszerű példa: nemrég meghalt egy ismerősünk, ami fájdalmas, hiszen elmúlás és veszteség. Megéltük, átéltük a gyászt. De találtam a szomorúságban igazi értékeket is. 

Volt, akinek szüksége volt egy ilyen “eseményre”, hogy rájöjjön az élete értelmére. Volt, aki arra jött rá, hogy a család milyen fontos. Volt, aki már 20 éve nem sírt, mert azt gondolta, a sírás az gyengeséget jelent, holott én abban a gyógyulást látom. És volt akit arra ébresztett rá, hogy bármikor bármi történhet, a sorsunk meg van írva.

Éljük át az érzéseinket

Mindannyian félhetünk valamitől, semmi kétség, és fontos megélni, átélni az érzéseket, nem elmenekülni tőle.

A menekülés pontosan olyan, mintha a homokba dugnánk a fejünket. Nem akarok látni, hallani. Fontosak a benyomások. Bizonyos dolgok mélyen érintenek bennünket, szinte szívünkig hatolnak, elernyednek az izmaink, és akár úgy is érezhetjük magunkat, mintha a talajt húznák ki a lábunk alól.
Ha csökkenteni szeretnéd a gazdasági válságot, illetve a saját magunk védelmében kívánsz tenni, akkor érdemes a figyelmünket a pozitív irányba terelni.

Mire tanít bennünket a koronavírus?

Ezt megtalálod a Linkedin-en is.

 1. Az egészségügyi rendszer fontosságára hívja fel a figyelmüket! Javítani szükséges a rendszeren és fókuszálni kell az egyéni egészséges életmódra is. Fejlődik az orvostudomány ugyan, de vajon meddig hunyjuk be a szemünket a természetes gyógymódok elől? A jelen egészségügyi rendszer nem képes ellátni mindenkit, szerintem érdemes magunkkal foglalkozni: Bach virág – félelmek ellen, Schüssler sók – immunerősítők, – élettani hatásuk bizonyított a tudományban is.

   

 2. A fizetett betegszabadsághoz való jog: gyakran hallom, hogy inkább betegen bemennek az emberek anyagi okok miatt. Érdemes most bármely betegség kapcsán az immunerősítésre fokozottan figyelni, akár gyógyteákkal. Fűben, fában van az orvosság – tartja a mondás.

   

 3. Több munkát is el lehet végezni otthonról, mint ahogyan azt megszoktuk, ahogy eddig tettük.
  Homeoffice: Több fórumon is látom, hogy vész esetére képesek átszervezésre a cégek, és van lehetőség távmunkára. Gondolkozzunk el, hány olyan munka van, ami nem kíván személyes jelenlétet? Hagyjuk már a paradigma vakságot, vagy a paradigma hűséget.

   

 4. A Világ gazdaságilag függ a nagyhatalmaktól, így a magyarok gazdasági függése túlsúlyban van. A történelem során az volt mindig túlsúlyban, hogy valakitől függtünk. Ezáltal a magyar nép genetikailag kevesebbnek érzi magát a többi népnél. Legyen már valamiféle hitünk!
  Egy valamit leszögezhetünk: semmi sem állandó, hiszen a tudomány is folyamatos felfedezéseket tesz, és a spirituális útnak sincs vége, még a halállal sem. A hit és a tudomány együttes munkálkodása jó, a valláshoz nincs köze.
  És még valami, ne felejtsük el, hogy mindig érdekek mozgatták a válságokat, elég ha a 10 évvel ezelőtti eseményekre gondolunk. Az ingatlanpiac, turizmus hatalmas fejlődésben van, veszélyeztet iparágakat, ideje megfékezni.

   

 5. Az edukációt érintve szükség van a dolgok mögöttes mozgatórugóit is megtanítani, nem elég a lineáris információ. Pánikot keltenek a munkahelyeken azzal is, hogy mindenhova felragasztják a tisztálkodási szokásokat, de valahol nincs elég szappan, vagy törlőkendő sem. Ehelyett taníthatnák azt is, hogy milyen erővel bír a szeretet, a közösség ereje, vagy az egészséges életmód.

Félelembe tartani az emberiséget, pánikot kelteni BŰN!

5 javaslat összefoglalásként

 1. Ébresztő, vedd elő a józan eszed, ha még maradt.
 2. Éld meg a félelmeidet, de ne engedd eluralkodni rajtad.
 3. Gondolj bele, miért teremtődött az ember, melyek az értékeid, ami megkülönböztet, kiemel.
 4. Törekedj az egészséges életmódra, töltődj ott, ahol elfogadás, szeretet van.
 5. Ébresztő, te is is részese vagy a társadalomnak! Szükség van a józan észre, és az együttes pozitív erőkre, távozz onnan, ahol lehúzzák az energiádat, keresd a fényt – az alagút végén – ami benned van.

További szép napot kívánok Neked,
Titanilla

u.i.: lentebb görgetve megtalálod a többi cikkemet is ebben a témában

További cikkek ebben a témában

Jelentkezz te is a kedvezményekre

A konzultációk és tanfolyamok árából 3.000 Ft engedmény

Sikeresen feliratkoztál!