E.T. – Titanilla Eideh – nyitott a változásra

Szeretek a szokásostól eltérni, természetes vonzást érzek a különlegességek, az egzotikumok, a misztikus iránt, éppen ezért a bemutatkozásomat is a megszokottól eltérően írom most.

Amikor egy témában mélyen elmerülök, nem elégszem meg a tényekkel, tovább kutatok, analizálok. Ez jellemzi a munkastílusomat is. Csak így tudok működni, ha teljes körültekintéssel, patika mérleget használok.

Talán a legjobban az ügyfelek visszajelzései beszélhetnének rólam, illetve a  (cserepes) rózsa analógiáján tudok bemutatkozni, azért, hogy könnyebben rám hangolódhass.

 

Amit rólam mondtak

Karrieredzőként

Kíváncsi volt rám, mint emberre, meg akart ismerni – pozíciótól függetlenül – milyen ember vagyok, mik általában a motivációim, mit szeretnék a munka során és által, és miért szeretném…
József

Könnyeden léptél kapcsolatba velem bratyizás – haverkodás felhangok nélkül — nem véletlenül említettem.

Az első, ami rólad felötlött bennem, hogy valamiféle „küldetéstudatod” van. Sokkal pörgősebb vagy az „átlagnál” és elképesztően higgadt. Láttam rajtad a céltudatosságot, szerintem a kezdetektől tudod, hogy hova akarsz eljutni. Engem meghökkentett, hogy egy elég mély témával indítottál (Célkitűzés, 4 terület).

Korábban senki sem tudta elmondani, hogy mi a célja egy önéletrajz felépítésének. Hát, most már van erről is benyomásom.
Tibor

Most, hogy megtaláltam a segítségeddel a számomra kihívással teli munkát, azért szeretnék hozzád járni, hogy jobb ember legyek, jó apa és férj. Elcsépelt ugyan, de boldogabb emberré tettél, és energikusabb lettem. Megfizethetetlen az a segítség, amit nyújtottál.
Csaba

 

TiniTrenD – ifjúsági coachként

Többeket megnyugtatta az, hogy nem természetellenes, ha még nem tudják, mik akarnak lenni, de kell, hogy legyenek céljaik.
Újbudai Széchenyi István Gimnázium diákjai

…akkor minden reggel én kiszedhetem magamnak a Schüssler sókat, amit Titanilla mondott??
Lujzi (8 éves)

Szeretnék még Titanillával beszélgetni.
Berci (6 éves)

 

HR és üzleti konzulensként

Titanilla túl a toborzói tapasztalatain az egyszerű és hatékony segítségadásban is erős. Nekem csak 1 dolgom van, azt tenni, amit ő ajánlott. És ez nekem működik. Ennyire egyszerű. Hallgass rá és cselekedj!
Tamás

Annak ellenére, hogy nem közvetlenül te választottad őt ki, úgy érzem nagy szereped van abban, hogy megtaláltam a megfelelő jelöltet. Abban az időben voltál épp mellettem, amikor kellett egy támasz, hogy ne adjam fel, ráadásul olyan alapot nyújtottál a kiválasztáshoz, ami nélkül azt hiszem fel sem hívtam volna az illetőt. Ezt nagyon köszönöm..
Anita

A professional approach to personnel recruitment and training, backed up by accurate evaluation techniques and an experienced hand to guide our business to a fast, accurate, solution.
Alen – Business development manager

A teszt segítségével pontosítani tudjuk, hogy milyen készségekkel kompetenciákkal rendelkezik egy jelölt. Így nem a felvételi folyamat után derül ki, hogy valamelyik elvárásunk messze van a jelölt ígéretétől. Sokat segített abban, hogy az interjún elhangzottakat megerősítse, vagy éppen megcáfolja. A gyakorlatban a több körös felvételi folyamatban beiktattunk még egy valós nézőpontot, amit a jelölt ad magáról és jól számszerűsíthető, így az emocionális és szakmai érvek mellé bekerül a teszt által egy racionális oldal is.
Titanilla mindig rengeteget segített az eredmények kontextusba helyezésével, ami a hab a tortán.  Mindemellett nagyon előnyös a tesz használati érték:ár aránya is.
Zoli – cégvezető

A Samling-hez csatlakozva foglalkozom szervezetfejlesztéssel, tréningekkel (2 éve már trénerként is). Köszönöm az akkori segítséged, hozzájárult, hogy elinduljak azon az úton, amivel most rendben vagyok.
Tamás

HR Recruiterként

Titanilla először is meghallgatott. Tapasztalataim alapján ritka az, aki nem csak egy szűk szakmai részemre kíváncsi – és csak arra – hanem mint embert nézett, akinek a pozícióváltás egy fontos része az életének, de nem a teljes élete.
Titanilla másodsorban türelmes volt. Mivel nagyon más tapasztalataink vannak az életben, máshogyan jár az agyunk, így ötször kellett a beszélgetés során elmondania, amit ő fontosnak tart az útkeresésemben, mire egyszer eljutott hozzám. Nem siettetett, rászánta az időt, hogy megrágjam amit tanácsolt.
Titanilla harmadsorban segíteni akar – bár ez a legfontosabb és ennek kellene előre kerülnie. Nem találkoztam még pályafutásom alatt olyan tanácsadóval, aki keresett volna a szakmai kereteken kívül „csak azért” hogy megkérdezze, hogy vagyok, és hogyan tudna a továbbiakban segíteni.

 

ReBirth mentorként

Titanillát mindenkinek fel kellene írni receptre! Szerencsés vagyok, hogy rátaláltam. Nemcsak önismereti és vállalkozói fejlődés ez – pozitív hatással van például a gyerekeimmel való kapcsolatomra is. Tudatosabb lettem az életemben.
Zsuzsi – vállalkozó

Titanillával álláskeresésem során találkoztam, amikor felhívott, mint bármelyik HR-es vagy fejvadász a jelentkezőt. Amikor személyesen találkoztunk megdöbbentő pozitív meglepetés ért: tényleg kíváncsi volt RÁM. Eleve mögé nézett a CV-ben leírtak soroknak, pedig az egy történelemi iromány, bármelyik történelem könyvbe be lehetne tenni, csak annyival másabb, hogy az enyém. Aztán perceken belül rájött, hogy Útkereső vagyok nem Álláskereső. Ellátott tanáccsal. Ma sincs állásom, viszont nem sokára indítom a vállalkozásom…..nekem ez kellett. Titanillánál együtt van minden, hogy sikerkulcsot tudjon a kezünkbe adni: tudás, tapasztalat, képesség, személyiség, érzék, szív és szeretet.
Petra

Lelkesítettél, bíztattál és gyakran elgondolkodásra késztettél.
Rita

…derült Égből érkeztek az új megbízások.
(Karrierváltó anya/ vállalkozó)

Kedves Titanilla! Nagyon tetszenek az írásaid, pont a szivárvány látásmód kapcsán merült fel bennem, hogy lehet, hogy én is ugyanabban a cipőben járok részben, mint Te. Nagyon köszönöm az írásaid, sokaknak, többek közt nekem is bátorságot adsz.
Zsuzsanna

Schüssler só konzulens

Alapjaiban ismerem a schüssler sókat, olvastam könyveket róluk, és egy tanfolyamot is elvégeztem. De valami hiányzott… Úgy érzetem, nem lehetnek ilyen kötöttségek, ennyi szabály egy természetes szernél. Aztán Titanilla bemutatta az ő nézőpontját, és úgy éreztem ez az! Így most az ő ajánlásai alapján eszem, kenem, adagolom a schüssler sókat.
Zsuzsi

 

Persze nincsenek éles határok, hogy mikor melyik “eszköztáramat” veszem elő. Ezt elsősorban az ügyfelek problémái, tennivalói határozzák meg. Nagyon fontosnak tartom, hogy a valós problémákon segítsek, túl lássak, és túl látassak az ügyfeleimmel is – hogy képes legyen a dolgok mélyére nézni. Ezáltal lehet gyökeresen orvosolni a pozítív áramlást gátló tényezőket és felszabadítani a teremtő energiákat.

Milyen tapasztalatokat használok munkám során?

check A biokémia atyja Dr W. Schüssler szerint „ami kint az bent”, vagyis amit külsőleg látunk, hiányt felfedezünk, azt belülről szükséges megtámogatni. Az mindenkinek meg van, hogy amikor boldog, kiegyensúlyozott egy ember, akkor az arca is ezt tükrözi, például csillog a szeme, mosoly járja át a tekintetét stb.. mondják is, hogy a szem a lélek tükre: a rózsáknál a sárga levél, a csüggedt virágok, víz ellenére is száraznak bizonyult. Dr Schüssler sók, sejt sók, az élet sói a Föld Anya ásványai tulajdonképpen, a fotoszintézis alapja pl.a vas.

check Az EMK, vagyis az erőszakmentes kommunikáció, és a szeretet 5 nyelve módszerekkel azt szemlélem, hogy mire van valójában szüksége az élőlénynek, és arra ösztönzöm, hogy a természetből fakadóan öngyógyításba kezdjen, én csak rásegítek a gyorsabb eredmény elérésében. Ráhangolódtam a rózsákra, hogy meglássam, mi járja át a lényüket, miben szenvednek hiányt.

check Gondolatban értő figyelemmel, belső monológgal, és elfogadással fordultam a rózsák felé, felhasználva a coaching-ban megtanultakat. Karrieredző program keretén belül is a karrier coaching, és a HR vezetői tapasztalat abban segít mindig, hogy türelemmel várjam kibontakozni az egyént. Hittem, hogy a rózsák pontosan tudják lelkük mélyén, hogy mit szeretnének, arra törekedtem, hogy lényem dinamikus Én-je ne a saját álmait vetítse rá a rózsákra, hanem engedje a természet áramlását.

check Pedagógus, mentor, tanító Én-em, arra törekszik mindig, ahogy a rózsák esetében is, hogy gyengéden, természetes módszerekkel kihozzam az egyén legjavát, a belső kincsét, szíve- lelke fényét, így pozitív minőségű szavakat használok, ez már a véremben van.

check A természetgyógyász lelkem arra figyelt elsőként, hogy legalább ne ártsak, és körültekintően ápoljak, szemügyre véve minden körülményt. Cél a homeosztázis, az egyensúly megteremtése.

check Amikor vállalkozóknak, cégeknek segítek, gazdasági vagy személyiség fejlődésben elsőként pontosan szemügyre vesszük az adottságokat, a tulajdonságokat, és a szemmel és szívvel látható értékekre, pozitív minőségekre helyezzük a hangsúlyt. Ez a tanítási módszer, gyógyír kiválóan alkalmazható volt a rózsák esetében, hiszen a kezelés alatt bimbózás kezdődött, elindult az újbóli virágzás folyamata. Szervezetfejlesztésnél is ez az eredmény várható el, a virágzó gazdaság-gazdagság.

 

U.i.: Még a 2000-es év kezdetekor a diplomáimat, okleveleimet sorakoztattam volna fel ugyanitt, de a személyiségem kibontakozása során ráébredtem, hogy a diploma az ugyan lehet egy alap, de semmit nem jelent, ha nincs mögötte az emberi lelkület, a szív, ami megszólít.

Hogyan érjük tetten magunkat, hogy elinduljunk/ segítségre van szükségünk?

Nem egyszerű észrevenni, ha elakadtunk, segítségre van szükségünk. Ne ostorozd érte magad, ha nem láttad előre, vagy “húztad – halasztottad” ezt a dolgot.

Az első dolog a “gyógyuláshoz” a felismerés.
Tetten érni, felismerni, hogy szükséges tennünk valami mást, ami eltér a napi rutintól: a reklámtól, a hírektől, a tömegtől és néha még a család és a barátok szokásaitól is.

Egyedül azonban nem megy ráeszmélni a szellemi szükségre – mondja ezt a20+éves tapasztalatom. Kell egy segítő, aki meghallgat, és felismeri történetedből a probléma gyökerét, és átlendít a nehézésgeken, dillemáidon. Mint ahogy a gyermek amikor szomorú, odafigyelünk, és igyekszünk szívvel és lélekkel kézenfogva kitáncolni a mélységből, reményt sugározni számára, vagy éppen mosolyt, megnyugvást nyújtani neki. A segítők : coach, mentor, tanácsadó feladata is ez. Ez az én hitvallásom is. 

‘Felismerések Titanillával’ módszertan, haladási folyamat, minden embernél merőben más.  Időben és a megoldást nyújtó eszközök tekintetében is.

Számomra nincs két egyforma ember, mindenkiben rejtőzik valami értékes kincs, amit együtt felderítünk, “megélünk”.

Hogyan zajlik egy konzultáció?

Ülünk egy kényelmes fotelbe, vagy babzsákon – ami jól esik – és beszélgetünk. Elvétve besurran a csend is, amikor magadra figyelsz. Feladatokat oldunk meg, céljaid tudatos és tudatalatti elérésén dolgozunk – együtt.

Tanulságos, inspiráló történetek és a coaching elemek kommunikációs eszközei szövik át a jelenlétünket – hallgatással és figyelemmel fűszerezve. A szakmai és tudományos alapokon nyugvó ismereteimet az intuícióm segíti.

Így tudok Neked segíteni az adott helyzetben, hogy azt kaphasd, amire akkor szükséged van ahhoz, hogy előnyösebb helyzetbe érezd magadat.

Van akinek éppen tettre késztetés szükséges, de van ahol a csendes elfogadás működik. Esetenként egy varázspálca is jól jönne, de az sajnos nincs.

Ilyenkor is a legjobb tudásom és tapasztalatom szerint segítek. Ha ez kevésnek bizonyult, akkor mutatom az utat ( és a telefonszámot), ki az aki azt a zárat fel tudja törni, aki képes azon a holtponton tovább lendíteni Téged. Aztán lehet még találkozunk. Lehet néhány nap, vagy néhány hónap, vagy év múlva. Számomra megnyugtató, ha megtalálod a megfelelő irányt a találkozásunk által; velem vagy nélkülem.

Mit tudhatsz még rólam?

Mennyit érsz meg magadnak?

Egyet tudok, ahogy Warren Buffet is mondta, hogy a “A sikeres befektetéshez mindig idő kell. Egy gyerek megszületését sem tudod siettetni úgy, hogy inkább kilenc nő legyen egy hónapig terhes.” 

A legfontosabb befektetés, hogy fektess minél többet magadba.”

A legjobb befektetés az – amire mindenkinek érdemes lenne pénzt költeni – nem más, mint ÖNMAGUNKba való befektetés. A milliárdos szerint ennek több oka is van. A tudás egy olyan dolog, amelyre nem lehet adókat kivetni és nem inflálódik.

Én is az önfejlesztésbe hiszek, képeztem magam különböző egyetemeket, tanfolyamokon, tréningeken, és ha fogalmazhatok így – tudományos könyveken élek a mai napig. Minden újonnan megszerzett tudásomat azonnal alkalmazom a gyakorlatban is, és a visszajelzések alapján ezek a módszerek beépülenk a napi “beszélgetéseinkben”.

Nem csupán egy coach vagyok, aki segít egy helyzetet megoldani, avagy egy mentor, aki támogat egy projektben, vagy egy Hr szakértő, aki felkészít egy interjúra, vagy cégeknek segít a munkaerő kiválasztásban, hanem egy  konzulens, aki az egész lényedet nézi, keresi a valódi okokat, a mélyen fekvő igazságot, hogy Te tovább tudj lépni az életedben. Sikeresen, boldogan és elégedetten. Nem hiába vagyok tanár is, mert tanítok is. Mindent amit teszünk, például egy írásbeli feladat, ahol elmagyarázom, hogy mire jó, miért van arra szükség.

Hogy ez könnyű vagy nehéz? Amit nem ismersz, az mindig eltölthet félelemmel és kíváncsisággal egyaránt… Milyen érzések, gondolatok cikáznak benned most? 

Megnyugtatásul megsúgom Neked, hogy MINDENKI fél. De azt is elmondom, hogy a legnagyobb félelmünk, nem az, hogy kicsik vagyunk, hanem az, hogy nagyra vagyunk képesek nőni. Ha kíváncsi vagy, együtt felfedezzük, és varázslatos fejlődéssel eljutsz a legjobb önmagadig és a valódi célodig. Bármi is legyen az. 

Mi lesz a jutalmad, ajándékod ezen kívül? 

Jó fizikai és lelki egészség, harmonikus emberi kapcsolatok a családi és üzleti életben egyaránt. És ami a lényeg, hogy ehhez csupán neked kell fejlődnöd, kisebb – vagy nagyobb lépésekkel, ahogy neked kényelmes. Ez nem egy sétagalopp – ha az lenne mindenki galoppozva járna: ) és nem egy standard tánclépés, de ha ráérzel az ízére közben, Te magad fogod legjobban akarni a saját fejlődésedet, és ezért bármit megteszel.

Lehet, hogy megszólalt a kíváncsi Éned a fenti sorok kapcsán, és teszel egy próbát, vajon nálad milyen érzések és gondolatok jönnek elő egy beszélgetés után – akkor várlak szeretettel (és egy csésze teával:)

“Jól csak a szívével lát az ember”  – idézem meg a “A kis herceg” hangulatát.

Hol találkozhatsz még velem?

Szeretem tanítani az érdeklődőket, hogy mindenki megtalálja a számára fontos információkat, így a Naturportal olvasóinak is írok cikkeket, főként Schüssler só témakörben.

Inspirált

Alkalmazottból vállalkozó
8.000+ követő, 800+ fős HR csoport

Reményteli

10 évig külföldi munka után itthon előről kellett kezdeni a karrier létra megmászását

Elmélyült

Információk gyűjtése: Toastmasters, Dale Carnegie hatások; 100+ könyv: coach, transzgeneráció, pozitív pszichológia, kvantum fizika

Világlátott

Több év eltöltése Olaszországban, Angliában, Izraelben.

Beteljesült álmok

Turizmus → HR fejvadász → Saját cég

Kiteljesedett

Researcher – SeniorHR Manager

Derűlátó

Munkanélküliből 3 év alatt vezető

Empatikus

Pedagógus végzettség
Intuitív emberismeret

Értékeim & hitvallásom

Hit

Hinni kell benne, hogy megfelelő tudatossággal képes vagy az életed teljessé és egésszé tenni, és ehhez mind a megfelelő adottságokkal, mind a szükséges elszántsággal rendelkezel.

Bizalom

Közösen bízni kell abban, hogy számos választási lehetőség van, és hogy sokkal jobb eredményekre is képes vagy, mint amit gyakran tapasztalsz önmagaddal kapcsolatban.

Tisztelet

Elfogadom az értékrendedet és egyéniségedet. Az visszajelzéseim minden esetben személyre szabottak, a legjobb szándékaim szerint konstruktívak, és kizárólag az Te érdekeidet szolgálják.

Információ

Meg kell bizonyosodni róla a folyamat kezdetén, de legkésőbb az első ülésen, hogy az ügyfél tisztában van a munkafolyamat lényegével, az információk bizalmas kezelésével, pénzügyi és egyéb megállapodásokkal.

Prioritás

A közös munka során az első és egyetlen szempont kell, hogy legyen, hogy mire van az Ügyfélnek szüksége ahhoz, hogy teljes életet élhessen.

Titoktartás

A közös munka során és azt követően teljes titoktartást kell vállalni mindarról, amit az Ügyfél a karrieredző folyamat során elmond és megtesz.

Pontosság

Elkötelezettnek kell lenni amellett, hogy a találkozókat pontosan, összeszedetten és felkészülten kezdjük, illetve fejezzük be.

Ha felkeltettem az érdeklődésedet, keress bátran